Μπαλτάκος: Θα ήθελα χθες Έλληνες διαιτητές αλλά δε γίνεται – Δε στέκει νομικά η πρόταση Δημητρίου για μείωση των ξένων παίκτων

Print Friendly, PDF & Email

Μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ ο Τάκης Μπαλτάκος εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ και απαντώντας στα ερωτήματα που τέθηκαν είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

Δεν είναι πρωταρχικό για την ΕΠΟ οι τέσσερις μεγάλοι. Πρωταρχικό είναι οι Ενώσεις, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ο μαζικός αθλητισμός.

Για το τέλος των ξένων διαιτητών: Θα ήθελα χθες Έλληνες διαιτητές αλλά δε γίνεται. Οταν δεν υπάρχει κίνητρο να παίξουν οι διαιτητές τις μεγάλες ομάδες δεν θα υπάρχει κίνητρο και στις μικρότερες κατηγορίες. Σε λίγο δεν θα έχουμε παραγωγή διαιτητών ή θα έχουμε μικρότερη παραγωγή ή χειρότερη.

Για την πρόταση μείωσης του αριθμού των ξένων ποδοσφαιρστών στις ενδεκάδες των επαγγελματικών ομάδων: Η πρόθεση του κ. Δημητρίου δεν μπορεί να γίνει νομικά αλλά η πρόθεση είναι στη σωστή κατεύθυνση. Πρέπει να γίνει με διαφορετικό τρόπο. Με την ενίσχυση των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων σωματείων υπό την αιγίδα της ΕΠΟ. Αυτό που συμβαίνει με τις ομάδες που έχουν πολλούς ξένους θα οδηγήσει σε έλλειψη παραγωγής ποδοσφαιριστών.

Τις μεγάλες ομάδες τις ενδιαφέρει να κερδίζουν, κακά τα ψέματα. Δεν γίνεται να ασχολούμαστε με τους τέσσερις μεγάλους και τον Άρη που είπατε. Με αυτές ασχολείται η Super League.

Για το μητρώο της ΓΓΑ: Έχω πολλές αμφιβολίες για το μητρώο και εσωτερικές επιφυλάξεις. Ύπάρχουν ενώσεις με 80 σωματεία και ψηφίζουν οκτώ. Έχει αυτό καμία λογική; Mπορεί να συνεχιστεί; Θέλω όμως να τοποθετηθώ όταν καταλάβω σε όλο του το εύρος το μητρώο, όσον αφορά το ποδόσφαιρο.

H διοίκηση της ΕΠΟ θα πρέπει να ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με την Εθνική Ομάδα. Αυτή είναι η ομάδα της ΕΠΟ.

Για την Βόρεια Μακεδονία η Εθνική ομάδα της οποίας αγωνίζεται ως Μακεδονία, είπε: Αυτό που συμφώνησε η Ελλάδα είναι ότι η χώρα αυτή έχει ένα όνομα. Αν εκλεγώ θα ασχοληθώ πάρα πολύ ώστε να πάψει να υπάρχει αυτή η στρέβλωση. Δεν είμαι πολτικός για να λέω “θα”, “θα”, “θα”…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή