Μπέος: ”Ένα παιχνίδι είναι στημένο με αποδείξεις, το Ολυμπιακός – Βέροια”

Print Friendly, PDF & Email

Ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, μίλησε στην εκπομπή «Ποδόσφαιρο ώρα μηδέν» στο Open για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά την πανδημία του κορωνοϊού, το ενδεχόμενο επανέναρξης του πρωταθλήματος και αναφέρθηκε στον αγώνα Ολυμπιακός Βέροια τον οποίο χαρακτήρισε ”στημένο”.

Μεταξύ άλλων ο Αχιλλέας Μπέος δήλωσε:

«Αστεία υπόθεση να μιλάμε για ποδόσφαιρο αυτήν την ώρα. Δεν υπάρχει ποδόσφαιρο στο κάδρο λόγω συμπεριφορών της συντριπτικής πλειοψηφίας των παραγόντων των ομάδων. Κάποιοι μπήκαν στην ομάδα εργασίας της λίγκας όχι για να φέρουν πρόταση αλλά για το δικό τους συμφέρον. Δύο ομάδες που πρόσκεινται στον Ολυμπιακό έχουν οικονομικά προβλήματα. Να δούμε ποιον θα πρωτοσώσει ο Ολυμπιακός. Δεν γίνεται να λειτουργεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο με τα δικά μας συμφέροντα. Εδώ δεν είναι αν θα ξεκινήσει η όχι. Επειδή μιλάμε για ασφάλεια, δεν γίνεται να δίνουμε άδεια για τις εκκλησίες να πηγαίνουν μέχρι 50 άτομα και να μην συμβαίνει αυτό για επαγγελματικές ομάδες.

Να σας πω και κάτι. Ο Βόλος έχει συμφωνήσει με το 80% των παικτών του. Τι να τον κάνω τον ΠΣΑΠ; Ας διαπραγματευτεί κάθε ομάδα μόνη της με τους ποδοσφαιριστές.

Για τα συμβόλαια της επομένης σεζόν: θεωρώ ότι θα γίνει σταδιακά επανεκτίμηση της εγκατάστασης. Να δούμε φέτος τι θα γίνει. Κατά την άποψή μου, πρέπει να δούμε αν η οικονομική κρίση αγγίξει όλα τα επαγγέλματα και την κοινωνία. Αν συμβεί αυτό τότε ναι πιστεύω ότι θα γίνει επανεκτίμηση των συμβολαίων. Αλλά προέχει το σήμερα».

Αναφερόμενος στον αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια, ο Αχιλλέας Μπέος είπε χαρακτηριστικά: «Στην Ελλάδα ένα παιχνίδι είναι στημένο με αποδείξεις, στοιχεία και γεγονότα. Όλα τα άλλα είναι ψιλοενδείξεις. Με αποδείξεις και στοιχεία ένα παιχνίδι είναι στημένο μόνο το Ολυμπιακός – Βέροια όπου υπάρχουν πέντε καταθέσεις, τώρα όλα τα άλλα. Τέσσερις ποδοσφαιριστές και ένας προπονητής, είπαν ότι ήταν στημένο. Μύτη δεν άνοιξε… Που είναι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, πειθαρχικά πέστε μου που είναι η υπόθεση; Πέστε το ότι συγκαλύφθηκε πειθαρχικά η συγκεκριμένη υπόθεση».

Ο δήμαρχος Βόλου δεν θέλησε να σχολιάσει την εισήγηση του μέλους της Επιτροπής Δεοντολογίας Παναγιώτας Σπανού, για υποβιβασμό του Ολυμπιακού και του Ατρόμητου, για τον μεταξύ τους αγώνα: «Επειδή είναι μια δικαστική υπόθεση εν εξελίξει, δεν μπορώ να σχολιάσω».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή