Μπέος: Το Πανθεσσαλικό θα διεκδικεί κάθε χρόνο τον τελικό του Κυπέλλου – Δεν θα κάνουμε ότι έκαναν οι κλέφτες

Φωτογραφία από τον επεισοδιακό τελικό Κυπέλλου ΑΕΚ - ΠΑΟΚ το 2017, που έγινε στο Πανθεσσαλικό
Print Friendly, PDF & Email

Σε συνέντευξή του στον Ταχυδρόμο της Μαγνησία, ο δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος, αναφέρθηκε στη συνφωνία με την ΕΠΟ για τους δύο επίσημους αγώνες της Εθνικής για το Nations League τον Ιούνιο, που θα γίνουν στο Πανθεσσαλικό, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

“Ο Βόλος με το μνημόνιο που υπέγραψε με την ΕΠΟ οφείλει να δώσει μία απάντηση στο κατεστημένο της Αθήνας, που θεωρεί την αγαπημένη ομάδα όλων των Ελλήνων, την Εθνική Ελλάδος, δικό του μαγαζί. Η Εθνική πρέπει να πηγαίνει και στην περιφέρεια, να τη βλέπουν τα μικρά παιδιά και να γεμίζουν τα γήπεδα. Το στοίχημα που έχουμε ως δημοτική αρχή αλλά και ως πόλη είναι να γεμίσει το Πανθεσσαλικό στάδιο.

Επιτέλους να αποδείξουμε σε όλους τους καρεκλοκένταυρους ότι η Εθνική είναι ομάδα όλων και δεν είναι μέσα στα γραφεία. Να συμμετέχουμε, να δώσουμε ένα παλμό και να δημιουργήσουμε μία γιορτή στο Πανθεσσαλικό στάδιο.

Αυτός είναι ο σκοπός μας και πιστεύω ότι όλοι οι παράγοντες, τα σωματεία, οι φορείς, η εστίαση, ο εμπορικός σύλλογος, το Επιμελητήριο και η ΕΠΣΘ, θα συμβάλουν από την πλευρά τους. Η Περιφέρεια και ο δήμος σε συνεργασία με τον κ. Αγοραστό και την κ. Κολυνδρίνη θα αγοράσουν κάποια εισιτήρια, για να τα δώσουν παιδάκια του Δημοτικού και τις ακαδημίες, ώστε να χαρούν από κοντά σε μία περίοδο κρίσης τα ινδάλματά τους. Αυτό είναι το στοίχημα που έχουμε και καλώ όλους τους πολίτες να γεμίσουν το Πανθεσσαλικό στάδιο και εσείς οι δημοσιογράφοι να μεταφέρετε με τον δικό σας τρόπο αυτό το μήνυμα. Να αποδείξουμε ότι έχουμε αυτή τη δυνατότητα να το κάνουμε και ι ότι το Πανθεσσαλικό κό στάδιο είναι φιλόξενο».

Για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν: «Ήδη έχουν γίνει κάποιες στο πλαίσιο της σύμβασης που έχουμε με την ΕΤΑΔ. Και υπάρχει αυτή τη στιγμή ένας «οργασμός» θα έλεγα, γιατί ήρθε η FIFA και η UEFA μαζί με την ΕΠΟ και έκαναν ελέγχους στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις για το τι ατέλειες και ελλείψεις υπάρχουν. Εμείς όλες αυτές τις εργασίες θα τις ολοκληρώσουμε και θα γίνει ο τελικός έλεγχος την 1η Μαΐου για το αν έχουν προχωρήσει στον βαθμό που πρέπει οι εργασίες αυτές. Κάνουμε τα αυτονόητα και όχι αυτά που κάνανε οι κλέφτες, τότε που κατασκεύασαν ένα στάδιο 23.000 θέσεων, χωρίς να κάνουν ούτε μία τουαλέτα στην ανατολική κερκίδα.

Θα έχουμε και πολλές άλλες παρεμβάσεις, ώστε το γήπεδο να πάρει επίσημη άδεια για διεθνείς διοργανώσεις. Θέλουμε το Πανθεσσαλικό να είναι λειτουργικό και ασφαλές. Από Δευτέρα μπαίνουν τα συνεργεία να πιάσουν δουλειά».

Ιδιαίτερη σημασία είχε και η αναφορά του κ. Μπέου για το κόστος των παρεμβάσεων: «Εχουμε κάνει μία σύμβαση με την ΕΤΑΔ ότι θα αναλάβει το 50% των παρεμβάσεων που θα κάνουμε, ύψους, αν δεν κάνω λάθος, 600.000 ευρώ. Αυτά θα τα δώσουν είτε δικαστικώς είτε βάσει της συμφωνίας που έχουμε κάνει».

Επίσης υπογράμμισε ότι το μυστικό για τον Δήμο Βόλου για την αξιοποίηση του Πανθεσσαλικού είναι η σωστή οικονομική διαχείριση, ενώ σε ερώτηση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ αν μπορεί να γίνει μόνιμη έδρα της Εθνικής απάντησε ότι αυτό δεν είναι εύκολο, καθώς πληθυσμιακά η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη έχουν τον πρώτο λόγο. Όμως, συμπλήρωσε ότι ο Βόλος έχει την εμπειρία και τις εγκαταστάσεις και πως ήρθε η ώρα μετά το πόλο να κάνει και διεθνείς αγώνες ποδοσφαίρου στο Πανθεσσαλικό, που παρέχει εγγυήσεις και ασφάλεια. Ακόμη έκανε λόγο για τις γνωριμίες που έχει και τις οποίες χρησιμοποιεί, για να γίνει κάτι καλό στην πόλη, αλλά συμπλήρωσε πως κάποιες εκδηλώσεις είναι υπόθεση της πόλης κι όχι του Αχιλλέα Μπέου και πρέπει όλοι να λειτουργούν με βάση το συμφέρον του Βόλου. Παράλληλα, δήλωσε πως σκοπός του είναι να διεκδικεί ο Βόλος κάθε χρόνο τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, αλλά, όπως διευκρίνισε, τα πράγματα δεν είναι ι τόσο α απλά με βάση τον νέο αθλητικό νόμο.

Ωστόσο, πρόσθεσε πως έχουν καταλάβει όλοι ότι η δημοτική αρχή έχει τη γνώση να διοργανώσει τελικό Κυπέλλου με φιλάθλους πλέον. «Εχω τη δυνατότητα να φέρνω τέτοιες διοργανώσεις, κάποιοι άλλοι δεν τις είχαν. Δεν είναι κακό αυτό. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Γι’ αυτό είμαι εγώ εδώ και εκείνους τους έστειλε ο κόσμος σπίτι τους».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή