Μπέος: Ζητεί με επιστολή στο Ζαγοράκη τη συμμετοχή κι άλλων “ομάδων Β” στη Super League 2

Print Friendly, PDF & Email

Eπιστολή στον πρόεδρο της ΕΠΟ, με τον οποίο συναντήθηκε, την οποία κοινοποίησε στον Λευτέρη Αυγενάκη και στους προέδρους των λιγκών, Λεωνίδα Μπουτσικάρη και Λεωνίδα Λεουτσάκο. Σε αυτή δε, καλεί τον πρώτο να παρέμβει και να πράξει το αυτονόητο, τηρώντας τους όρους ισονομίας και δικαίου σχετικά με την παρουσία των ομάδων β των ΠΑΕ της Super League 1, στη Super League 2.

H επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

«Η απόφαση για τη συμμετοχή των δεύτερων ομάδων των ΠΑΕ στα πρωταθλήματα της Super League 2 και Football League με τη μορφή που επιλέξατε, δηλαδή τη συμμετοχή στη Super League 2 μόνο των Β’ ομάδων των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ στη Super League και των υπολοίπων στη Football League, αποτελεί μια δυσάρεστη και καταστροφική εξέλιξη αφού χάνεται, δυστυχώς, μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία για την αναβάθμιση και την ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια απόφαση που πάρθηκε βιαστικά και πρόχειρα, καθώς δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι υπαρκτές ανάγκες του συνόλου του ποδοσφαιρικού κόσμου και, όπως πάντα σχεδόν συμβαίνει, εξυπηρετούνται μόνο τα συμφέροντα των «μεγάλων», διαιωνίζοντας έτσι τη μεγαλύτερη παθογένεια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ειλικρινώς δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τα κριτήρια βάσει των οποίων ελήφθη αυτή η απόφαση, αποκλείοντας τις άλλες ομάδες, όπως π.χ. την ΠΑΕ Βόλος, που από τις πρώτες εκδήλωσε ενδιαφέρον συμμετοχής με τη Β’ ομάδα της στο πρωτάθλημα της Super League 2. Αλλά και αν ακόμα δεχθούμε την απόφαση να μετάσχουμε εμείς και οι υπόλοιπες, πλην των τεσσάρων «μεγάλων», ομάδες στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, που είναι ερασιτεχνικό, μπορείτε να μας εξηγήσετε υπό ποιους όρους και προϋποθέσεις αυτό μπορεί να γίνει; Καθώς είναι προφανές ότι υφίσταται νομικό κενό, αφού επαγγελματίες ποδοσφαιριστές θα κληθούν να αγωνιστούν σε ένα ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για θέματα ανταγωνισμού, αμοιβών κ.λπ.

Κύριε Πρόεδρε,

Ως καλά γνωρίζετε το ποδόσφαιρο είναι ένα κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο οφείλουμε να το προάγουμε και να το υπηρετούμε έντιμα και αξιοκρατικά. Μηνύματα όπως αυτά που στέλνονται με τη συγκεκριμένη απόφαση, ότι δηλαδή το ποδόσφαιρο δεν είναι παρά μια υπόθεση της δήθεν ελίτ του ποδοσφαίρου, των επονομαζόμενων μεγάλων, είναι καταστροφικά και συντελούν στην περαιτέρω υποβάθμισή του.

Σας καλούμε να αναθεωρήσετε αυτή τη θέση, αναλογιζόμενοι την ιστορική ευκαιρία που δίνεται με την ορθή εφαρμογή του νέου μέτρου. Όχι μόνο για τις ομάδες μεμονωμένα, αλλά και για την κορωνίδα του ποδοσφαίρου μας, την Εθνική μας ομάδα. Οι Β’ ομάδες των ΠΑΕ μπορούν και πρέπει να λειτουργήσουν ως φυτώριο ανάδειξης παικτών που θα στελεχώσουν, μελλοντικά, όλες τις εθνικές μας ομάδες και γι’ αυτό θα πρέπει να στελεχωθούν με παίκτες κάτω των 23 ετών και να επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο πέντε ποδοσφαιριστών πάνω από αυτό το ηλικιακό όριο.

Για όλους αυτούς τους λόγους σας καλούμε κάνοντας χρήση των δικαιωμάτων σας που προκύπτουν από το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, ακόμα και αν ο αρμόδιος υπουργός έσφαλε λόγω ελλιπούς, ενδεχομένως, γνώση της ποδοσφαιρικής πραγματικότητας, να παρέμβετε και να πράξετε το αυτονόητο, τηρώντας τους όρους ισονομίας και δικαίου σε όλες τις διοργανώσεις.

Δώστε την ευκαιρία που αξίζει στο ποδόσφαιρο και απαγκιστρωθείτε από τις πιέσεις και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος που δημιούργησαν τη σημερινή ασφυκτική κατάσταση. Τα συμφέροντα των «μεγάλων» είναι συμφέροντα των ιδιοκτησιών τους και όχι του ποδοσφαίρου του πιο γνήσιου, δημοφιλούς και λαϊκού αθλήματος, παγκοσμίως».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή