Μπούσης: ”Αυτό που γίνεται είναι αστείο, δεν μπορεί να είμαστε το πιο αστείο πρωτάθλημα”

Print Friendly, PDF & Email

Στο σημερινό Δ.Σ. της Super League 1 τον ΟΦΗ εκπροσώπησαν ο ιδιοκτήτης της ομάδας Μιχάλης Μπούσης μαζί με τον Ηλία Πουρσανίδη.

Ο κ.Μπούσης στην τοποθέτησή του παρουσιάστηκε αντίθετος στην πρόταση αύξησης των ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, ενώ τόνισε πως σε περίπτωση ενδεχόμενης αναδιάρθρωσης, αυτή πρέπει να γίνει σε βάθος διετίας.
 

Aναλυτικά όσα είπε:

«Ο ΟΦΗ φέτος ήταν η πρώτη ομάδα στην ιστορία που χειροκρότησε τον πρωταθλητή. Επιτρέπεται να μην το κάνει κανένας άλλος; Δεν έχω τίποτα ούτε με τον Ολυμπιακό, ούτε με την ΑΕΚ, ούτε με τον Παναθηναϊκό, ούτε με τον ΠΑΟΚ, ούτε με κανέναν. Είμαι περήφανος που είμαι εδώ μαζί σας σ’ αυτή τη λίγκα, αλλά δεν είμαι περήφανος όταν γίνονται όσα γίνονται στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να το αλλάξουμε. Να έχουμε σοβαρότητα και να προχωρήσουμε μπροστά με πλάνο ως Λίγκα. Αν αποφασίσει κάποιος να ψηφίσει υπέρ της αναδιάρθρωσης, ο λόγος δεν είναι ποδοσφαιρικός ή οικονομικός, αλλά κάποιος άλλος», είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Δεν μας εγγυάται κανένας ότι θα παίξουμε με κόσμο. Δε μας εγγυάται κανένας ότι θα έχουμε τηλεοπτικό συμβόλαιο. Δεν μας εγγυάται κανένας ότι θα έχουμε τα ίδια έσοδα με πέρυσι από τους χορηγούς και την ίδια στιγμή τίθεται θέμα για αναδιάρθρωση σε 16 ομάδες. Αντί να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι για να δούμε πως θα επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα, κάτι που θα βοηθήσει και το άθλημα και τις ομάδες. Εμείς ως λίγκα αποφασίσαμε να ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα, ‘ματώνοντας’ οικονομικά, αλλά πολύ περισσότερο ‘πληρώνοντας’ με την υγεία των ποδοσφαιριστών μας. Ο ΟΦΗ με τον Τσιλιανίδη και άλλες ομάδες με τους δικούς τους ποδοσφαιριστές. Αν θέλετε να γίνουμε 16, εγώ προτείνω να γίνουμε… 40. Κι ας μοιράσουμε το τηλεοπτικό σε όλους. Κάθε πρόταση θέλει πλάνο και χρόνο. Υπάρχει πρόταση για 12 ομάδες, για 16 ή για 18 ομάδες; Να θέσουμε ένα πλάνο και να πούμε ότι σε βάθος διετίας θα γίνει αυτή η αναδιάρθρωση, αλλά με συγκεκριμένο πλάνο. Ό, τι είναι καλό για το ποδόσφαιρο. Δε μπορεί να προχωρήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο έτσι. Δεν μπορεί να είμαστε εμείς το πιο αστείο πρωτάθλημα. Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα είναι αστείο».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή