Χαριστέας: «Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη – Ο Ζαγοράκης χρειάζεται στήριξη»

Print Friendly, PDF & Email

Ο Άγγελος Χαριστέας σε συνέντευξή του στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 μίλησε για το τι χρειάζεται το πρότζεκτ του Θοδωρή Ζαγοράκη για να πετύχει, τόνισε πως χρειάζεται στήριξη ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ, ενώ είπε πως ακόμα και αν ο ίδιος δεν εκλεγεί, θα παραμείνει στη διάθεση του.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πώς μπορεί να βοηθήσει την υποψηφιότητα του Ζαγοράκη: «Έζησα μια πολύ δύσκολη κι απαιτητική ομάδα από μέσα, όπως ο Άρης και πιστεύω με επιτυχία. Συνάντησα αρκετές δυσκολίες, έκανα αρκετούς εχθρούς, αλλά κατάλαβα ότι τα παιδιά που έχουμε εμπειρία, όρεξη και τεχνογνωσία, αν δεν κάνουμε ένα βήμα δεν θα γίνει ποτέ τίποτα. Τα πράγματα δεν αλλάζουν από μόνα τους. Πρέπει να μπεις μέσα στη λάσπη και να παλέψεις. Ίσως να μην περάσεις όσα θέλεις, αλλά τουλάχιστον θα προσπαθήσεις. Ο Άρης μού έδωσε το βήμα και τον ευχαριστώ, όπως και τον πρόεδρό του. Αυτό με έκανε πιο σοφό. Όταν ανακατεύεσαι στο διοικητικό κομμάτι βλέπεις τα προβλήματα του προϊόντος από μέσα. Χρήμα δεν υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και μέσα από αυτές τις δυσκολίες ψάχνεις να βρεις λύσεις. Θεωρώ το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η αξιολόγηση των ανθρώπων που βρίσκονται σε έναν τομέα».

Για το τι χρειάζεται το πρότζεκτ Ζαγοράκη για να πετύχει: «Βγαίνει μπροστά ένα πρόσωπο, ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Όμως ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Ένα πρόσωπο δεν φτάνει. Χρειάζεται στήριξη ώστε αυτό το πρότζεκτ να μην καεί. Είναι ένα πρότζεκτ που το τρέχουν μεγάλες χώρες όπως η Γερμανία, με επιτυχία. Εγώ οφείλω να υποστηρίξω αυτό το πρότζεκτ. Ξέρω τους κινδύνους. Ένας κίνδυνος είναι να μην εκλεγείς. Η υποψηφιότητά μου είναι συμβολική. Θέλω να βοηθήσω με την εμπειρία μου σαν παράγοντας, με την εμπειρία και τις επαφές μου με την UEFA ως πρεσβευτής της γιατί η συνεργασία που υπάρχει είναι σε πολύ μικρό ποσοστό».

Για το μεγαλύτερο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Ένα από τα σημαντικά προβλήματα είναι η συνεργασία. Να καθίσουμε και να δούμε όλες οι ομάδες, όλες οι κατηγορίες, το πώς πρέπει να στηθούν τα πρωταθλήματα, ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Αυτή τη στιγμή η διαφορά είναι χαώδης. Να θέσουμε τις ιδέες μας και να προχωρήσουμε σε μια κοινή συνισταμένη. Έτσι θα λυθεί το μεγαλύτερο πρόβλημα, που είναι η επικοινωνία. Μετά πηγαίνουμε στα πιο πρακτικά προβλήματα, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, η διαιτησία, καθημερινότητα… Για μένα όλα είναι θέμα συνεργασίας. Αν δεν συνεργαστούμε, δεν θα αλλάξουμε τίποτα».

Για το αν τον ενδιαφέρει, εφόσον δεν εκλεγεί, να πάρει μια θέση στην ΕΠΟ: «Έχω μια θέση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που είναι πολύ σημαντική και παράγουμε έργο σε καθημερινή βάση. Είμαι άνθρωπος που μου αρέσει να βοηθάω. Αν μου πει ο Θοδωρής, θέλω να τον βοηθήσω γιατί είμαστε φίλοι και πιστεύω πως αν συνεργαστούμε όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε κάτι καλύτερο. Αν δεν στηρίξουμε αυτό το πρότζεκτ, στο τέλος θα βγούμε όλοι χαμένοι. Εγώ δεν έβαλα υποψηφιότητα γιατί με έβαλε κάποιος, αλλά έχει να κάνει ξεκάθαρα με το πρότζεκτ του Θοδωρή. Όλα τα παιδιά του 2004 τον στηρίζουμε, απλώς κάποιοι δεν θέλουν να βγουν μπροστά».

Για τον φετινό Άρη: «Το καλοκαίρι όταν μιλήσαμε με τον κ. Καρυπίδη για τον Άρη, θέλαμε μια ομάδα τετράδας με ένα σφιχτό μπάτζετ. Πιστεύω πως με αυτό που βλέπω εγώ, που είμαι 41 ετών, η ομάδα του Άρη είναι η καλύτερη που έχω δει. Βλέπω μια ομάδα που παίζει στα ντέρμπι και είναι φαβορί. Όταν παίζεις με τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό ή την ΑΕΚ και αισθάνεσαι φαβορί είναι μεγάλη υπόθεση».

Ακούστε τη συνέντευξη:

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή