“Χτυπάει” τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2030 η Ελλάδα μαζί με Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν στην Αθήνα
Print Friendly, PDF & Email

Το ενδεχόμενο η Ελλάδα να διεκδικήσει μαζί με τις Aίγυπτο και Σαουδική Αραβία τη συνδιοργάνωση του Μουντιάλ 2030, συζητήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus, στη χθεσινή συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της UEFA στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το θέμα έχει έρθει στη δημοσιότητα μέσω ΜΜΕ της Αιγύπτου εδώ και περίπου ένα μήνα.

Πρόκειται για τρεις χώρες που ανήκουν σε τρεις διαφορετικές συνομοσπονδίες, που είναι μέλη της FIFA (Ελλάδα: UEFA, Αίγυπτος: CAF, Σαουδική Αραβία: ΑFC), και για να προχωρήσουν χρειάζονται αφενός τη στήριξη των συνομοσπονδιών τους και αφετέρου την αγαστή συνεργασία με τις εθνικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες.

Aυτός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν ο λόγος που προκάλεσε την πρώτη συνάντηση Αυγενάκη – Μπαλτάκου και έχει φέρει, μέτα από ένα χρόνο, στο ίδιο τραπέζι, την ΕΠΟ με την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού.

Στην ΕΠΟ εκτιμούν ότι το εγχείρημα αυτό, εφόσον προχωρήσει, θα ομαλοποιήσει τις σχέσεις με την κυβέρνηση και λειτουργήσει θετικά υπέρ των θέσεων της ομοσπονδίας.

Υποψηφιότητα για τη συνδιοργάνωση του επτειακού Μουντιάλ του 2030 έχουν θέσει από κοινού η Ισπανία μαζί με την Πορτογαλία από την Ευρώπη καθώς και Ουρουγουάη (όπου έγινε το πρώτο Μουντιάλ του 2030), Αργεντινή, Χιλή και Παραγουάη από τη λατινική Αμερική.

Διαβάστε ακόμα:

Διαρρήκτες

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή