Δανιήλ: “Ολα ξεκινάνε από τον Κούγια, που πηδάει τις βάρκες τη μία μετά την άλλη”

Α. Δανιήλ - Πηγή: Youtube
Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Άγγελος Δανιήλ, καθώς και ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαίρου Σάλας, Νίκος Αυλωνίτης, απολογήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, για τις κατηγορίες περί αθέμιτων παρεμβάσεων σε εκλογικές διαδικασίες Ενώσεων.

Η τελική πρόταση του εισηγητή της υπόθεσης είναι να επιβληθεί στον κ. Αυλωνίτη 5ετή απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, 5ετή απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα και πρόστιμο 10.000 ευρώ, ενώ για τον κ. Δανιήλ η τελική πρόταση είναι να του επιβληθεί 1 έτος απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, 1 έτος απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο και πρόστιμο 2000 ευρώ.

Πρόταση ερευνητή Αθανασίου: Απαλλαγή Μελισσανίδη, πρόστιμο στην ΑΕΚ, μεγαλύτερες ποινές στους υπόλοιπους

Κατά την απολογία του, ο Άγγελος Δανιήλ είπε τα εξής:

«Δεν ήμουν εκεί την ημέρα των εκλογών της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας. Δεν είναι παράνομο, αλλά δεν είναι ηθικό και δεν είναι δεοντολογικό να είσαι σε Γενικές Συνελεύσεις άλλων Ενώσεων. Τον Παπαχρήστο (σ.σ. πρόεδρο ΕΠΣ Αιτ/νίας) τον ξέρω χρόνια. Έχω παίξει μπάλα στην Αιτωλοακαρνανία. Και τον υποστήριζα. Και μάλιστα το χωριό μου ήταν με τον αντίπαλο του Παπαχρήστου. Αν ασχολιόμουν δεν θα είχα πείσει το χωριό μου να τον ψηφίσει;

Κανένας μάρτυρας δεν είπε ότι με είδε. Όλοι άκουσαν. Κανείς δεν με είδε. Και στην Καρδίτσα το ίδιο.

Όλα ξεκινάνε από τον Κούγια. Ξέρω πώς κινείται. Πηδάει τις βάρκες τη μία μετά την άλλη. Έχει περάσει απ’ όλα τα άρματα. Τώρα θεωρεί πως είμαστε αντιμέτωποι. Και έφτιαξε όλο αυτό το πράγμα. Καμία συμμετοχή δεν είχα ούτε στην Καρδίτσα. Οι δηλώσεις του Ντάσιου είναι προσωπικές του απόψεις, εκφράζουν τον ίδιο ως εκπρόσωπο σωματείου στην Καρδίτσα. Δεν στήριξε κάποιον η ΕΠΣ Αχαΐας.

Τον Γιάννη Παπαδόπουλο τον ξέρω. Δεν ξέρω αν ήταν στην Καρδίτσα. Στις εκλογές της Αχαΐας βεβαίως και ήταν. Κατάγεται από το Διακοφτό. Από το 2013 που διοικούσε ο Μπαλαφούτης, του έφυγε ένας στην αρχή και πριν τις εκλογές της ΕΠΟ το 2017 του έφυγαν άλλοι τρεις. Το 2017 στις εκλογές της Αχαΐας ήταν 66-44 το αποτέλεσμα. Ο Παπαδόπουλος ήρθε αφού τελείωσαν οι εκλογές.

Απειλούμαι με ισόβιο αποκλεισμό και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Τι έγινε στην ΕΠΣ Αχαΐας;

Ο Κούγιας με έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα, λέει ότι είμαι σε εγκληματική οργάνωση και πάω με ένα λεωφορείο και μπράβους σε εκλογές Ενώσεων. Εγώ σέβομαι τους νόμους. Το παιδί μου δίνει πανελλήνιες και κάθε μέρα μου έλεγε μπαμπά πώς πήγε το δικαστήριο. Πώς κάποιοι σπιλώνουν συνειδήσεις τόσο εύκολα; Δεν πρέπει τελικά να ασχολούμαστε με τα κοινά».

Ο Νίκος Αυλωνίτης από την πλευρά του, είπε τα εξής:
«Μου κάνει τρομερή εντύπωση που βρίσκομαι εδώ. Δεν έχω κατηγορηθεί ποτέ για τίποτα. Έχουν ειπωθεί πράγματα λες και είμαι νονός της νύχτας.

Στις εκλογές της Σάλας είχαμε δικαστικό αντιπρόσωπο. Και βάλαμε σεκιούριτι με απόφαση ομόφωνη, όλου του Δ.Σ. Και του κυρίου Ντάρλα. Για να ελέγχουν ποιος θα μπαίνει. Συνήθως ερχόταν πολύς κόσμος, χωρίς να έχουν δικαίωμα ψήφου. Δεν αποκλείσαμε κάποιον που ζήτησε να έρθει ή που είχε δικαίωμα να παραστεί.

Οι ίδιοι δημιούργησαν το πρόβλημα, που δεν είχαν δικαίωμα να μπουν. Και σε μένα δεν είπαν τίποτα. Ο Ντάρλας μίλησε στην Συνέλευση και ο Κεραμυδάς πήρε το λόγο κανονικά. Με τον Ντάρλα δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα και με βοήθησε κάποτε σε μια φάση της ζωής μου. Ο Κεραμυδάς είναι ένας πάρα πολύ δύσκολος άνθρωπός με πάρα πολλές εμμονές. Μας διέλυσε το Δ.Σ. Έδειξε μεταμέλεια μετά και μπήκε στο Δ.Σ., αλλά έκανε ξανά τα ίδια πράγματα. Ήθελε να μπει στη διαιτησία, από εκεί ξεκίνησε το πρόβλημα.

Είχα μια καταγγελία από ένα σωματείο, ότι ο Κεραμυδάς χρησιμοποιεί παιδιά μεγαλύτερα στα πρωταθλήματά μας. Έλεγξα οκτώ δελτία και βρήκα όχι παραποιημένα στοιχεία, αλλά πλαστογραφημένα! Κρατικά έγγραφα! Υπεύθυνες δηλώσεις κλπ. Στη δική του ομάδα! Και εγώ τα κατέθεσα στην επιτροπή δεοντολογίας. Είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να σε βγάλει τρελό. Και με αυτά που μου έκανε, όλοι αναρωτιόντουσαν πώς τον ανέχομαι.

Ο Ντάρλας είχε ένα περιστατικό πριν κάποια χρόνια. Πήγε στο νοσοκομείο αιμόφυρτος. Δεν μάθαμε τι έγινε. Στις εκλογές της ΕΠΟ μου είπε να πάω να ψηφίσω εγώ. Το συνέδεσα με εκείνο το περιστατικό. Το 2016 είχε ένα σωματείο και πήγε να το πουλήσει σε μια μεγάλη ΠΑΕ. Και συμφώνησε. Τότε ο Ντάρλας ήταν ξεκάθαρα υπέρ της τότε διοίκησης και εμείς ήμασταν ξεκάθαρα με τη νέα διοίκηση (σ.σ. εννοεί οι άλλοι δύο, αφού τότε ψήφιζαν τρεις από κάθε Ένωση και όχι ένας). Η πώληση στη μεγάλη ΠΑΕ δεν επετεύχθη, δεν την πούλησε, δεν τα βρήκαν. Και εμείς το συνδέσαμε αυτό με εκείνο το γεγονός. Πιστεύω ότι τους είχε υποσχεθεί τρεις ψήφους.

Τον Γιάννη Παπαδόπουλο τον ξέρω από το γήπεδο. Από την ΑΕΚ. Δεν έχουμε καμία άλλη σχέση. Δεν ασχολήθηκε ποτέ με την Ένωση Σάλας και τις εκλογές της. Δεν είχε λόγο. Δείτε τους αριθμούς, ήταν μια πολύ ξεκάθαρη διαδικασία.

Δεν υπάρχει πιο καθαρή και συγκροτημένη Ένωση στην Ελλάδα. Δεν μπορεί να βρει κανείς κάτι μεμπτό στην Ένωσή μας».

Ως μάρτυρας υπεράσπισης του Νίκου Αυλωνίτη, κατάθεσε και το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης ποδοσφαίρου Σάλας, Γιώργος Κατσάμπας:

«Ήμουν παρών στις εκλογές της Σάλας, αφού ήμουν και υποψήφιος. Η παρουσία σεκιούριτι στις εκλογές ήταν απόφαση του Δ.Σ. Στις προηγούμενες εκλογές γινόταν μπάχαλο. Έμπαινε όποιος να’ ναι. Πολύ οριακά ήμασταν. Και για να αποφύγουμε αυτές τις εικόνες αποφασίσαμε να έχουμε σεκιούριτι. Ο υπάλληλος της Ένωσης τους παρέδωσε τη λίστα με όσους είχαν δικαίωμα να παραστούν.

Εγώ δεν είδα κανένα επεισόδιο να γίνεται. Διεξήχθησαν όλα ομαλότατα. Προήδρευε δικαστικός. Δεν ξέρω για ποιο λόγο γίνεται όλη αυτή η διαδικασία εδώ. Ο κ. Αναστασίου ήρθε και δεν του επέτρεψαν να μπει. Δεν ήταν στη λίστα. Δεν νομίζω ότι τον έβγαλαν σηκωτό. Οι Κεραμυδάς και Ντάρλας ήταν μέσα στην αίθουσα. Ο Κεραμυδάς πήρε και το λόγο, ως υποψήφιος. Εκ των υστέρων έμαθα ότι έκανε μια προσφυγή για το κύρος των εκλογών, η οποία απορρίφθηκε».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή