Διαιτητές της Super League 1 καταγγέλλουν ότι εξαπατήθηκαν από δύο συναδέλφους τους!

Print Friendly, PDF & Email

“Στα χέρια του αθλητικού εισαγγελέα Αθηνών Κώστα Σπυρόπουλου βρίσκεται επιστολή διαιτητών της Super League 1, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι από το 2013 έχουν βάλει από 1.500 ευρώ έκαστος για την υπό ίδρυση Ενωσης Διαιτησίας, η οποία δεν δημιουργήθηκε ακόμα.

Όπως αποκάλυψε η “Δίκη στο Open”, στην επιστολή τους οι διαιτητές τονίζουν ότι κάποιοι χρησιμοποιούν τα χρήματά τους για «δημόσιες σχέσεις, αρχηγικές τάσεις και τηλεφωνήματα προς διαιτητές».

Κατονομάζουν δύο πρόσωπα, έναν διεθνή ρέφερι και έναν μη εν ενεργεία.

Υποστηρίζουν ότι ο κάθε νέος διαιτητής, φοβούμενος για τη θέση του και την προαγωγή του, κατέθετε το ποσό των 1.500 ευρώ, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί ένα ποσό που υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ.

Αναρωτιούνται ποιος έδινε εντολές πληρωμών, ποιος διατηρεί προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό με τα δικά τους χρήματα, σε μια εποχή κρίσης και αδυναμίας επιβίωσης πολλών διαιτητών.

Ζητούν την παρέμβαση του εισαγγελέα για να εντοπιστεί ο διαχειριστής των χρημάτων, απαιτούν διαφάνεια, νομιμότητα, ακριβή στοιχεία και παραστατικά εσόδων και εξόδων.

Καταλήγοντας στην επιστολή τους ζητούν έλεγχο σε βάθος δεκαετίας για να διαπιστωθεί «η κακοδιαχείριση και η εκμετάλλευση του ιδρώτα των διαιτητών, με μπίζνες και επενδύσεις».

Μάλιστα προτείνουν ως μάρτυρες όλους τους διαιτητές της Super League 1 της τελευταίας δεκαετίας.

Η επιστολή διαβιβάστηκε το Δεκέμβριο του 2022 από την αθλητική υπερεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βιργινία Σακελλαροπούλου στον αθλητικό και ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο.”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή