Διακοφώτης: “Θα ορίζω αγώνες σωματείων που δεν είναι στο μητρώο – Δε θα γίνω νεκροθάφτης του ποδοσφαίρου”!

Print Friendly, PDF & Email

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, Παναγιώτης Διακοφώτης, μίλησε με αφορμή το θέμα της διακοπής των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων στην ΕΡΑ Σπορ και στο Θάνο Μπλούνα, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων τα εξής:

“Κάποιοι συνάδελφοι στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ ήθελαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο για προσωρινή παύση της διακοπής των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων μέχρι την έκτακτη γενική συνέλευση στις 2 Ιουνίου, όμως δεν υπήρχε το θέμα στην ημερήσια διαταξη και θ’ αποφασίσουμε την Πέμπτη.

Η πρόταση μου ήταν να ξεκινήσει η μεγαλύτερη κατηγορία σε κάθε ένωση ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με τα μπαράζ ανόδου. Η τροπολογία Αυγενάκη δε βοηθάει όλα τα σωματεία, αλλά μερικά. Τριάντα οχτώ σωματεία της ΕΠΣ Δωδεκανήσου δεν είναι γραμμένα στο μητρώο της ΓΓΑ και 34 είναι. Από τα 38 τα 18 έχουν την αθλητική αναγνώριση. Τα 20 δεν την έχουν βρει και έχει χαθεί το αρχείο κατά τα λεγόμενα των υπαλλήλων της ΓΓΑ. Απευνθήκαμε στη Νομαρχία. Η αθλητική αναγνώριση της ένωαης είναι του 1962. Δεν την είχε το υπουργείο και τη στείλαμε εμείς. Στα μικρά νησιά είναι πολλά τα προβλήματα. Στη Λέρο ο πρόεδρος είναι και προπονητής και γι’ αυτό είναι εκτός μητρώου.

Προσφύγαμε στο ΣτΕ και λέμε ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός. Εμείς τα στηρίξασμε και τα καθοδηγήσαμε τα σωματεία. Δεν δεχθήκαμε ποτέ το μητρώο εμείς. Δεν μπορούν να πληρώνουν τα σωματεία προπονητή. Αν παράγματι ο κ. Αυγενάκης θέλει να βοηθήσει το άθλημα να απλουστεύσει το μητρώο και να ενισχύσει τα σωματεία μέσα από το στοίχημα. Να εξαιρέσει από το νόμο περιοχές που έχουν κάτω από 5.000 κατοίκους.

Το ίδιο το κράτος παραδέχεται ότι έχει χάσει το αρχείο με τις αθλητικές αναγνωρίσεις. Και σε μας έστειλαν έγγραφο ότι δεν έχουμε αθλητική αναγνώριση, αλλά εμείς είχαμε αθλητική αναγνωρση από το 1962.

Κρατάμε σκληρή στάση επειδή η Δωδεκάνησος έχει ιδιατερότητες. Δεν μιλάμε για ΠΑΕ. Στα μικρά νησιά είναι δύσκολο να βρεθούν τα έγγραφα, που ζητούνται. Σημαντικά έγγραφα δεν βρίσκονται.

Περιμένουμε να δούμε αν η επιστολή που έσταλη στον κ. Γεραπετρίτη για να αγωνιστούν όλοι βρει ανταπόκριση. Από 30/6 έχει καταθέσει αίτημα το σωματείο Αναγέννηση Αυξεντίου να πάρει αθλητική αναγνώριση και ακόμα δεν έχει πάρει.

Εγώ κοιτάζω τα σωματεία της ΕΠΣ Δωδεκανήσου. Κατανοώ τις άλλες Ενώσεις και γι’ αυτό πρότεινα να γίνουν τα πρωταθλήματα της α’ κατηγορίας και για τα υπολοιπα να δούμε στις 2/11. Πιστεύω ότι στο ελάχιστο αυτή θα είναι η απόφαση που θα πάρουμε την Πέμπτη.

Εμείς είπαμε ότι θα έρθουμε σε δύσκολη θέση να ορίζουμε. Ότι υπάρχουν σωματεία που σκέπτονται να κάνουν χρήση των γηπέδων της Τουρκίας. Το επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Κλεόβουλου Λίνδου. Όποια σωματεία δεν καταφέρουν με το μητρώο ή την αθλητική αναγνώριση ή δεν δοθεί λύση στο πρόβλημα, θα ορίζουμε τους αγώνες τους. Δεν θα τα αφήσουμε εκτός. Νεκροθάφτης το ποδοσφαίρου δεν θα γίνω ποτέ. Το αφήνω για άλλους. Η εισήγησή μου είναι να οριστούν αγώνες όλων των σωματείων.

Ο στόχος να ελεγχθούν οι Ενώσεις μέσω του μητρώου δεν επετεύχθει στην ΕΠΣ Ηρακλείου.

Δεν πρέπει να στερήσουμε στα απομακρυσμένα χωριά και νησιά τη δυνατότητα να αγωνίζονται. Αν θέλει ο κ. Αυγενάκης να τα διαλύσει, ας το κάνει…

Για την επαγγελματική διαιτησία: Θα γίνει συνάντηση με τη Super League 1 και θα μας ενημερώσει ο πρέοδρος. Η επαγγελματική διαιτησία σίγουρα θα ανήκει στην ΕΠΟ. Η Super League άλλαξε πλευση. Ενημερώθηκαν ότι η διαιτησία θ’ ανήκει στην ομοσπονδία. Η Ένωση Διαιτητών όπως είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ θα αποτελείται από τους εν ενεργεία διαιτητές και παρατηρητές που είναι στους πίνακες. Ακόμα δεν είναι έτοιμη να παραγματοποιηθεί. Όταν είναι η UEFA θα ζητήσει από την κυβέρνηση να αλλάξει το νομικό καθεστώς.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή