Προσωρινή δικαίωση του Ηρακλή στο Εφετείο – Σε αναστολή η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου – Απούσες ΕΠΟ και SL2!

Print Friendly, PDF & Email

Δεκτή από το Εφετείο Αθηνών έγινε η αίτηση του Ηρακλή, που στράφηκε κατά του πρώην ποδοσφαιριστή του, Μπόγκνταν Μάρα.

Ο Ηρακλής ζήτησε την ανάκληση της ισχύς της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, σύμφωνα με την οποία έπρεπε να καταβάλει στον Μάρα ποσό περίπου 200.000 ευρώ, άλλως θα ενεργοποιούνταν, όπως κι έγινε, η ποινή αφαίρεσης βαθμών και στην τρίτη φορά θα αποβαλλόταν αυτοδίκαια από το πρωτάθλημα. 

 

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου η αίτηση του Ηρακλή έγινε δεκτή. 

Επίσης με προσωρινή διαταγή, κατόπιν αιτήματος του Ηρακλής, “απαγορεύεται η εκτέλεση της απόφασης του ΔΔΠ της ΕΠΟ μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αίτησης αναστολής που εκκρεμεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών στις 21/9/2023.”

 

Αύριο συζητείται στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ η δεύτερη αίτηση αναψηλάφησης, που έχει καταθέσει ο Ηρακλής στο Διαιτητικό Δικαστήριο και θεωρείται βέβαιο ότι θα προσκομιστεί η απόφαση του Εφετείου Αθηνών και ζητηθεί από το ΔΔΠ να αλλάξει την απόφασή του.

Απoύσες ΕΠΟ και Super League 2

Στο δικαστήριο παρευρήθηκε ο ισχυρός άνδρας του Ηρακλή, Ευγενίου, όχι όμως η ΕΠΟ, η Super League 2 και ο ΠΣΑΠΠ, στους οποίους είχε γίνει προσεπίκληση από τον δικηγόρο του Μάρα, Γ. Παναγόπουλο.

Με βάση την απόφαση του Εφετείου και μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης, στον Ηρακλή δεν μπορεί να εφαρμοστεί καμία ποινή για την εν λόγω υπόθεση.

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε πως θα αντιδράσουν η Super League 2 και η ΕΠΟ λόγω της παράβασης από τον Ηρακλή του άρθρου 35 του ΚΑΠ, που απαγορεύει την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια για διαφορές που επιλύονται από τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου.

Οι ποινές που προβλέπονται στο άρθρο 35 του ΚΑΠ, είναι από προειδοποιήση μέχρι απαγόρευση μεταγραφών στην επόμενη μεταγραφική περίοδο και αποκλεισμός από τους αγώνες, εφόσον δεν αποσύρεται το ένδικο μέσο.

 

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή