Αρχική SocceroPolis Politics Δίκη Χρυσής Αυγής: Αναστολή επειδή είναι… αρχηγός κόμματος ζητά ο Μιχαλολιάκος

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αναστολή επειδή είναι… αρχηγός κόμματος ζητά ο Μιχαλολιάκος

Print Friendly, PDF & Email

Την αναστολή της ποινής του Νίκου Μιχαλολιάκου έως το εφετείο ζήτησε για λογαριασμό του ο δικηγόρός του, με τον ηγέτη της Χρυσής Αυγής να απέχει από τη διαδικασία.

«Μιλάμε για έναν αρχηγό κόμματος. Δεν θα είχε κάνει κάτι να αποφύγει τη λοιδορία έστω της ΓΑΔΑ; Αλλά έμεινε εκεί, στο σπίτι του. Αν μπορούσαν να τον φέρνουν εδώ να τον δικάζουν με τις χειροπέδες, θα το έκαναν. Ζητάνε την κεφαλή επί πίνακι του Μιχαλολιάκου. Ειναι αδίστακτοι» υποστήριξε ο Δημ. Παπαδέλης και αναρωτήθηκε: «Έκλεισε η εφημερίδα. Το κομματικό όργανο του κόμματος. Αυτό δεν είναι ανεπανόρθωτη βλάβη; Το κατάφεραν. Έχει ερημώσει το κόμμα, η οργάνωση. Δεν υπάρχει η φωνή αυτού του κόμματος και συγχαρητήρια στο think tank που το σκέφτηκε…».

Και συνέχισε: «Όλη αυτή η ιστορία κρίνεται επειδή σήκωνε το χέρι το δεξί. Όχι γιατί έκανε κάτι άλλο. Ο Μιχαλολιάκος κινδυνεύει να πάει φυλακή αλλά σκεφτείτε μετά από 4 χρόνια ποιά θα είναι η συνέπεια αν αθωωθεί. Συντάσσομαι σε αυτό με την κυρία εισαγγελέα. Τον καταδίκασαν κάποιες εφημερίδες που είχαν το πάνω χέρι αλλά αυτές αλλάζουν. Τι θα γίνει αν αυτός ο άνθρωπος αθωωθεί;».

Σύμφωνα με το συνήγορο, η βλάβη «είναι και στο πετσί του στην οικογένεια του» και κατέληξε ότι πληροί τις προϋποθέσεις για αναστολή της ποινής του.

Το δικαστήριο διέκοψε για τη Δευτέρα 11 το πρωί, οπότε και θα αγορεύσει επί της χορήγησης αναστολών η εισαγγελέας.

Δεν αναγνωρίζει το δικαστήριο ο Λαγός – Δεν ζητάει αναστολή

Ο Γιάννης Λαγός από την πλευρά του -μέσω του συνηγόρου του- δήλωσε ότι δεν υποβάλλει αίτημα για αναστολή γιατί δεν αναγνωρίζει το δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Λαγός -πάντα μέσω του συνηγόρου του- δήλωσε: «Το δικαστήριο ενήργησε μεροληπτικά σε βάρος μου. Με καταδίκασε βάσει εντολών. Δεν αναγνωρίζω πλέον τη διαδικασία και θα προσφύγω στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για να αποδείξω τι έλαβε χώρα. Επί 5,5 χρόνια όφειλε η Δικαιοσύνη να αντιληφθεί όσα αντιλήφθηκαν εισαγγελείς και δικαστές. Ενώ όφειλε να είναι τυφλή, αποδείχθηκε ότι λειτουργούσε κατόπιν εντολών».

Υπενθυμίζεται ότι στον Λαγό επιβλήθηκε ποινή μεγαλύτερη ακόμα και από του Νίκου Μιχαλολιάκου, καθώς καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 χρόνων και 8 μηνών.

Πηγή: reader

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή