Δημόπουλος στο SP: “Βλέπεις τον Παναθηναϊκό και τον λυπάσαι – Ο Αλαφούζος πρέπει να κάνει σαρωτικές αλλαγές”

Ο Χρήστος Δημόπουλος / ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ Intime
Print Friendly, PDF & Email

Ο «Φονιάς» των ελληνικών γηπέδων που ονομάστηκε έτσι για την ευχέρεια του στο σκοράρισμα μιλάει στο SoccerPlus για τη νέα ήττα του Παναθηναϊκού από τον Άρη. Μας δίνει εύστοχες και φαρμακερές ατάκες για Ρόκα, Πογιάτος αλλά και την σημερινή κατάσταση που υπάρχει στον Παναθηναϊκό, ενώ πιστεύει ότι ακόμα και τώρα, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, αν κινηθεί έξυπνα, σωστά και ποδοσφαιρικά, μπορεί να σώσει την κατάσταση.

Διαβάστε αναλυτικά τι είπε ο Χρήστος Δημόπουλος στο SoccerPlus για τη νέα αποκαρδιωτική εμφάνιση του Παναθηναϊκού.

Χρήστο θέλω την γνώμη σου για τον αγώνα που μόλις είδαμε. Είχε ευκαιρίες για ένα καλύτερο σκορ ο Παναθηναϊκός από το 0-1, με τον Αϊτόρ ή το δοκάρι του Μακέντα, αλλά ακόμα και αυτές μου φάνηκαν αναιμικές. Δεν έκανε όσο θα έπρεπε αισθητή την παρουσία του ο Παναθηναϊκός στην αντίπαλη περιοχή…

“Σωστά, δεν έκανε μια καλή αντεπίθεση, δεν έβαλε ένα γκολ, δεν ήταν και ο Άρης σήμερα η μεγάλη ομάδα. Έβαλε ένα γκολ και έμεινε εκεί. Αυτό είναι το θέμα.”

Επίσης μου έκανε μεγάλη εντύπωση ότι μετά το 80’ και αφού είχαν προηγηθεί οι παραπάνω ευκαιρίες, υπήρξαν 5-10 πολύτιμα αγωνιστικά λεπτά που είχε οπισθοχωρήσει σχεδόν όλη η ομάδα και έπαιζε άμυνα για να κρατήσει το εις βάρος του 0-1.

“Δεν είναι Παναθηναϊκός αυτό. Βλέπεις τον Παναθηναϊκό και τον λυπάσαι. Και ο Άρης δεν έπαιξε μπάλα σήμερα. Έκανε μια – δυο ευκαιρίες και έβαλε το γκολ. Μετά είχε και ο Παναθηναϊκός ευκαιρίες και αν ισοφάριζε θα μπορούσε να γυρίσει το παιχνίδι, αλλά δεν έχει αυτόν που θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.”

Και ο Καρλίτος;

“Δεν έχει γκολτζή ο Παναθηναϊκός. Ο Καρλίτος θέλει ακόμα πίστωση χρόνου. Είναι δύσκολο τα πράγματα. Κάτι πρέπει να αλλάξει…”

Μπορείς να το προσδιορίσεις;

“Το πρόβλημα ξεκινάει από ψηλά και για μένα ο Αλαφούζος πρέπει να κάνει αλλαγές…”

Συνήθως οι πρώτες αλλαγές αφορούν ή την τεχνική ηγεσία ή κοντινούς στον πρόεδρο ανθρώπους. Ο Ρόκα, χωρίς να θέλω να τον κρίνω, βλέπω ότι δεν του έχει βγει ούτε ένας παίκτης που να κάνει την διαφορά…

“Όχι δεν έχει… Έχει φέρει παίκτες τέταρτης αξίας… Είναι δυνατόν;”

Παίκτες που θα μπορούσαν να παίζουν σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Super League…

“Σε οποιαδήποτε ομάδα της Super League ας παίζανε. Στον Παναθηναϊκό όμως όχι. Είναι βαριά η φανέλα. Τι τον περάσανε τον Παναθηναϊκό; Καφενείο τον περάσανε; Να έρχεται ο καθένας τεχνικός διευθυντής και να φέρνει τους δικούς του… Έφερε 10 παίκτες να τους κάνει τι; Και δεν αξίζει κανένας! Πάει στην Τρίπολη μηδέν, πάει στην Λάρισα επί της ουσίας μηδέν, σήμερα το ίδιο, τότε τι θα κάνεις; Τι πρέπει να κάνεις;”

Πέρα από τις σαφείς ευθύνες του Ρόκα, τίθεται και θέμα προπονητή…

“Εγώ θα έκανα σαρωτικές αλλαγές…”

Οι οποίες θα ξεκινούσαν;

“Από τεχνικό διευθυντή, προπονητή, όλοι θα την πλήρωναν…”

Χωρίς να θέλω να υποστηρίξω κανέναν, είχαμε πολύ κακή αρχή και επί Δώνη…

“Ήταν κακή αλλά έβλεπες ότι η ομάδα έπαιζε μπάλα. Εδώ δεν παίζουμε μπάλα καθόλου…”

Τι φταίει και τα τελευταία χρόνια, έχει κατέβει ο διακόπτης;

“Ο Αλαφούζος αυτή τη στιγμή πρέπει να βγει μπροστά και να πάρει αποφάσεις.”

Μπορεί αυτή τη στιγμή ο Αλαφούζος να πάρει αποφάσεις που θα αλλάξουν αισθητά προς το καλύτερο τον Παναθηναϊκό;

“Μπορεί, γιατί να μην μπορεί; Πετυχημένος επιχειρηματίας είναι. Αρκεί να βάλει τους σωστούς ανθρώπους που να ξέρουν από μπάλα, σε καίρια σημεία και στη συνέχεια μαζί με αυτούς να μπορεί να δουλέψει. Πρέπει να ξέρουν από μπάλα, να ξέρουν την Ελληνική πραγματικότητα και να ξέρουν ποιος είναι ο Παναθηναϊκός.”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή