“Δολοφονία Λυγγερίδη”: Κατάθεση αστυνoμικού εμπλέκει υψυλόβαθμους αστυνομικούς στη φυγάδευση οπαδών του Ολυμπιακού!

Print Friendly, PDF & Email

 

“Δύο θέματα προς διερεύνηση προκύπτουν μέσα από τη δικογραφία που σχηματίστηκε μετά τη δολοφονική επίθεση της 7ης Δεκεμβρίου 2023, έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, με θύμα τον αστυνομικό Γιώργο Λυγγεριδη.

Το ένα αφορά το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος τη «λεύκανση» δηλαδή των όσων φέρεται να αποκόμιζαν ηγετικά στελέχη των οπαδών από εισιτήρια που πουλούσαν με «καπέλο», εράνους και προσκλήσεις.

Το άλλο αφορά κατάθεση αστυνομικού που βρισκόταν στου Ρέντη, ο οποίος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, εκείνο το μοιραίο βράδυ, συνάδελφοί του να «διευκόλυναν» τη διαφυγή εμπλεκομένων.

«Περιήλθαν στην αντίληψή μου λεγόμενα και πληροφορίες περί φυγάδευσης οπαδών του Ολυμπιακού από υψηλόβαθμους αστυνομικούς, κυρίως πριν γίνει ο πλήρης αποκλεισμός και παρευρεθούν πολλές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο.

Παρ’ όλα αυτά, στο σημείο που βρισκόμουν εγώ όλες τις ώρες παραμονής μου δεν κατάφερα να διαπιστώσω κάτι τέτοιο.

Προκειμένου να δικαιολογήσω τα λεγόμενά μου, ώστε να προχωρήσουμε σε αποδείξεις και όχι σε εικασίες προτείνω να γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου σε όσους παρευρίσκονταν εκείνη την ημέρα στο κλειστό γυμναστήριο “Μελίνα Μερκούρη” από την αρχή που έγινε η επίθεση στις διμοιρίες μέχρι την πλήρη αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων και των προσαχθέντων, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και εμού του ίδιου, έτσι ώστε να φανεί η αλήθεια εάν οποιοσδήποτε αστυνομικός μίλησε με οποιονδήποτε είχε συμφέρον να φυγαδευτούν ή να μη βρεθούν οι ένοχοι συμμετέχοντες στη δολοφονική ενέργεια εναντίον του συνάδελφου μας», φέρεται να κατέθεσε ο αστυνομικός.

(…) Το τελευταίο διάστημα διεξάγεται στο εσωτερικό της ΕΑ.ΑΣ. μια άτυπη έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν αστυνομικοί είχαν την οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση, κυρίως ενημερώνοντας συγκεκριμένους ανθρώπους για την πορεία των ερευνών, με αποτέλεσμα να τους δοθεί η ευκαιρία να αποφύγουν τις επικείμενες συλλήψεις.”

Πηγή: Real news

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή