Δώνης: “Εκτός του ρυθμού σε όλα τα άλλα τα κομμάτια θα είμαστε όπως πριν”

Print Friendly, PDF & Email

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης φιλοξενήθηκε στην «Αθλητική Κυριακή» και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο σοβαρό ενδεχόμενο να επιστρέψει η αγωνιστική δράση στη Super League 1.

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Δώνης είπε:

Για τις δυσκολίες της επιστροφής στη δράση: Η Γερμανία είναι σε ένα υψηλότερο επίπεδο, αλλά είχε ένα μεγάλο μειονέκτημα σε σχέση με εμάς ότι κάνανε ένα μικρό διάστημα προετοιμασίας. Όταν κάνεις 15 ημέρες μετά από μεγάλη αποχή, κινδυνεύεις με τραυματισμούς. Εμάς οι ποδοσφαιριστές μας είναι άψογοι επαγγελματίες και τους παρακολουθούσαμε με ένα πρόγραμμα GPS που λάμβανα κάθε βράδυ, ήταν άριστοι. Είχαν διάθεση αυτές τις τρεις εβδομάδες, πήγαμε καλά στις προπονήσεις αλλά δεν είχαμε ρυθμό από τα παιχνίδια. Εκτός αυτού, όμως, στα άλλα κομμάτια θα είμαστε καλοί όπως ήμασταν και πριν.

Για το αν μοιάζει με θερινή προετοιμασία το τωρινό διάστημα: Δεν έχει σχέση ως προς τη χρονική περίοδο, ως προς το διάστημα της προετοιμασίας επειδή υπάρχει κενό εκεί μοιάζει. Μιλάμε για ένα διάστημα όμως που είναι στο τέλος της σεζόν, άρα επειδή υπάρχει φορτίο σε όλη τη διάρκεια δεν γίνεται να έχουν τις ίδιες επιβαρύνσεις με την προετοιμασία που μπορεί να έχει διπλή προπόνηση και πολλά φιλικά. Οι παίκτες δεν ήταν σε διακοπές, έκαναν πρόγραμμα και δεν μπορούμε να τα συγκρίνουμε αυτά τα δυο.

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα παίξει στην Ευρώπη: Δεν είναι κάτι καινούριο για εμάς. Όταν ξεκινήσαμε το πρότζεκτ πριν δυο χρόνια, ξέραμε πως για τρεις σεζόν δεν θα έχουμε Ευρώπη. Είναι κάτι σκληρό για την ομάδα, αλλά είναι δεδομένο και το γνωρίζουμε. Υπάρχουν όμως ομαδικοί και προσωπικοί στόχοι. Έχουμε παίκτες που τελειώνουν τα συμβόλαιά τους και θέλουν να δείξουν πράγματα μέσα στο γήπεδο. Στη δική μας ομάδα, όσοι είμαστε στο προπονητικό κέντρο δουλεύουν πολύ σοβαρά και με πολύ μεγάλο επαγγελματισμό. Η νοοτροπία μας, άσχετα αν ξέρουμε ότι δεν υπάρχει Ευρώπη, είναι να έχουμε κίνητρο και φιλοδοξία να παλέψουμε και σε αυτά τα δέκα παιχνίδια να πάρουμε ότι περισσότερο μπορούμε.

Για το «καυτό» θέμα της παραμονής του κι αν υπάρχει μια τάση προς τη μια ή την άλλη πλευρά: Δεν είναι θέμα τάσης. Είναι λογικό όταν γίνονται πράγματα στο εσωτερικό μιας ομάδας, να υπάρχουν πράγματα που συμφωνείς και πράγματα που δεν συμφωνείς. Εγώ δεν είμαι καθόλου επηρεασμένος με το τι γράφεται ή λέγεται. Δουλεύω πρώτα από όλα πάρα πολύ καλά την ομάδα με τους συνεργάτες μου στην καθημερινότητα, υπάρχει καταπληκτική ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια. Ό,τι γίνεται με κάθε προπονητή, γίνεται και με εμένα. Ο προπονητής πρέπει να έχει τη βαλίτσα του έτοιμη γιατί εξαρτάται από τις αποφάσεις των ιδιοκτητών και λιγότερο από τις αποφάσεις του ίδιου, που μπορεί να αποφασίσει να πληρώσει μια ρήτρα και να αλλάξει ομάδα ή να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό. Στη δική μας ομάδα ο τεχνικός διευθυντής έλειπε και τώρα είναι σε καραντίνα, όταν τελειώσει αυτό θα βρεθούμε από κοντά, θα μιλήσουμε για την ομάδα. Σε εμάς αυτό δεν αφορά το θέμα του προπονητή αποκλειστικά, αφορά το πώς θα λειτουργήσει η ομάδα, ποιο θα είναι το πλάνο, ποια θα είναι τα οικονομικά δεδομένα. Και οι ιδιοκτήτες αυτή τη στιγμή είναι σε μια σύγχυση και μια δύσκολη κατάσταση, δεν γνωρίζουν τα οικονομικά δεδομένα. Όταν τα συζητήσουμε όλα αυτά, τότε θα ξέρουμε και πως θα πορευτεί η ομάδα μας την επόμενη σεζόν.

Για τη δική του επιθυμία: Η επιθυμία μου ήταν πριν δυο χρόνια να προπονήσω τον Παναθηναϊκό, ήταν ένα μεγάλο όνειρο για εμένα που πραγματοποιήθηκε. Αυτό το έργο που γίνεται έχει μπροστά πολύ μεγάλο δρόμο, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να κοιτάς πολύ μακριά. Εγώ είμαι πολύ ικανοποιημένος, έχω κάνει το καθήκον μου στην ομάδα, ήρθα στην πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας της, για να στηρίξω την προσπάθεια, να βοηθήσω τον σύλλογο και να κάνω πολλές φορές και υποχωρήσεις. Αισθάνομαι πως αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να συνεχιστεί για να φτάσουμε σε ένα ακόμα καλύτερο επίπεδο.

Για την αποδοχή και την αναγνώριση του κόσμου προς τον ίδιο: Χαίρομαι που όταν θα βγω έξω, ο κόσμος μου λέει ότι στηρίζει κι εμένα και την προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα. Μπορεί να ικανοποιούμε από αυτή την κατάσταση αποδοχής, αλλά δεν ήρθα στον Παναθηναϊκό για αυτή την αποδοχή. Ήρθα στον Παναθηναϊκό γιατί έχω μεγαλώσει μέσα στον Παναθηναϊκό και ήθελα με τις προπονητικές μου ικανότητες και το σταφ μου, να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι ώστε ο Παναθηναϊκός από την κατάσταση που ήταν πριν δυο χρόνια να φτάσει σε ένα επίπεδο που είναι ακόμα πολύ μακριά και δεν ξέρω αν θα φτάσουμε ποτέ. Στον Παναθηναϊκό του παρελθόντος.

Απόδοση leoforos.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή