Δύο τάσεις στην ΕΠΟ για το “μητρώο”

Η είσοδος των γραφείων της ΕΠΟ
Print Friendly, PDF & Email

Η ΕΠΟ βρίσκεται εμπρός σε αδιέξοδο μετά την απόφαση που έλαβε για διακοπή όλων των ερασιτεχνικών πρωραθληματων λόγω των “ποδοσφαιρικών κυρώσεων” που προβλέπονται στο νόμο για τα ερασιτεχνικά σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ.

Η κυβέρνηση δεν πιέζεται από την απόφαση. Αντίθετα πιέζονται οι πρόεδροι των ΕΠΣ από τα σωματεία του.

Αν σήμερα, όποτε ψηφίζεται η τροπολογία Αυγενάκη, δε δοθεί νέα παράταση και με δεδομένο ότι FIFA και UEFA δε δείχνουν διάθεση να εμπλακούν, το θέμα της διακοπής των ερασιτεχνικών θα τεθεί επι τάπητος.

Στην ΕΠΟ αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο τάσεις. Είναι οι “σκληροί” που θέλουν “κόντρα μέχρι τέλους με τον Αυγενάκη”, προσωποποιώντας στο απόλυτο την αντιπαράθεση και χωρίς να νοιάζονται για τα σωματεία. Αυτήν την τάση εκπροσωπεί η “acting κομπανία” της ΕΠΟ, τα “παιδιά απ’ την Πάτρα” και λοιποί του ιδίου φυράματος, που είναι “ταγμένοι” σε συγκεκριμένη ΠΑΕ.

Από την άλλη, υπάρχει η τάση των “διαλλακτικών”, ένας εκ των οποίων είναι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών και αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Π. Δημητρίου.

Οι δύο τελευταίες ανακοινώσεις της ΕΠΟ εκδόθηκαν για να ικανοποιήσουν τις ορέξεις των “σκληρών”, που ελέγχουν από τον Απρίλιο του 2021 τον μηχανισμό της ΕΠΟ.

Ωστόσο, πέρα από τα φώτα τη δημοσιότητας, στην ΕΠΟ σκέπτονταν να σταλεί επιστολή, στον υφυπουργό αθλητισμού και να ζητούν παράταση για όσες ομάδες εμπίπτουν στις κυρώσεις του νόμου, ώστε να μπορέσουν κι αυτές ν’ αγωνιστούν απρόσκοπτα στα πρωταθλήματα.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δε συνέβη…

Διαβάστε ακόμα:

Κρίσιμη ημέρα η Πέμπτη για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα – Ψηφίζεται η τροπολογία Αυγενάκη -Τί σκέπτονται στην ΕΠΟ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή