Έφεση 12 ποδοσφαιρστών κατά Άρη, ΑΕΚ και ΟΦΗ: “Να μην τους χορηγηθεί άδεια συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις”!

Ο δικηγόρος Γ. Παναγόπουλος
Print Friendly, PDF & Email

Μετά τον προϊστάμενο του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ, Β. Σαράκη, που άσκησε έφεση κατά της απόφαση του ΠΟΑ να χορηγήσει άδεια συμμετοχής στις ευρωπαϊκές και εγχώριες διοργανώσεις στον Άρη, δώδεκα ποδόσφαιρστές που εκπορσωπούνται από το δικηγόρο Γ. Παναγόπουλο, κατέθεσαν έφεση και ζητούν να ανακληθεί η άδεια συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις από τους Άρη, ΑΕΚ και ΟΦΗ.

Ακολουθεί το κείμενο της αίτησης:

ΠΡΟΣ

1.ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟ:

κ.Βασίλειο ΣΑΡΑΚΗ,

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ:

1.ΤΟΝ ΕΠΟΠΤΕΥΟΝΤΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ:

κ.Νικολαο ΜΠΑΡΤΖΗ,

2.ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟ,

3.ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟ:

κ.Διονυσια ΜΠΙΤΖΟΥΝΗ,

4.ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

ΤΗΣ UEFA

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΙΤΗΣΗ

ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΕΦΕΣΗΣ

ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΛΟΓΩΝ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΔΟΑ/ΕΠΟ

1.Του Παντελή ΚΑΦΕ,

2.Του Ιωάννη ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ,

3.Του Ευθυμίου ΚΟΥΛΟΥΧΕΡΗ,

4.Του Κωνσταντίνου ΚΑΠΕΤΑΝΟΥ,

5.Του Εμμανουήλ ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΑΝΟΥ,

6.Του Γρηγορίου ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑ,

7.Του Στυλιανού ΤΣΟΥΚΑΝΗ,

8.Του Ricardo FATY,

9.Του Μιχαήλ ΚΥΡΓΙΑ,

10.Του Χρήστου ΜΠΟΥΡΜΠΟΥ,

11.Του Αλεξάνδρου ΠΕΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ,

12.Του Matias Ricardo VERON,

Όλων πρώην επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, μελών της ΚΕΠ, κατοίκων για τις επιδόσεις, Φαβιέρου 47,Αθήνα

           Κ Α Τ Α

Των Αθλητικών Διαδόχων :

1.ΠΑΕ ΑΕΚ,

2.ΠΑΕ ΑΡΗΣ,

3.ΠΑΕ ΟΦΗ

Σε συνέχεια των προηγούμενων αιτήσεων των 1ου και 2ου εξ ημών κατά της ΠΑΕ ΑΕΚ, των 3ου-4ου-5ου-6ου-7ου-8ου και 9ου εξ ημών κατά της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και των 10ου-11ου και 12ου εξ ημών κατά της ΠΑΕ ΟΦΗ, ενώπιον του τμήματος αδειοδότησης, επανερχόμαστε μετά την λήξη της διαδικασίας των playoffs και play outs και την έκδοση των από 16.5.2022 αποφάσεων του ΠΟΑ/ΕΠΟ για να σας υπενθυμίσουμε την , έστω κι εκ των υστέρων,υποχρέωση σας για πλήρη κι άμεση εφαρμογή των κανονισμών και να σας ζητήσουμε την άσκηση έφεσης κατά των αποφάσεων Αδειοδότησης των ΠΑΕ ΑΕΚ,ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΟΦΗ.

ΕΠΕΙΔΗ τόσο ο προκάτοχος σας κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, όσο κι εσείς ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχετε εφαρμόσει ,ούτε τους διεθνείς κανονισμούς, ούτε το άρθρο 45 του Κανονισμού Αδειοδότησης και τα άρθρα 4-5 του Παραρτήματος του ΚΑΠ,

ΕΠΕΙΔΗ ενεργείτε αντίθετα με τις εγκυκλίους των UEFA-FIFA ,οι οποίες για αντίστοιχες υποθέσεις επιβάλλουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις (όπως στην πρόσφατη περίπτωση της ΠΑΕ ΑΕ ΛΑΡΙΣΑ),

ΕΠΕΙΔΗ όλοι μας(πλην ενός) έχουμε εκδώσει αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, οι οποίες παρότι απέρριψαν το αίτημα επιβολής ποινών,ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΟΧΩΝ ΠΑΕ ΝΑ ΤΙΣ ΕΞΟΦΛΗΣΟΥΝ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 50%,

ΕΠΕΙΔΗ είναι προφανές οτι μέσω της υπαίτιας μη τήρησης του Κανονισμού Αδειοδότησης της ΕΠΟ, αλλοιώνεται το πρωτάθλημα και ανατρέπεται η διαδικασία των playoffs, καθώς εκτός της πρώτης ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, τόσο οι υπόλοιπες 3 ΠΑΕ που διαγωνίζονται στα playoffs (ΑΡΗΣ-ΑΕΚ και ΠΑΣ), όσο και η πρώτη και δεύτερη στην βαθμολογία των playouts (ΠΑΕ ΟΦΗ-ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ) ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ,ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΞΟΦΛΗΣΟΥΝ Ή ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.

(Δηλαδή με τα σημερινά δεδομένα,ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ Ο 9ος ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, γιατί απλούστατα δεν οφείλει σε κανέναν!)

ΕΠΕΙΔΗ σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΠΟΑ,ΔΕΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΘΗΚΑΝ για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η ΠΑΕ ΠΑΣ και η ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ, χωρίς όμως οι καταγγέλλοντες συνάδελφοι μας , ούτε να κληθούν στην διαδικασία, ούτε να λάβουν γνώση του σκεπτικού της απόφασης, κάτι που ζητούν με αυτοτελή αίτηση τους ως έχοντες έννομο συμφέρον.

ΕΠΕΙΔΗ τόσο η ΠΑΕ ΑΕΚ, όσο και η ΠΑΕ ΟΦΗ αδειοδοτήθηκαν από το ΠΟΑ, χωρίς να κληθούμε ενώπιον του οι 1ος,2ος,10ος,11ος και 12ος εξ ημών και βεβαίως χωρίς να ενημερωθούμε για την εισήγηση σας και για το σκεπτικό των αποφάσεων.

ΕΠΕΙΔΗ η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ναι μεν αδειοδοτήθηκε από το ΠΟΑ,πλην όμως υπήρξε εκ μέρους σας αρνητική εισήγηση , ενώ στην συνέχεια, μετά την εξώδικη δήλωση της ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ,ΑΣΚΗΣΑΤΕ ΕΦΕΣΗ ενώπιον του ΔΟΑ/ΕΠΟ.

ΕΠΕΙΔΗ όλως παραδόξως τόσο η εισήγηση σας, όσο και η έφεση σας, αφορά μόνον μία οφειλή, ύψους 58.000€ της ΠΑΕ ΑΡΗΣ προς τον ποδοσφαιριστή ΠΑΛΑΘΟΥΕΛΟΣ της υπό εκκαθάριση ΠΑΕ ΑΡΗΣ,η οποία μάλιστα έχει επιδικασθεί πρόσφατα από το CAS, γιατί κρίνατε οτι έπρεπε σύμφωνα με τον Κανονισμό Αδειοδότησης να είχε εξοφληθεί μέχρι τις 30.3.2022.

ΕΠΕΙΔΗ, όπως γνωρίζετε, έπρεπε να εισηγηθείτε την μη αδειοδότηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ λόγω των οφειλών της απέναντι μας, όπως έχουν αναγνωρισθεί από το ΔΔΠ πριν τις 31.12.2021 και οι οποίες έπρεπε να  έχουν εκτελεσθεί μέχρι 31.3.2022.

ΕΠΕΙΔΗ έχετε ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΟΛΙΕΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕΙ, καθώς ενεργώντας με διαφορετικά κριτήρια και σταθμά επιλέξατε να ασχοληθείτε μόνο με την ήσσονος σημασίας υπόθεση του ΠΑΛΑΘΟΥΕΛΟΣ, παραβλέποντας τα τεράστια χρέη της ΠΑΕ ΑΡΗΣ από τις πρόσφατες υποθεσεις των επίσης συμπαικτών μας ΟΡΙΟΛ και ΙΜΠΕ , καθώς και του ΚΑΣΑΛΔΟ που επίσης έχουν δικαιωθεί από το CAS, ενώ αποφύγατε να ερευνήσετε τις υποθέσεις μας που στηρίζονται στις αποφάσεις του Ελληνικού CAS, δηλαδή του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ!

ΕΠΕΙΔΗ αποτελεί πρόκληση μετά την αυτοκτονία ΤΣΟΥΜΑΝΗ, λόγω χρεών της ΠΑΕ ΑΡΗΣ,να αρνεισθε την εκτέλεση των αποφάσεων μας κατά της διαδόχου ΠΑΕ ΑΡΗΣ, ξεχνώντας οτι ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΟΧΗ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΆΡΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΑΘΟΥΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΜΑΣ!

ΕΠΕΙΔΗ έχετε παραβιάσει πολλαπλά τον ισχύοντα Κανονισμό Αδειοδότησης, καθώς αποφύγατε να ερευνήσετε το πασιδηλο γεγονός της αναγνώρισης της αθλητικής διαδοχής της ΠΑΕ ΑΡΗΣ που δέχθηκε να εκτελέσει τις αποφάσεις της FIFA και του CAS καταβάλλοντας το ιλιγγιώδες ποσό των 3.500.000€.

ΕΠΕΙΔΗ σύμφωνα με τον Κανονισμό Αδειοδότησης η ΠΑΕ ΑΡΗΣ δεν έπρεπε να αδειοδοτηθεί, ούτε για τις εγχώριες, ούτε για τις διεθνείς διοργανώσεις, καθώς αυτά τα 3.500.000€ που κατέβαλε,δεν τα δήλωσε ούτε στην Εφορία, ούτε στην ΕΕΑ και στην Αδειοδότηση της ΕΠΟ, ενώ δεν ανταποκρίνονται και στον υποβληθέντα προϋπολογισμο της , λόγω του ό,τι αυτά τα υπέρογκα έξοδα ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΛΩΘΕΝΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΠΑΕ!

ΕΠΕΙΔΗ ως εισηγητής ΕΝΕΡΓΗΣΑΤΕ ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΑ,ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΛΗΞΕΤΕ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΑΕ ΑΡΗΣ,ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ Η ΠΑΕ ΑΕΚ ΚΑΙ(για τα μάτια)Η ΠΑΕ ΟΦΗ, ενώ έπρεπε να δεχθείτε όλες τις καταγγελίες μας ,να ΜΗΝ  ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΤΕ τις ΠΑΕ από την 3η μέχρι και την 8η θέση και να επιτρέψετε στην 9η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ να αποκτήσει το 4ο ευρωεισιτηριο!

ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΤΕ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ,ΚΑΘΩΣ, ΕΝΩ ΕΚΚΡΕΜΕΙ Η ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΤΟΥΡΜΙΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΙ ΩΣ ΕΠΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΕ ΑΡΗΣ, ΉΔΗ ΈΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ FIFA,ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ UEFA!

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Και με την επιφύλαξη κάθε νομιμου δικαιώματος μας

        ΣΑΣ ΖΗΤΑΜΕ

Να δεχθείτε τις αιτήσεις μας,

Να εφαρμόσετε τον ισχύοντα Κανονισμό Αδειοδότησης της ΕΠΟ ,

Να ασκήσετε έφεση κατά των από 16.5.2022 αποφάσεων του ΠΟΑ/ΕΠΟ, ενώπιον του ΔΟΑ/ΕΠΟ κατά των ΠΑΕ ΑΕΚ-ΟΦΗ και πρόσθετους λόγους έφεσης κατά της ΠΑΕ ΑΡΗΣ,με αίτημα:

Να μην χορηγηθεί άδεια συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στις ΠΑΕ ΑΕΚ,ΑΡΗΣ και ΟΦΗ ,

αν δεν εξοφλήσουν ή δεν διακανονισουν τις ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.

       Αθήνα 19.5.2022

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

Γεώργιος ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΜ ΔΣΑ 14162, Φαβιέρου 47,Αθήνα

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή