ΓΓΑ: Εκλογές τον Οκτώβριο στις αθλητικές ομοσπονδίες – Τι αναφέρει για την ΕΠΟ

Print Friendly, PDF & Email

Η ΓΓΑ ανακοίνωσε ότι οι εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών θα γίνουν το Φθινόπωρο του 2020, παρότι αναβλήθηκαν ο Ολυμπιακοί Αγώνες με του οποίους “συνδέονται” στο νόμο.

Το αρμόδιο υπουργείο εξέτασε και το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση ενός έτους στις διοικήσεις των ομοσπονδιών, όμως επικράτησε η απόψη οι εκλογές να γίνουν το 2020.

Ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τη διεξαγωγή εκλογών στις αθλητικές Ομοσπονδίες το προσεχές φθινόπωρο, που θα αποσυνδέει την τέλεσή τους από την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Όσον αφορά στην ΕΠΟ που προχωρά τις διαδικασίες για εκλογές εντός του καλοκαιριού, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι “αναμένεται η ολιστική μελέτη από την UEFA, η οποία συμφωνήθηκε να εκπονηθεί.”

Από το Υφυπουργείο Αθλητισμού ανακοινώνονται τα εξής:

1) Οι εκλογές των Αθλητικών Ομοσπονδιών διεξάγονται κάθε τέσσερα (4) χρόνια, μόλις ολοκληρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, για το καλοκαίρι του 2021, καθιστά αναγκαία τη νομοθετική ρύθμιση για τη διεξαγωγή τους φέτος.

Συνεπώς, θα υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση προκειμένου οι εκλογές, για την ανάδειξη νέων Διοικητικών Συμβουλίων όλων των Αθλητικών Ομοσπονδιών της χώρας μας, να διεξαχθούν το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.

2) Το ίδιο ισχύει και για τις εκλογές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Υπενθυμίζεται ότι αναμένεται η ολιστική μελέτη από την UEFA, η οποία συμφωνήθηκε να εκπονηθεί όταν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκηςυπέγραψε, τον περασμένο Φεβρουάριο, τη «Διακήρυξη Προθέσεων» με τον Πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

3) Για τη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού ολοκληρώνεται, μέχρι το τέλος Μαΐου, το προπαρασκευαστικό στάδιο της εγγραφής του συνόλου των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων της χώρας, που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, στο «Μητρώο Αθλητικών Φορέων», το οποίο δημιουργείται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή