Eνταση και κατηγορίες στη γενική συνέλευση της Ε.Π.Σ. Βοιωτίας (video)

Print Friendly, PDF & Email

Στην πρόσφατη (28/8) Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Σ. Βοιωτίας δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης και κατηγορίες. Το αναλυτικό ρεπορτάζ έχει ετοιμάσει ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος και μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Μιλούν κάνουν κατά σειρά οι:

Ηλίας Καντάς, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Βοιωτίας

Κώστας Νίκας, πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Βοιωτίας

Αυγερινός Σταμέλος, γενικός γραμματεάς του Δ.Σ. του Κιθαιρώνα Καπαρελλίου

Γιάννης Κοροδήμος, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Α.Σ. Παρνασσός Αράχωβας

Πέτρος Αλεξανδρής, πρόεδρος του Δ.Σ. της Α.Ε. Δηλεσίου

Μπάμπης Μελέτης, ταμίας του Δ.Σ.. του Α.Ο. Υψηλάντη


Κάθε άλλο παρά… «τυπική» ήταν η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών – σωματείων της δύναμης της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Βοιωτίας που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο της Ε.Π.Σ.Β. στον Αγιο Σπυρίδωνα και η οποία, ουσιαστικά, σηματοδότησε την έναρξη της σεζόν.

Κατά την διάρκεια των εργασιών της γ.σ. υπήρξαν στιγμές μεγάλης έντασης, οι τόνοι ανέβηκαν πολλές φορές και σε ορισμένα σημεία χτύπησαν… κόκκινο καθώς ακούστηκαν και πολύ βαριές εκφράσεις, χαρακτηρισμοί και κατηγορίες, που κάθε άλλο παρά κοσμούν την Ένωση.

Τα θέματα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης μπορεί να φάνταζαν για τους περισσότερους «παλιούς» αντιπρόσωπους σωματείων… διαδικαστικά και πιο ενδιαφέρουσες να ήταν οι κληρώσεις των προγραμμάτων των αγώνων των πρωταθλημάτων της Α’ και της Β’ κατηγορίας καθώς και η κλήρωση του προγράμματος των αγώνων του κυπέλλου της σεζόν, το Σώμα, όμως, απασχόλησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα τα όσα είπε ο Ηλίας Καντάς, όταν ζήτησε και πήρε τον λόγο και οι βαριές “κατηγορίες” που… απήγγειλε προς το διοικητικό συμβούλιο και κυρίως προς τον πρόεδρο του δ.σ., Κώστα Νίκα.

Αμέσως μετά από την ολοκλήρωση των εργασιών της γ.σ. ο κ. Καντάς, ο οποίος είναι επί σειρά ετών μέλος του δ.σ., είπε ότι παρά το ότι δεν ήταν απολογιστική η γ.σ. ήθελε να ενημερώσει το Σώμα ότι δεν έχει γίνει σωστή διαχείριση τα τελευταία 10 χρόνια στην Ε.Π.Σ.Β., τόσο από την διοίκηση του Βαγγέλη Τοπολιάτη, όσο και του Κώστα Νίκα. Ο κ. Καντάς ο οποίος έχει διαφοροποιήσει τη θέση του από το νυν δ.σ. εδώ και αρκετό καιρό, είπε ότι η Ε.Π.Σ.Β. χρωστά χρήματα, ότι στην έκθεση του ορκωτού ελεγκτή – λογιστή υπάρχουν πάρα πολλά σημεία “αδιευκρίνιστα” και με τις δικές του εκτιμήσεις έχουν χαθεί χρήματα με το ύψος του ποσού να φτάνει στα 567.000 ευρώ! Κατηγόρησε, δε, τον κ. Νίκα ότι απέκρυψε στοιχεία από τον ορκωτό ελεγκτή – λογιστή και οτι για όλα αυτά θα ενημερώσει αρχικά την Ε.Π.Ο. και στη συνέχεια θα πάει τα στοιχεία στον εισαγγελέα…

Από την πλευρά του ο κ. Νίκας – αντίθετα από ότι έγινε κατά την διάρκεια της γ.σ. – στις δηλώσεις που έκανε προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους. Υποστήριξε ότι ο ίδιος ζήτησε να γίνει ο διαχειριστικός έλεγχος στα της Ε.Π.Σ.Β. από το 2009 μέχρι και το 2016, οτι αυτή τη στιγμή ο έλεγχος βρίσκεται στην φάση της διερεύνησης των αδιευκρίνιστων στοιχείων της έκθεσης, οτι στην έκθεση του ορκωτού ελεγκτή – λογιστή δεν υπάρχει τόσο μεγάλο ποσό που αναφέρει ο κ. Καντάς, αλλά αν προκύψει ότι υπάρχει κάποια παρανομία τότε όλα τα στοιχεία θα πάνε στον εισαγγελέα…

Κατά την διάρκεια των εργασιών της γ.σ. υπήρξαν πολλές στιγμές που ήρθαν σε αντιπαράθεση ο κ. Νίκας με τον κ. Καντά, όχι με τον πιο κομψό τρόπο, προκλήθηκε πολλές φορές ένταση και το κορυφαίο όργανο της Ε.Π.Σ.Β. έζησε στιγμές που δεν το κοσμούν καθώς ακούστηκαν και πολύ βαριές εκφράσεις που φυσικά δεν μπορούν να ειπωθούν!

Λόγω της έντασης στο θέμα ζητήθηκε και η άποψη των αντιπρόσωπων των σωματείων. Μετά από ορισμένες τοποθετήσεις οι αντιπρόσωποι μπήκαν στην διαδικασία να ψηφίσουν ονομαστικά αν θέλουν να ακούσουν τις «καταγγελίες» του κ. Καντά ή να συνεχίσουν στα επόμενα θέματα της ημερήσιας διάταξης της γ.σ. και πιο συγκεκριμένα να προχωρήσουν στην διενέργεια των κληρώσεων.

Το Σώμα ομόφωνα ψήφισε να συνεχίσουν με την διενέργεια των κληρώσεων καθώς σε πρώτη φάση θεώρησαν ότι είναι μια προσωπική «κόντρα» Νίκα-Καντά που δεν έπρεπε και δεν μπορούσε να λυθεί σε αυτή την γενική συνέλευση. Το θέμα, όμως, είναι σημαντικό, τους ενδιαφέρει και θα πρέπει να μάθουν τι συμβαίνει και να δοθούν εξηγήσεις και απαντήσεις…

Τις εργασίες της γ.σ. άνοιξε ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Β., κ. Νίκας, ο οποίος στην τοποθέτησή του έκανε απολογισμό των πεπραγμένων του δ.σ. της σεζόν 2016-2017, όσο και το διάστημα της προεδρίας του.

Είπε ότι στην σεζόν που πέρασε προχώρησε σε πολλές αλλαγές, ορισμένες εξ’ αυτών δραστικές, ίσως και δυσάρεστες, αλλά που έπρεπε να γίνουν για να μπορέσει η ένωση να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς προβλήματα, να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα τα σωματεία, οι ομάδες τις ένωσης και να διεξαχθούν απρόσκοπτα τα πρωταθλήματα.

Ορισμένες από αυτές τις αλλαγές είναι η μείωση των προστίμων, η διακοπή λειτουργίας του κυλικείου στις αθλητικές εγκαταστάσεις, η διακοπή της ενοικίασης τόσο του διαμερίσματος δίπλα στα γραφεία της ένωσης στην Λιβαδειά, όσο και τριών οικοπέδων δίπλα στις εγκαταστάσεις στον Άγιο Σπυρίδωνα, η αλλαγή των συμβολαίων των τηλεφώνων των γραφείων, κ.α.

Αναφέρθηκε, δε και στην αποχώρηση της υπαλλήλου μετά από τα όσα είχαν συμβεί και την ανταλλαγή των εξώδικων ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Κατόπιν ενημέρωσε το Σώμα για τις ενέργειες που έκανε και έτσι κάποιες ομάδες δήλωσαν συμμετοχή στα πρωταθλήματα καθώς και τα όσα έχει προγραμματίσει το νυν δ.σ. για να πραγματοποιήσει στο προσεχές διάστημα και κυρίως για ενέργειες για βελτίωση αγωνιστικών χώρων…

Αμέσως μετά προχώρησε στην ενημέρωση των αντιπρόσωπων για την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων της προηγούμενης σεζόν και την διοργάνωση των πρωταθλημάτων τις νέας καθώς και για τις τροποποιήσεις που έχουν γίνει στον κανονισμό και της προκήρυξης πρωταθλημάτων και κυπέλλου της σεζόν 2017-2018.

Κατόπιν, διενεργήθηκαν οι κληρώσεις των προγραμμάτων των αγώνων των πρωταθλημάτων και του κυπέλου.

Πηγή: starsports.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή