Έντονος καβγάς on air Βούλτεψη και Τζάκρη για την ψήφο των αποδήμων

Print Friendly, PDF & Email

«Η ΝΔ τους θέλει κομματικούς στρατιώτες» – «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε ποτέ να ψηφίζουν οι Έλληνες που είναι στο εξωτερικό»

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, αναφορικά με το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού.

«Καθόλου δε νιώθω ότι με έχει “αδειάσει” το κόμμα μου. Ο νόμος της ΝΔ για την ψήφο των αποδήμων, δεν αρέσει στους απόδημους Έλληνες γιατί με τους περιορισμούς που θέτει περιορίζει σε μεγάλο βαθμό το δικαίωμα της ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού. Έφτασε η ώρα οι μύθοι να διαλυθούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε έθεσε θέμα περιορισμών στην ψήφο των αποδήμων. Από το 2018 λέει να ψηφίζουν οι απόδημοι χωρίς κανένα περιορισμό. Η ΝΔ με το νόμο που ψήφισε δεν επιτρέπει ουσιαστικά σε κανέναν να ψηφίσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει να γίνεται η ψηφοφορία με ενιαίο, μη κομματικό ψηφοδέλτιο. Οι απόδημοι θα ψηφίζουν δηλαδή αυτόνομες προσωπικότητες», είπε η κ. Τζάκρη.

«Η πρότασή μας δεν περιλάμβανε ποτέ ”κόφτες”. Ο ΣΥΡΙΖΑ τους θέλει ακομμάτιστους τους απόδημους Έλληνες, και η ΝΔ τους θέλει κομματικούς στρατιώτες. Εμείς θέλουμε οι Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους και η ψήφος τους να εκλέγει απόδημο Έλληνα και όχι να έχουν ψηφοδέλτιο επικρατείας», πρόσθεσε η ίδια.

«Όπως καταλαβαίνετε, με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να γίνει ποτέ καμία λογική συζήτηση. Ξέρουμε όλοι τι έχει γίνει αυτές τις τελευταίες ημέρες. Ξέρουμε τις δηλώσεις της κ. Τζάκρη, δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία. Οι άνθρωποι λένε τη μία μέρα κάτι, και την άλλη μέρα διαφωνούν με τον εαυτό τους. Η ΝΔ από το 2016-17 έχει κάνει δύο προτάσεις νόμου για το συγκεκριμένο θέμα και είναι ξεκάθαρη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε ποτέ να ψηφίζουν οι Έλληνες που είναι στο εξωτερικό. Τώρα που η κ. Τζάκρη στη συνέντευξή της είπε ότι αυτά που η ίδια είχε ψηφίσει, είναι υποτιμητικά, άδικα κλπ., είπαμε ότι να κάνουμε τον νόμο όπως τον θέλαμε εμείς από την πρώτη στιγμή. Δεν είναι αλήθεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβαλε περιορισμό», απάντησε η κ. Βούλτεψη.

«Οι άνθρωποι που βρίσκονται στο εξωτερικό ζούνε σε διαφορετικές κοινωνίες, είναι απομακρυσμένοι από την καθημερινότητα εδώ, αλλά είναι πλήρως ενημερωμένοι. Απλώς ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να έχει μια δεξαμενή και να λέει τα δικά του», πρόσθεσε η ίδια.

«Η ΝΔ αφού εξόργισε τους Έλληνες της διασποράς με τον νόμο που ψήφισε, τώρα έρχεται με ένα νόμο και ένα άρθρο, με το γράφημα του κ. Βορίδη που καταργεί τη διακομματική επιτροπή, να μας πει ότι την έπιασε ο πόνος. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο γιατί αποτελούσε ένα πρώτο βήμα. Η ΝΔ τους έχει στο περιθώριο τους απόδημους», σημείωσε κλείνοντας η κ. Τζάκρη.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή