Έως τις 4 Απριλίου οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward»

Print Friendly, PDF & Email

Το επιτυχημένο πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward», το οποίο ενισχύει την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση, συνεχίζεται εφέτος για έκτη χρονιά και υποδέχεται 10 νέες αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ, που μέχρι σήμερα έχει βρεθεί στο πλευρό 59 εταιρειών, εγκαινιάζει τον πέμπτο κύκλο του, με στόχο να βοηθήσει ακόμη περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και κατ’ επέκταση να ενισχύσουν την ελληνική αγορά.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward» μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής έως τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2020 (ώρα λήξης 12:00 το βράδυ). Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του ιστότοπου Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ www.opapcsr.gr όπου είναι
διαθέσιμες όλες οι πληροφορίες για το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward».

Ισχυρό αποτύπωμα στην ελληνική οικονομία

Ο ΟΠΑΠ, πιστός στη στρατηγική του να δημιουργεί αξία για την ελληνική κοινωνία και την οικονομία, άρχισε
να υλοποιεί το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward» τον Απρίλιο του 2017, σε συνεργασία με τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό στήριξης της επιχειρηματικότητας Endeavor Greece.

Οι 59 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα τα προηγούμενα χρόνια, κατάφεραν να βελτιώσουν τις οικονομικές επιδόσεις τους και να αυξήσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους.

Συγκεκριμένα, δημιούργησαν 2.260 νέες άμεσες θέσεις εργασίας ενώ, μέσω των συνεργασιών που αναπτύχθηκαν, υποστηρίζουν 20.249 νέες έμμεσες θέσεις απασχόλησης. Παράλληλα, ο συνολικός τζίρος τους αυξήθηκε κατά 242 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία των ίδιων των επιχειρήσεων.

Αυτά τα σημαντικά αποτελέσματα επιτεύχθηκαν μέσα από μια ολοκληρωμένη σειρά υπηρεσιών, την οποία
παρέχει το «ΟΠΑΠ Forward» στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις και περιλαμβάνει:

 Ολοκληρωμένη καθοδήγηση μέσω ενός δικτύου επιτυχημένων επιχειρηματιών και υψηλόβαθμων στελεχών της αγοράς

 Εκπαιδευτικά σεμινάρια σε τομείς όπως η στρατηγική, η διαχείριση οικονομικών και
ανθρώπινου δυναμικού, το marketing και οι πωλήσεις, το branding και η επικοινωνία

 Πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα

 Πρόσβαση σε διεθνείς αγορές

 Δράσεις δικτύωσης τόσο με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, όσο και με άλλους επιχειρηματίες

Στο πλαίσιο του προγράμματος «ΟΠΑΠ Forward», μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 302 συνεδρίες στρατηγικής καθοδήγησης, 63 σεμινάρια και 431 συμβουλευτικές συνεδρίες, δράσεις δικτύωσης με 90 στελέχη της ελληνικής αγοράς, καθώς και 161 επαφές με εταιρείες και επενδυτές στην Ελλάδα και στον κόσμο.


Διαδικασία επιλογής των νέων εταιρειών

Το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward» απευθύνεται σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε εκείνους τους τομείς, όπου η Ελλάδα έχει
ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, όπως είναι ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή, η βιομηχανία τροφίμων και ποτών, καθώς και σε κλάδους με προοπτική ανάπτυξης, όπως οι νέες τεχνολογίες.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που θα ενταχθούν εφέτος στο πρόγραμμα, θα επιλεγούν βάσει μιας σειράς ποσοτικών και ποιοτικών κριτηρίων που αφορούν τόσο στην επιχείρηση, όσο και στον ίδιο τον επιχειρηματία.

Μετά την αρχική αξιολόγηση, οι επιχειρήσεις που πληρούν τα ποσοτικά κριτήρια θα συμμετάσχουν στη φάση της συνέντευξης, κατά την οποία θα αξιολογηθούν σε θέματα όπως επιχειρηματική στρατηγική, καινοτομία, δυνατότητα μελλοντικής ανάπτυξης και επιχειρηματικό μοντέλο. Αφού ολοκληρωθούν οι συνεντεύξεις, θα
διαμορφωθεί η λίστα των επικρατέστερων επιχειρήσεων, από την οποία θα γίνει η τελική επιλογή των δέκα
εταιρειών που θα συμμετάσχουν στον πέμπτο κύκλο του «ΟΠΑΠ Forward».

Τον νέο κύκλο του «ΟΠΑΠ Forward» θα παρακολουθήσουν συνολικά 50 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς οι 19 εταιρείες του πρώτου κύκλου, αποφοίτησαν επιτυχώς το 2021.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και για τις συμμετέχουσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο www.opapcsr.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή