Επαγγελματική διαιτησία: Ποιοι διαιτητές θα γίνουν επαγγελματίες – Ποιοι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός

Print Friendly, PDF & Email

Στους διαιτητές που θα μπουν στη λίστα των επαγγελματιών και το πώς θα λειτουργήσει το project της επαγγελματικής διαιτησίας, αναφέρεται ρεπορτάζ του sportime.gr:

“Η επαγγελματική διαιτησία είναι πλέον νόμος του κράτους. Το πλάνο του Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ποιοι μπαίνουν, ποιοι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός!

Παρά τα εμπόδια που προσπαθεί να βάλει η ΕΠΟ, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του νέου της προέδρου, Τάκη Μπαλτάκου, αλλά και κάποιοι εκ των έσω, η επαγγελματική διαιτησία είναι πλέον νόμος του κράτους.

Η ΚΕΔ ανεξαρτητοποιείται, γίνεται αυτόνομη, ορίζει μόνη της το πορτοφόλι της, οσον αφορά στο project της επαγγελματικής διαιτησίας, το οποίο είναι έτοιμο και ουσιαστικά όπως το έχει σκεφτεί ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ δεν θα επιβαρύνει οικονομικά τις ομάδες.

Σύμφωνα με αποκλειστικες πληροφορίες του Sportime, οι διαιτητές που θα γίνουν επαγγελματίες θα υπογράψουν τριετή συμβόλαια, με στάνταρ οικονομικές απολαβές.

Τι σημαίνει αυτό; Οτι θα παίρνουν ένα συγκεκριμένο ποσό τον μήνα (από 6-9 χιλιάδες ευρώ), χωρίς να αμοίβονται εξτρά από τους ορισμούς. Οι συγκεκριμενοι ρέφερι θα ορίζονται τόσο ώστε τα χρήματα του συμβολαίου να έρθουν μια η άλλη με τις αμοιβές από τις διαιτησίες τους. Κατι που σημαίνει οτι θα ορίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα από τους μη επαγγελματίες.

Ο μισθός δεν θα «πέφτει» βρέξει – χιονίσει. Σε περίπτωση τιμωρίας τους, αν κάνουν λάθη στα παιχνίδια και μένουν εκτός, θα υπάρχει penalty όσον αφορά στην αμοιβή τους, οπότε και θα πέφτει «ψαλιδι» στο μηνιάτικο.

Με αυτόν τον τρόπο, η διαιτησία θα πάρει επαγγελματική μορφή (σε πιλοτικό στάδιο αρχικά), χωρίς να επιβαρυνθούν με έξτρα έξοδα οι ΠΑΕ.

Διαιτησία: Ποιοι μπαίνουν, ποιοι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός!

Όπως έχει αποκαλύψει το Sportime, αρχικά (και υπάρχει η πρόθεση να συμβεί από φέτος) θα εφαρμοστεί πιλοτικά. Στον πίνακα των επαγγελματιών θα μπουν 7-10 διαιτητές!

Κάποιοι διεθνείς θα μείνουν εκτός, ενώ «μεσα» θα βρίσκονται ονόματα διαιτητών που διεκδικούν το σήμα της FIFA.

Παπαπέτρου, Φωτιάς, Κουμπαράκης, Μανούχος είναι οι τέσσερις σίγουροι διεθνείς. Επίσης σίγουροι πρέπει να θεωρούνται οι Περράκης και Τσακαλίδης.

«Θέμα» έχουν οι διεθνείς Σιδηρόπουλος και Διαμαντόπουλος. Ο πρώτος κλείνει τα 43 και παράλληλα είναι αστυνομικός στο επάγγελμα, ο δεύτερος είναι Πυροσβέστης. Πρόβλημα λόγω επαγγελματικής ενασχόλησης έχουν και οι Ευαγγέλου (Δημοτική Αστυνομία). Εκτός αν προκύψει κάποια νομική ρύθμιση.

Εκτός θα είναι από τους διεθνείς ο Παπαδόπουλος, του οποίου το όνομα δεν θα βρίσκεται στις προτάσεις για τους νέους διεθνείς τον Σεπτέμβριο.”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή