“Επίκειται νέο κύμα προσφυγών ποδοσφαιριστών κατά ΠΑΕ – Η ΕΠΟ θα βιώσει νέο διεθνή εξευτελισμό για τη λειτουργία του Διαιτητικού Δικαστηρίου”

Ο δικηγόρος Γιώργος Παναγόπουλος
Print Friendly, PDF & Email

“ΠΡΟΣ

1.ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΟ
κ.Παναγιωτη ΜΠΑΛΤΑΚΟ,
2.ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΕΣΔ/ΕΠΟ,
κ.Διονυσια ΜΠΙΤΖΟΥΝΗ
ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
               ΣΤΟ ΔΔΠ/ΕΠΟ
Της Κοινωφελούς Ένωσης Προσώπων με την επωνυμία ” ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ-ΚΕΠ” που εδρεύει στην Αθήνα κι εκπροσωπείται νόμιμα
Κύριε Πρόεδρε,
Όπως γνωρίζετε μετά από τις πάμπολλες αναπάντητες αιτήσεις και καταγγελίες μας, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την έλλειψη νομιμότητας στην συγκρότηση και λειτουργία του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ.
Δυστυχώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα μέλη μας έχουν τύχει άνισης μεταχείρισης,κακοδικιας και αρνησιδικιας από τους Διαιτητές κατά την εκδίκαση των υποθέσεων τους.
Βέβαια η χειρότερη συνέπεια εις βάρος μας είναι η κήρυξη των αποφάσεων μας από την ΕΕΑ ως παράνομων κι ανεκτελεστων, λόγω της παράνομης σύνθεσης του ΔΔΠ, καθώς οι δικηγόροι πλέον, βάσει των πραξικοπηματικων αλλαγών των κανονισμών έχουν καταστεί πλειοψηφία που μάλιστα σε ουκ ολίγες περιπτώσεις δρουν συμπαιγνιακα κατά των μελών μας.
ΕΠΕΙΔΗ, όπως αντιλαμβάνεστε,δεν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη σε ένα διαιτητικό όργανο που οι Τακτικοί Δικαστές δεν αποτελούν απλώς μειοψηφία αλλά κάποιοι εξ αυτών άγονται και φέρονται από συγκεκριμένους δικηγόρους-διαιτητες.
ΕΠΕΙΔΗ μάλιστα υποχρεωνομαστε να επιλέγουμε ως διαιτητές, δικηγόρους από τον σχετικό πίνακα της ΕΠΟ, ο οποίος έχει μόνο 48 δικηγόρους που όμως έχουν υποδειχθεί (αφού προηγουμένως έχουν επιβληθεί, τόσο από ποδοσφαιρικούς ή πολιτικούς παράγοντες, όσο κι από μεγάλα δικηγορικά γραφεία που εκπροσωπούν ΠΑΕ),  είτε από τις ΕΠΣ και τις Λίγκες, είτε από τον ΠΣΑΠΠ, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις ακόμα και κάποιοι διαιτητές που δήλωσαν τα μέλη μας , είτε να υποκύπτουν στις παρασκηνιακές πιέσεις των συναδέλφων τους, είτε να συντάσσονται απροκάλυπτα με τις ΠΑΕ, καθώς σαφέστατα ακόμα και οι εκπρόσωποι του ΠΣΑΠΠ εξυπηρετούν αντίθετα συμφέροντα.
ΕΠΕΙΔΗ παρά τα αιτήματα μας και τις αποδεδειγμένες κακοδικιες,η Εκτελεστική Επιτροπή ούτε καν ασχολήθηκε,κι όχι μόνο δεν έκανε χρήση της καταστατικης δυνατότητας να τους παύσει από τα διαιτητικά καθήκοντα τους αλλά αντίθετα τους διατήρησε στις θέσεις τους, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν τις “νομολογιακες δολιοφθορές” τους και να έχουν αποθρασυνθεί σε τέτοιο βαθμό που ένας εξ αυτών (ο γνωστός εκπρόσωπος του ΠΣΑΠΠ )να έχει καταθέσει αγωγή κατά της ΚΕΠ, των μελών της Διοικούσας Επιτροπής της και του νομικού συμβούλου της ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ζητώντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ!
ΕΠΕΙΔΗ επομένως δεν απολαμβάνουμε μία Δίκαιη Δίκη, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα,η ΕΣΔΑ και η FIFA, τουλάχιστον για όσο διάστημα διατηρείται το σημερινό παράνομο καθεστώς, θεωρούμε ότι, κατ’ εξαιρεση και προς αποκατάσταση των διαταραγμένων ίσων όρων της διαιτητικής αντιδικίας, και παρότι η ΚΕΠ δεν αποτελεί μέλος της ΕΠΟ, από την στιγμή που τα μέλη της ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές δεσμεύονται από την διαιτητική ρήτρα, πρέπει να εκπροσωπούνται ΙΣΟΜΕΡΩΣ κατά την εκδίκαση των υποθέσεων τους.
ΕΠΕΙΔΗ επίκειται νέο κύμα κατάθεσης δεκάδων αιτήσεων μελών μας ενώπιον τόσο του ΔΔΠ , όσο κι ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων,της ΕΕΑ και της FIFA κατά αρκετών ΠΑΕ.
ΕΠΕΙΔΗ αν δεν εισακουσετε τα αιτήματα μας για επαναφορά του ΔΔΠ σε καθεστώς νομιμότητας σύμφωνα με τον Αθλητικό Νόμο και τους ποδοσφαιρικούς κανονισμούς, είναι βέβαιο οτι η ΕΠΟ θα βιώσει νέο διεθνή εξευτελισμό ανάλογο των πειθαρχικών κυρώσεων για το παράνομο καθεστώς του Τμήματος Αδειοδότησης, καθώς δυστυχώς οι καταγγελίες της ΚΕΠ στους διεθνείς ποδοσφαιρικούς θεσμούς θα επεκταθούν και για το status του ΔΔΠ.
Ως εκ τούτου σας ζητάμε ως πρώτο βήμα καλής θέλησης να εντάξετε στον πίνακα διαιτητών του ΔΔΠ, ως εκπρόσωπο των μελών της ΚΕΠ, τον δικηγόρο Θεσσαλονίκης κ.Κοσμα ΜΗΤΣΙΟ.
Σε διαφορετική περίπτωση, είναι προφανές οτι κάθε μέλος μας έχει δικαίωμα να ζητήσει παροχή εννόμου προστασίας από την Τακτική Δικαιοσύνη με αίτημα, αφενός μεν την ακύρωση των διαιτητικών αποφάσεων του ΔΔΠ, αφετέρου δε την αποκατάσταση εκ μέρους της ΕΠΟ των τρωθέντων περιουσιακών δικαιωμάτων του.
               Αθήνα 18.4.2023
 Ο Νομικός Σύμβουλος της ΚΕΠ
Γεώργιος ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή