Επιστολή σε Βρούτση: “Να εφαρμοστεί ο νόμος για τη διαιτησία και όχι ν’ αλλάξει προς όφελος του συστήματος”

Print Friendly, PDF & Email
Για τη Δευτέρα 20/5 έχει προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ νομικών εκπροσώπων του αρμόδιου για τον αθλητισμό υπουργείου, της UEFA και της ΕΠΟ για το θέμα της “Ένωσης Διαιτητών”.
Με αφορμή αυτήν αλλά και με φόντο την πρωτοβουλία για τη δημιουργία “Ένωσης εν ενεργεία διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών” του αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ, Στ. Μάνταλου και προσώπων των οποίων η θητεία και η σημερινή σχέση με την ΕΠΟ ολοκληρώνεται τον προσεχή Ιούλιο, ο ταμίας της Ένωσης Διαιτητών (ΕΔΠΕ-ΟΔΠΕ), Μ. Γαρεφαλάκης, έστειλε ανοιχτή επιστολή προς τον αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση.
Υπενθυμίζεται ότι το θέμα θα συζητηθεί και στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ τη Δευτέρα 20/5, έξι μέλη της οποίας (της ΕΕ ΕΠΟ) έχουν ζητήσει να ληφθεί απόφαση για την αναγνώριση της υφιστάμενης και όχι της υπό σύσταση Ένωση Διαιτητών, ως μέλους της ΕΠΟ, βάσει της καταστατικής πρόβλεψης, που υπάρχει.
Η επιστολή αναφέρει τα εξής:
“Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Χριστός Ανέστη
Πληροφορήθηκα από τα Μ.Μ.Ε  ότι επίκειται συνάντησή σας τη Δευτέρα 20 Μαϊου με αντιπροσωπεία της UEFA και της ΕΠΟ προκειμένου να συζητηθεί η συμμετοχή της Ένωσης Διαιτητών στα όργανα της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Επειδή γνωρίζετε πολύ καλά ότι η ΕΠΟ καταστρατηγεί την ελληνική νομοθεσία, την Ολιστική Μελέτη και το Καταστατικό της, αρνούμενη να εγγράψει ως μέλος της, όπως οφείλει, την Ένωσή μας, η οποία αναγνωρίζεται από το νόμο ότι εκπροσωπεί το σύνολο των Ελλήνων Διαιτητών, εν ενεργεία και μη, σας ζητήσαμε να  συμμετάσχουμε σ’ αυτή τη συνάντηση, που μας αφορά απολύτως, δια του νομικού μας εκπροσώπου.
Πιστεύουμε ότι θα μας καλέσετε για να  θέσει  ο νομικός μας την πραγματική αλήθεια για την λειτουργία της νόμιμης Ένωσης Διαιτητών – Ομοσπονδίας Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος και των Συνδέσμων Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος.
Οι παραπάνω φορείς έχουν μια ιστορία 100 χρόνων  νόμιμης παρουσίας στον χώρο του Ελληνικού Αθλητισμού.
Οι άνθρωποι του παρασκηνίου οι οποίοι είναι η μεγάλη πληγή του Ελληνικού Ποδοσφαίρου κατάφεραν, με μη νόμιμο τρόπο να πάρουν όλες τις αρμοδιότητες από τους ΣΔΠ και την ΕΔΠΕ-ΟΔΠΕ. Ο σκοπός αυτών των παρανόμων πράξεων ο έλεγχος του Ελληνα Διαιτητή .
Πρέπει να γνωρίζετε ότι μετά την πρόταση 6 μελών της Ε.Ε.της ΕΠΟ για την νόμιμη εγγραφή της ΕΔΠΕ-ΟΔΠΕ στην ΕΠΟ, ο  Αντιπρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΠΟ  κος Μάνταλος Σταύρος κάλεσε επιλεγμένα αξιολογημένους διαιτητές και παρατηρητές σε μία κίνηση η οποία δεν είναι στην αρμοδιότητα του, με τον φόβο της μη αξιολόγησης, τους ζήτησε εξουσιοδότηση για να κατατεθεί καταστατικό νέας Ένωσης Διαιτητών.
Σας ενημερώνουμε ότι στην  συνάντηση αυτή ειπώθηκαν τα παρακάτω:
-Η πολιτεία μας στηρίζει..
-Η FIFΑ και η UEFA μας στηρίζει…
-Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε το καταστατικό
-Εμείς θα ψηφίσουμε και εμείς θα είμαστε Διοίκηση
Γνωρίζετε τον αγώνα μας για την υλοποίηση του Νόμου 2725/1999.
Πολλοί ΣΔΠ και εμείς ως ΕΔΠΕ-ΟΔΠΕ έχουμε προσφύγει για την εφαρμογή στη δικαιοσύνη
για να εφαρμοστεί επιτέλους και όχι να τροποποιηθεί προς όφελος του “συστήματος”.
Εξάλλου ο νόμος τροποποιήθηκε από τον προκάτοχό σας  σας Λευτέρη Αυγενάκη με την σύμφωνη γνώμη FIFA -UEFA-EΠΟ και Κυβέρνησης
Σας έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη ότι θα προστατέψετε την ισχύουσα νομοθεσία για μια ισχυρή  ανεξάρτητη Διαιτησία όπως έχουν πράξει οι άλλες Ομοσπονδίες των Ομαδικών Αθλημάτων για την Διαιτησία
Με Σεβασμό και Εκτίμηση
Γαρεφαλάκης Μιχάλης
Πρόεδρος Δημοσίων Σχέσεων
ΕΔΠΕ-ΟΔΠΕ
Πρώην Πρόεδρος ΣΔΠ Ηρακλείου
Καθηγητής Διαιτησίας.”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή