“Επιτυχημένη η διαιτησία στο ΟΣΦΠ – ΠΑΟ, βρέθηκαν σε κακή μέρα Παπαπέτρου και Διαμαντόπουλος”

Print Friendly, PDF & Email

“Επιτυχημένη” έκρινε την διαιτησία Βίντσιτς ο κριτής του Master Ref, Ν. Μιντιούρης.

Αντιθέτως, Κ. Ακρίδας και Ηρ. Τσίκινης, διαπίστωσαν λάθη στις αποφάσεις των Παπαπέτρου και Διαμαντόπουλου στους αγώνες Βόλος – Αστέρας και Άρης – Απόλλων.

Με τη χρήση του VAR διορθώθηκαν οι αρχικά λανθασμένες αποφάσεις των διαιτητών σε Νεάπολη και Περιστέρι, που σε αντίθετη περίπτωση θα οδηγούσαν σε αλλοίωση αποτελέσματος.

Αναλυτικά:

Βόλος – Αστέρας Τρίπολης 2-1, Διαιτητής: Παπαπέτρου, VAR: Ευαγγέλου, Κριτής: Ακρίδας

Στο 16’ καθαρή ανατροπή από τον τερματοφύλακα Παπαδόπουλο στον Ρεγκατίν. Ο διαιτητής ήταν κοντά στη φάση και καταλόγισε σωστά το πέναλτι.

Στο 30’ σωστή κίτρινη κάρτα στον Ρομέρο. Στο 33’ κίτρινη κάρτα στον Μπαράλες, επίσης σωστή, ενώ στο 38’ κακώς δεν δόθηκε φάουλ στον Μπαράλες και έδωσε αμυντικό.

Στο 41’ ο Βόλος ζήτησε πέναλτι καθώς ο Κανελόπουλος ανέτρεψε τον Πουρίτα στα πόδια και με το σώμα τον έβγαλε από την πορεία του. Ο διαιτητής αλλά και ο VAR δεν ασχολήθηκαν με αυτή την φάση ενώ υπήρξε παράβαση πέναλτι.

Στο 47’ ο Φερράρι σωστά πήρε κίτρινη κάρτα.

Στο 59′ ο Βόλος έβαλε καθαρό γκολ με σκόρερ τον Τοσκάνη, που ακυρώθηκε. Συγκεκριμένα μετά από κόρνερ, η μπάλα βρήκε σε αμυνόμενο των φιλοξενουμένων πριν την επίτευξη του γκολ, αλλά και να μην έβρισκε, οφ σάιντ δεν υπήρχε. Ο β’ βοηθός Παπαδόπουλος βιάστηκε και υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Γκρίλο. Ο διαιτητής βιάστηκε και σφύριξε την φάση για οφσάιντ λίγο πριν η μπάλα μπει στα δίχτυα. Σοβαρό λάθος για την κλάση του Παπαπέτρου, καθώς το VAR την ώρα που έχει σφυρίξει ο διαιτητής πριν η μπάλα περάσει την γραμμή, αχρηστεύεται καθώς δεν επιτρέπεται να έχει αρμοδιότητα. Γι’ αυτό και δεν είδαμε και τις σχετικές γραμμές που θα επιβεβαίωναν το ότι δεν υπήρχε οφσάιντ. Ο διαιτητής πήρε την ευθύνη μιας λανθασμένης και βιαστικής απόφασης του βοηθού. Πολύ κακή απόφαση για την κλάση του.

Στο 82’ ο τερματοφύλακας του Βόλου φαίνεται να ανατρέπει παίκτη του Αστέρα Τρίπολης, όμως δεν βοήθησε η λήψη της φάσης ούτε σε κανονική ροή αγώνα, ούτε σε ριπλέι για το αν όντως υπήρξε παράβαση και αν αυτή έγινε χαμηλά ή ψηλά. Διαιτητής και VAR δεν ασχολήθηκαν με αυτή την φάση.

Στο 90+3 σωστή κίτρινη κάρτα στο Μπενσονίν.

Θέλω να πιστεύω ότι η κλάση του Παπαπέτρου είναι τέτοια που δεν επιτρέπεται να κάνει τέτοια λάθη. Ήταν σε κακή μέρα.

Βαθμολογία: 7.4

Άρης – Απόλλων Σμύρνης 0-0, Διαιτητής: Διαμαντόπουλος, VAR: Φερέιρα (Πορτογαλία), Κριτής: Τσίκινης

Ο Διαμαντόπουλος δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, ούτε αυτός ούτε ο VAR. Καταρχάς στον πειθαρχικό έλεγχο δεν έκανε σωστή χρήση ενώ κάποιες από τις κάρτες που καταλόγισε, θα μπορούσε να τις αποφύγει. Φαινόταν να είναι εκτός αγώνα.

Στο 31′ ο Μπράμπιτς βρίσκει χαμηλά στα πόδια τον Παμλίδη. Είναι παράβαση πέναλτι υπέρ του Απόλλωνα, που κακώς δεν δόθηκε. Κακώς δεν παρενέβη το VAR. Γενικά δεν είχαμε καλή διαιτησία

Βαθμολογία: 7.9

Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1, Διαιτητής: Τζοβάρας, VAR: Καραντώνης, Κριτής: Τσίκινης

Καλή η Διαιτησία σε γενικές γραμμές από τον Τζοβαρα ο οποίος «έτρεξε» το παιχνίδι. Στο 88′ ο α’ βοηθός Μωυσιάδης, ακυρώνει γκολ του Μορέιρα υποδεικνύοντας σε θέση οφσάιντ τον Μίνα. Η φάση επανεξετάστηκε από το VAR και σωστά μέτρησε το γκολ καθώς δεν υπήρχε οφσάιντ. Σχετικά καλός και στο πειθαρχικό έλεγχο ο διαιτητής.

Βαθμολογία: 8.2

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 1-3, Διαιτητής: Τσακαλίδης, VAR: Κουμπαράκης, Κριτής: Ακρίδας

Σωστά στο 12’ μέτρησε το γκολ της ΑΕΚ και δεν δόθηκε φάουλ, όπως ζητούσαν οι παίκτες του Παναιτωλικού.

Σωστές και οι κίτρινες κάρτες στο 25’ του Φλόρες, στο 28 του Σιμόες, στο 49′ του Κορνέλιος και στο 55′ του Λε Ταλέκ.

Στο 60′ υπήρξε ασυνεννοησία του Τσακαλίδη με τον βοηθό του καθώς ο διαιτητης στην ίδια φάση δίνει φαουλ ενώ ο βοηθος πλάγιο.

Πολύ καλή η παρουσία του Τσακαλίδη στο πρώτο του παιχνίδι, ας ελπίσουμε ότι θα ανταποκριθεί στις δυσκολίες του πρωταθλήματος.

Βαθμολογία: 8.2

ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 1-3, Διαιτητής: Σιδηρόπουλος, VAR: Κουτσιαύτης, Κριτής: Μιντιούρης

Η διαιτησία του Σιδηρόπουλου ήταν επιτυχημένη σε ένα εύκολο παιχνίδι χωρίς δύσκολες φάσεις.

Στη μοναδική επίμαχη φάση στο 60’ στη κεφαλιά του Πασαλίδη η μπάλα χτύπησε στο στον ώμο του Βιειρίνια, σωστά ο διαιτητής συνέχισε το παιχνίδι αφού δεν υπήρξε παράβαση.

Βαθμολογία: 8.2

Ιωνικός – Λαμία 1-2, Διαιτητής: Γκορτσίλας, VAR: Τζήλος, Κριτής: Τσίκινης

Μέτρια διαιτησία στο παιχνίδι, είχε αρκετές φάσεις φάουλ, που έχασε αλλά και στον πειθαρχικό τομέα δεν τα πήγε τόσο καλά.

Στο 19′ ο διαιτητής δεν είδε ότι η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Ντάλσιο. Στη συνέχεια έκανε on field review άλλαξε την αρχική του απόφαση καταλογίζοντας πέναλτι και και κόκκινη κάρτα στον παίκτη του Ιωνικού.

Βαθμολογία: 8.00

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-0, Διαιτητής: Βίντσιτς (Σλοβενία), VAR: Φερέιρα (Πορτογαλία), Κριτής: Μιντιούρης

Στο 49’ κακώς σταμάτησε το πλεονέκτημα που είχε η ομάδα του Ολυμπιακού για να καταλογίσει ο βοηθός οφσάιντ σε παίκτη του Παναθηναϊκού.

Στο 75’ στην κεφαλιά του Ελ Αραμπί η μπάλα βρίσκει το χέρι του Σάντσεθ ο οποίος είναι με την πλάτη του γυρισμένη. Η απόσταση είναι πολύ μικρή και το χέρι βρίσκεται σε φυσιολογική θέση, άρα δεν υπάρχει παράβαση.

Στο 83’ σωστά ο διαιτητής σφύριξε επιθετικό φάουλ υπέρ της ομάδας του Παναθηναϊκού καθώς ο Σισέ στην προσπάθεια του να βρει την μπάλα με το κεφάλι έριξε στο έδαφος τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού. Στη συνέχεια της φάσης ο Τικίνιο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ δεν μέτρησε.

Σε ένα παιχνίδι φαινομενικά δύσκολο οι ποδοσφαιριστές βοήθησαν τον διαιτητή με την συμπεριφορά τους και έκαναν το παιχνίδι εύκολο χωρίς να υπάρχουν δύσκολες φάσεις μέσα στις δυο περιοχές.

Στις λιγοστές φάσεις που δημιουργήθηκαν ο διαιτητής συνεργάστηκε άψογα με το VAR και με την εμπειρία του, την σοβαρότητα του και την πολύ καλή του φυσική κατάσταση τελείωσε το ντέρμπι με επιτυχία.

Από κει και πέρα αξίζει να πούμε ότι ο μοναδικός χρονομέτρης του αγώνα είναι ο διαιτητής. Επιπροσθέτως, σε ένα ντέρμπι, η γηπεδούχος ομάδα είθισται να προσπαθεί να πιέσει μέσω της ατμόσφαιρας και κάποιων διαμαρτυριών, τις αποφάσεις του διαιτητή. Όμως ο Σλοβένος φάνηκε από το πρώτο λεπτό ανεπηρέαστος. Αυτό ίσως να δημιούργησε κάποια δυσαρέσκεια που μετατράπηκε σε μορφή διαμαρτυρίας από την πλευρά των γηπεδούχων.

Βαθμολογία: 8.30

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή