ΕΠΟ για Κούγια: “Αναφορές ντροπής από τον δήθεν γνώστη του παιχνιδιού, ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας”

Η είσοδος των γραφείων της ΕΠΟ
Print Friendly, PDF & Email

Μετά την ΑΕΚ και τον ΠΣΑΠ, ήρθε η σειρά της ΕΠΟ να τοποθετηθεί επίσημα για τις δυσμενείς κρίσεις του Αλέξη Κούγια εναντίον διεθνών παικτών της Εθνικής αλλά και μελών της Ομοσπονδίας.

Η ΕΠΟ υπογραμμίζει πως ο πρόεδρος της ΑΕΛ “ξεπέρασε κάθε κάθε όριο ανοχής και προκλητικότητας” χρησιμοποιώντας απαξιωτικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς εναντίον διεθνών ποδοσφαιριστών και ενημερώνει πως έχει ήδη προσφύγει στα ποδοσφαιρικά δικαστικά όργανα για τις συκοφαντικές δηλώσεις του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Δεν είναι η πρώτη φορά που κ. Αλέξης Κούγιας με δημόσια τοποθέτησή του, προκαλεί αναίτια και αρνητικά το δημόσιο αίσθημα και τη φίλαθλη κοινή γνώμη.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής και προκλητικότητας, δεδομένου ότι κατάφερε να «πιάσει στο στόμα του» και την Εθνική μας Ομάδα. Με ποδοσφαιρικά απαξιωτικούς, επαγγελματικά προσβλητικούς και, σε κάθε περίπτωση, με αναφορές ντροπής για τους διεθνείς ποδοσφαιριστές, τον προπονητή και παράγοντες της ΕΠΟ, «άδραξε την ευκαιρία», λόγω ενός μη νικηφόρου αποτελέσματος, προκειμένου να κερδίσει λίγα λεπτά προβολής στα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ που «διψούν» για τις αντιαισθητικές προσεγγίσεις του.

Εκτός κι αν ο δήθεν γνώστης του παιχνιδιού κ. Κούγιας θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο θα συνεισφέρει δημιουργικά στην προσπάθεια των διεθνών μας. Ας μην κουράζεται όμως, η παρέμβασή του αυτή δεν εκπλήσσει κανέναν. Είναι, άλλωστε, γνωστό πώς έχει συμπεριφερθεί, διαχρονικά, στους ποδοσφαιριστές με τους οποίους έχει συνεργαστεί.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις αναφορές του, την πρωτοφανή για αθλητικό παράγοντα συμπεριφορά του, καθώς και την απαράδεκτη, σε όλα τα επίπεδα, προσπάθειά του να μειώσει την προσωπικότητα και την ποδοσφαιρική ικανότητα των μελών της Εθνικής ομάδας, τα οποία, αντιθέτως, η Ε.Π.Ο. τιμά για το ήθος τους, περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη και στηρίζει αμέριστα στις αγωνιστικές τους προσπάθειες.

Η Ε.Π.Ο. έχει ήδη προσφύγει στα ποδοσφαιρικά δικαστικά όργανα κατά του κ. Κούγια, ενώ εξετάζεται και η, εκ μέρους των φυσικών προσώπων, προσφυγή στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να υποστεί τις συνέπειες των συκοφαντικών δηλώσεών του.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή