ΕΠΟ: Απόδοση του 5% από τα τηλεοπτικά δικαιώματα ή κυρώσεις στις ΠΑΕ!

Print Friendly, PDF & Email

Με τροπολογία που πέρασε από τη Βουλή, με τη σύμφωνη γνώμη της Super League 1, o υφυπουργός αθλητισμού μείωσε από 5% σε 1% το ποσοστό που προβλέπεται να εισπράττει η ΕΠΟ από τις ραδιοτηλεοπτικές συμβάσεις των ΠΑΕ.

Η ισχύς του νόμου της εν λόγω διάταξης είναι άμεση, ήτοι από τον περασμένο Ιούλιο.

Το επιχείρημα για την τροπολογία είναι τα χρήματα αυτά να διατεθούν για τη λειτουργία της επαγγελματικής διαιτησίας, όχι όμως μέσω της ΕΠΟ που τα εισέπραττε, αλλά μέσω των ΠΑΕ.

Η λειτουργία της επαγγελματικής διαιτησίας δεν άρχισε με την έναρξη του νέου πρωταθλήματος, πάρα την πρόβλεψη του νόμου, όμως σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus, τα συνδρομητικά κανάλια που έχουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ΠΑΕ και βάσει νόμου παρακρατούν και αποδίδουν στην ΕΠΟ το προβλεπόμενο ποσοστό, επικοινώνησαν με την ομοσπονδία ενημερώνοντας ότι πλέον θα αποδίδεται το 1% αντί του 5%.

Η απάντηση της ΕΠΟ ήταν η εξής: Ζήτησε απο τα κανάλια να συνεχίσουν να αποδίδουν το 5% διότι σε αντίθετη περίπτωση οι υπηρεσίες της δεν θα χορηγήσουν στις ΠΑΕ το πιστοποιητικό περί μη οφειλής προς την ομοσπονδία, κάτι που θα επιφέρει κυρώσεις, όπως η απαγόρευση μετεγγραφδών.

Τα θέματα του ποσοστού των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και της επαγγελματικής συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Κατά τη διάρκεια τη συζήτησης υπήρξε το ξέσπασμα του Ευ. Μαρινάκη κατά του Π. Μπαλτάκου και όσα ακολούθησαν…

Διαβάστε ακόμα:

Μαρινάκης: Αν σας παρουμε τη διαιτησία δεν θα είστε τίποτα – Μπαλτάκος: Λέγατε ότι θα δώσετε τα χρήματα στις ΕΠΣ, τώρα λέτε άλλα…

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή