ΕΠΟ: Διώξεις για κακούργημα σε 14 πρόσωπα για το σκάνδαλο “Travel Plan”

Print Friendly, PDF & Email

Η 23η τακτική ανακρίτρια Αννα Γαρατζιώτη ολοκλήρωσε την έρευνα για τα 3,5 εκατ. ευρώ που «έκαναν φτερά» στην ΕΠΟ από το 2012 έως το 2016, όπως αποκάλυψε η “Δίκη στο Open”. 

Ηδη έχουν ασκηθεί διώξεις σε 14 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ένας πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, δύο πρώην ταμίες της Ομοσπονδίας, ένας πρώην εκτελεστικός γραμματέας, ένας σύμβουλος και δύο ανώτατοι υπάλληλοι.

Τα αδικήματα που διερευνά ο εισαγγελέας Γιώργος Λαΐνης είναι η απιστία και η υπεξαίρεση και έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα.

Η υπόθεση άνοιξε τον Ιούλιο του 2017 από την αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βιργινία Σακελλαροπούλου, διερευνήθηκε από τον 4ο τακτικό ανακριτή Παναγιώτη Γκιόκα και περιλαμβάνει στοιχεία που σχετίζονται με τη διασπάθιση χρήματος στην ΕΠΟ.

Η δικογραφία ενοποιήθηκε με την υπόθεση του Travel Plan, όπου η Ομοσπονδία εμφανίζεται να πληρώνει δύο φορές μία οφειλή της τάξεως των 3.373.000 ευρώ. Στην πορεία της ανάκρισης αναζητήθηκαν και άλλα 52.000 ευρώ, τα οποία δεν είχαν λογιστική καταγραφή. Η έρευνα αφορούσε και bonus σε μισθούς στελεχών και υπαλλήλων της ΕΠΟ.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή