ΕΠΣ Μακεδονίας: Διαγραφή 18 σωματείων – Τί θα ισχύσει με τους προπονητές

Print Friendly, PDF & Email

Στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Μακεδονίας της Τετάρτης 15 Ιουνίου 2022, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαλέξεων «Αλέξανδρος Παπαδόπουλος» στο Αθλητικό Κέντρο της Ένωσης στη Μίκρα, ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις:

 1. Εγκρίθηκαν τα πεπραγμένα του διοικητικού συμβουλίου, από 14/05/2021 μέχρι 11/5/2022.
 2. Εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός περιόδου από 1/1/2021 μέχρι 31/12/2021.
 3. Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της ΕΠΣ Μακεδονίας έτους 2023.
 4. Εγκρίθηκε η εισήγηση να διαγραφούν από την Γενική Συνέλευση των σωματείων – μελών της ΕΠΣΜ δεκαοκτώ (18) σωματεία, επειδή δεν συμμετείχαν σε πρωταθλήματα αρμοδιότητας ΕΠΣΜ για περισσότερες από δύο (2) συνεχείς αγωνιστικές περιόδους.
 5. Επικυρώθηκε απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής σχετικά με τα υπόλοιπα ποινών σωματείων, αξιωματούχων και ποδοσφαιριστών που δεν έληξε η ποινή τους την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 και μεταφέρονται στην αγωνιστική περίοδο 2022 – 2023.
 6. Επικυρώθηκαν τα πρακτικά των Επιτροπών Διαιτησίας και Πρωταθλημάτων. 
 7. Εγκρίθηκε ο προγραμματισμός της Ένωσης και οι ημερομηνίες έναρξης των πρωταθλημάτων της Α1, Α’, Β’ και Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας και του 52ου Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων «Σταύρος Ρεπανάς» της αγωνιστικής περιόδου 2022 – 2023, κατόπιν εισηγήσεων των αρμοδίων Επιτροπών Κυπέλλου και Πρωταθλημάτων.

Συγκεκριμένα την αγωνιστική περίοδο 2022 – 2023 θα ισχύσουν τα παρακάτω:

Τα σωματεία της Γ’ Εθνικής, της Α1 και Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας συμμετέχουν υποχρεωτικά στο Κύπελλο Ερασιτεχνικών Ομάδων.

Τα σωματεία της Β’ και Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας συμμετέχουν προαιρετικά στο Κύπελλο Ερασιτεχνικών Ομάδων.

Τα ερασιτεχνικά σωματεία των ΠΑΕ συμμετέχουν προαιρετικά στο Κύπελλο Ερασιτεχνικών Ομάδων και θα ενταχθούν σε ομίλους κυπέλλου, ανάλογα με την κατηγορία πρωταθλήματος που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στο 52ο Κύπελλο Ερασιτεχνικών Ομάδων «Σταύρος Ρεπανάς» και στο πρωτάθλημα της Α1 και Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας θα πρέπει να κατατεθούν το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Β’ και Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας θα πρέπει να κατατεθούν το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022.

Το Σαββατοκύριακο 10-11 Σεπτεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες της α’ φάσης του 52ου Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων με τη συμμετοχή όλων των ομάδων της Α1 και της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Το Σαββατοκύριακο 17-18 Σεπτεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες της β’ φάσης του 52ου Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων με τη συμμετοχή των ομάδων της Α1 και Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, που θα προκριθούν από την α’ φάση, και οι αγώνες της α’ φάσης με τη συμμετοχή των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή από τη Β’ και τη Γ’ Ερασιτεχνική κατηγορία.

Το Σαββατοκύριακο 24-25 Σεπτεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των πρωταθλημάτων με τη συμμετοχή των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή στην Α1 και Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία και διεξαχθούν οι αγώνες της β’ φάσης του 52ου Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων με τη συμμετοχή των ομάδων της Β’ και Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, που θα προκριθούν από την α’ φάση.

Το Σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των πρωταθλημάτων με τη συμμετοχή των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή στη Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία.

Το Σαββατοκύριακο 8-9 Οκτωβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των πρωταθλημάτων με τη συμμετοχή των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή στη Γ’ Ερασιτεχνική κατηγορία.

 1. Αποφασίστηκε οι προπονητές των σωματείων της  Α1 και της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, να είναι κάτοχοι διπλώματοςUEFA B (και άνω) και ταυτότητας UEFA τριετούς διάρκειας σε ισχύ, να είναι μέλη του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης ή άλλου Συνδέσμου και θα κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή το οποίο θα εκδίδει η ΕΠΣΜ.

            Οι βοηθοί προπονητών, οι προπονητές φυσικής κατάστασης και οι προπονητές τερματοφυλάκων των σωματείων της  Α1 και της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, ήτοι να είναι κάτοχοι διπλώματος UEFA C (και άνω) και ταυτότητας UEFA τριετούς διάρκειας σε ισχύ, να είναι μέλη του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης ή άλλου Συνδέσμου και θα κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή το οποίο θα εκδίδει η ΕΠΣΜ.

            Οι προπονητές των σωματείων της  Β’ και της Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, ήτοι να είναι κάτοχοι διπλώματος UEFA C (και άνω) και ταυτότητας UEFA τριετούς διάρκειας σε ισχύ, να είναι μέλη του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης ή άλλου Συνδέσμου και θα κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή το οποίο θα εκδίδει η ΕΠΣΜ.

            Οι προπονητές των σωματείων που δηλώνουν συμμετοχή στα πρωταθλήματα Υποδομών, θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, ήτοι να είναι κάτοχοι διπλώματος UEFA C (και άνω) και ταυτότητας UEFA τριετούς διάρκειας σε ισχύ, να είναι μέλη του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης ή άλλου Συνδέσμου και θα κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή το οποίο θα εκδίδει η ΕΠΣΜ.

Τα δικαιολογητικά και το παράβολο για την έκδοση του Δελτίου Πιστοποίησης Προπονητή το οποίο εκδίδει η ΕΠΣΜ για τους προπονητές, βοηθούς προπονητών, προπονητές φυσικής κατάστασης και τερματοφυλάκων θα κατατεθούν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μαζί με τις δηλώσεις συμμετοχής στο αντίστοιχο πρωτάθλημα.

 1. Αποφασίστηκε η διοργάνωση του Τελικού αγώνα του 6ουΚυπέλλου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Θεσσαλονίκης «Νίκος Ποριάζης» μεταξύ του Ανατολικού και της Μενεμένης τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 και ώρα 18.30 στο γήπεδο Αγροτικού Αστέρα «Δημ. Κοντικάκης».
 2. Αποφασίστηκε η αναδιάρθρωση της Οικονομικής Επιτροπής της ΕΠΣΜ η οποία αποτελείται από τους: Γεώργιο Καλλίνο (Πρόεδρος), Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο (μέλος) και Αναστάσιο Μαυρίδη (μέλος).
 3. Να εξεταστεί η εξεύρεση χορηγών για όλες τις εκδηλώσεις της ΕΠΣ Μακεδονίας και ενδεχόμενης ονοματοδοσίας των πρωταθλημάτων της.
 4. Οι προκηρύξεις του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων «Σταύρος Ρεπανάς» και των Πρωταθλημάτων περ. 2022-2023, οι όροι διεξαγωγής τους και η συμμετοχή νεαρών ποδοσφαιριστών στους αγώνες αρμοδιότητας της ΕΠΣ Μακεδονίας ανά κατηγορία θα εγκριθούν σε επόμενο διοικητικό συμβούλιο. 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή