Έξι μέτρα προστασίας των διαιτητών ανακοίνωσε η ΕΠΟ – Κατ’ αρχήν θετικοί για επιστροφή οι διαιτητές λένε στην ομοσπονδία

Print Friendly, PDF & Email

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ κατά τη σημερινή της συνεδρίαση ασχολήθηκε με τα μέτρα προστασίας των διαιτητών και έλαβε τις εξής αποφάσεις.

• Αυξάνονται τα ελάχιστα προβλεπόμενα πρόστιμα για δυσφημιστικές κρίσεις και δηλώσεις /κατά αξιωματούχων διαιτησίας. Η αλλαγή θα ισχύσει άμεσα εφόσον λάβει την κατ’ εξαίρεση έγκριση των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ.

• Επαναφορά του σχολιασμού των επίμαχων φάσεων από την ΚΕΔ με τη δημοσιοποίηση του βίντεο.

• Η ΕΠΟ θα συνδράμει στη νομική κάλυψη των διαιτητών και των βοηθών διαιτητών κατά περίπτωση και μετά από συνεργασία και συνεννόηση με τους διαιτητές.

• Θα ζητηθεί να βρίσκεται πάντοτε αστυνομικός της υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας στο χώρο των αποδυτηρίων στα παιχνίδια της SL1.

• Από την επόμενη αγωνιστική περίοδο εναρμόνιση με τα ισχύοντα της ΟΥΕΦΑ για την προστασία των διαιτητών σε περίπτωση δυσφημιστικών κρίσεων και δηλώσεων.

• Η ΕΠΟ θα ζητήσει συνάντηση των διαιτητών με τον υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου και τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση.

Mετά τις αποφάσεις ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Π. Μπαλτάκος, επικοινώνησε με τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ, Στ. Μάνταλο ο οποίος με τη σειρά του επικοινώνησε με διεθνείς διαιτητές και μετέφερε ότι είναι ικανοποιημένοι με τις αποφάσεις.

Ως εκ τούτου πηγές από την ΕΠΟ εκτιμούσαν ότι το πρωτάθλημα της Super League θα διεξαχθεί κανονικά το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή