Φράξια Μάνταλου με επιλεγμένους διαιτητές για δημιουργία νέας Ένωσης Διαιτητών – Συνάντηση υπουργείου με UEFA και ΕΠΟ

Print Friendly, PDF & Email

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που αφορούν την Ένωση Διαιτητών. Επειδή το θέμα της ένταξης της Ένωσης θα συζητηθεί στη ΓΣ της ΕΠΟ στις 28 Ιουνίου και επειδή βάσει καταστατικού στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή μία θέση προβλέπεται να καλυφθεί από τον πρόεδρο της Ένωσης Διαιτητών, πραγματοποιήθηκε σήμερα, συνάντηση με πρωτοβουλία του αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ, Στ. Μάνταλου.

Ο Μάνταλος, η θητεία του οποίου λήγει τον Ιούλιο, λειτουργώντας φραξιονιστικά και ίσως διχαστικά ως προς το σύνολο των διαιτητών/παρατηρητών, κάλεσε επιλεγμένους διαιτητες και παρατηρητές (Παπαδόπουλος, Στυλιαράς, Καλογερόπουλος, Κιοτζένης κλπ) και με την συνδρομή του δικηγόρου της ΕΠΟ και βραχίονα του “συστήματος Φιλιππούση”, Ν. Μπάρτζη, ζήτησαν από τους διαιτητές να στείλουν εξουσιοδοτήσεις προκειμένου να δημιουργηθούν σωματεία διαιτητών και κατόπιν να δημιουργηθεί νέα Ένωση.

Ο Μπάρτζης φέρεται να είπε ότι οι ενέργειες είναι νόμιμες και αφότου το καταστατικό εγκριθεί από το αρμόδιο δικαστήριο, η ΕΠΟ θα ζητήσει αναγνώριση από τη ΓΓΑ και στη συνέχεια θ’ ανοίξει ο δρόμος ώστε να αναγνωριστεί ως νέος μέλος από τη γενική συνέλευση της ομοσπονδίας.

Τόνισε δε ότι πρόεδρος της νέας ένωσης θα πρέπει να είναι παρατηρητής και όχι διαιτητής.

Ο Μάνταλος φερεται να είπε ότι FIFA/UEFA θέλουν μόνο εμάς, ότι οι διαιτητήτες δεν πρέπει να φοβηθούν, ότι οι ενέργειες που θα γίνουν θα τύχουν υποστήριξης και ότι “εμείς θα είμαστε εδώ” !

Συνάντηση στο υπουργείο

Στο μεταξύ την ερχόμενη Δευτέρα στο αρμόδιο για τον αθλητισμό υπουργείο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση σε επίπεδο νομικών υπουργείου – UEFA και ΕΠΟ για το θέμα την Ένωση Διαιτητών.

Στη συνάντηση ζήτησε να εκπορσωπηθεί και η αναγνωρισμένη από το νόμο Ένωση Διαιτητών (ΕΔΠΕ-ΟΔΠΕ), η οποία έστειλε το ακόλουθο αίτημα:

“Προς: Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Πληροφορηθήκαμε, δια του Τύπου, ότι επίκειται συνάντησή σας τη Δευτέρα 20 Μαϊου με αντιπροσωπεία της UEFA και της ΕΠΟ προκειμένου να συζητηθεί η συμμετοχή της Ένωσης Διαιτητών στα όργανα της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Επειδή γνωρίζετε πολύ καλά ότι η ΕΠΟ καταστρατηγεί την ελληνική νομοθεσία, την Ολιστική Μελέτη και το Καταστατικό της, αρνούμενη να εγγράψει ως μέλος της, όπως οφείλει, την Ένωσή μας, η οποία εκπροσωπεί το σύνολο των Ελλήνων Διαιτητών, εν ενεργεία και μη, παρακαλούμε όπως συμμετάσχουμε σ’ αυτή τη συνάντηση, που μας αφορά απολύτως, δια του νομικού μας εκπροσώπου.”

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή