“Γενναία πρόταση από την ΕΠΣ Ηρακλείου, είμαστε και εμείς σύμφωνοι να ακολουθηθεί”

Print Friendly, PDF & Email

Για τη νέα οικονομική κατάσταση, που διαμορφώνεται στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο  μλησε στο sportcyclades.gr ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων κ. Ειρηναίος Φρέρης, χαρακτήρίζοντας “γενναία” την πρόταση της ΕΠΣ Ηρακλείου.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η Ένωση σκέφτεται να λάβει κάποια μέτρα για να ενισχύσει τα σωματείΑ όπως για παράδειγμα να πληρώνει εκείνη τους διαιτητές των αγώνων, απάντησε:

“Ένα θέμα της διαιτησίας το οποίο το έχω σημειώσει και γω να το συζητήσουμε, απλά να πληροφορίσω ότι τα έξοδα της διαιτησίας έχουν πέσει σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια.

Από εκεί και πέρα να συζητήσουμε κάποια έκπτωση στις δαπάνες που οι διαιτητές θα μπορέσουν να συμβάλλουν σε κάποιο βαθμό. Ήδη έχουμε μεγάλες εκπτώσεις στα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών εταιρειών. Με ένα κωδικό όλα μας τα σωματεία ταξιδεύουν με έκπτωση 50%, από κει και πέρα μην περιμένετε οι ακτοπλοϊκές εταιρείες να πουν δωρεάν τα εισιτήρια.

Σίγουρα υπάρχει μία γενναία πρόταση από την ΕΠΣ Ηρακλείου και ο κύριος Τζώρτζογλου για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που είμαστε και εμείς σύμφωνοι στο να ακολουθηθεί. Να γίνει μια ανεξάρτητη λίγκα με δυο τρεις μεγάλους χορηγούς και τα 4.200 σωματεία να μεταφέρουν σε “κάθε σπίτι” αυτό την χορηγία όπως γίνεται στην Super League και στις μεγαλύτερες κατηγορίες να γίνει και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και να μπορέσουν με τον τρόπο αυτό να βοηθηθούν τα ερασιτεχνικά σωματεία, γιατί σαν ΕΠΟ και σαν ομοσπονδία εδώ ειδικά δεν έχουμε πάρει ούτε ευρώ. Ότι γίνεται στην ένωση γίνεται από τις προσπάθειες του διοικητικού συμβουλίου και κυρίως των παραγόντων που είναι στα σωματεία.

Προσπαθούμε με κάποιες χορηγίες να κρατάμε εν ζωή το ποδόσφαιρο με κάποιους πρωτοποριακούς τρόπους όσον αφορά τα νησιά όπως είναι η οργάνωση πρωταθλημάτων των ακαδημιών. Μέχρι πριν κάποια χρόνια υπήρχαν 12 με 14 τμήματα ακαδημιών ενώ σήμερα λειτουργούν 100 τμήματα σε όλα τα νησιά. Αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα να παίζεται ποδοσφαίρο από άκρη σε άκρη”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή