H Super League πάει στα δικαστήρια την ΕΠΟ αν δε μειωθεί το ποσοστό που εισπράττει από τα συμβόλαια παικτών και προπονητών!

Print Friendly, PDF & Email

Μετά τη μείωση του ποσοστού που εισπράττει η ΕΠΟ από τις τηλεοπτικές συμβάσεις των ΠΑΕ από 5% σε 1%, με τροπολογία του υφυπουργού αθλητισμού, η Super League 1 θα επιδιώξει και την ανάλογη μείωση του ποσοστούν που εισπράττει η ομοσπονδία από τις μεταγραφές ποδοσφαιριστών και τα συμβόλαια των προπονητών.

Το θέμα συζητήθηκε στο ΔΣ του συνεταιρισμού. Ο πρόεδρος Βαγγέλης Μαρινάκης πρότεινε να μειωθεί στο 1%, εξηγώντας πως ο Ολυμπιακός πληρώνει 1,5-2 εκατ. ευρώ ετησίως τα τελευταία χρόνια, ενώ το συνολικό ποσό που έδωσε η Λίγκα για το 2020-21 ήταν 4,25 εκατ. ευρώ και 5,8 εκατ. ευρώ για το 2021-22, με την πρόβλεψη για το 2022-23 να είναι πάνω από 6 εκατ. ευρώ.  Εφόσον η ΕΠΟ δεν συμφωνήσει σε αυτό, θα πάει δικαστικά η Λίγκα “για να υποστηρίξουμε το δίκιο μας”.

Οι υπόλοιπες ΠΑΕ δεν διαφώνησαν με την πρόταση αφού η διαφορά του ποσοστού θα διατηρήσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό στο ταμείο τους.

Ο πρόεδρος του Βόλου, Αχ. Μπέος, παρατήρησε: Πρώτη φορά διεκδικούμε με τόση επιμονή από την ΕΠΟ. Η αναπληρώτρια πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Ατρόμητου, Κ. Κοξένογλου, τόνισε ότι οι διεκδικήσεις του συνεταιρισμού έχουν τεθεί πολλές φορές ενώπιον της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Ένταση δημιουργήθηκε όταν συζητήθηκαν οι ανακοινώσεις της Super League κατά ΕΠΟ και ΑΕΚ και της ΑΕΚ κατά Κλάτενμπεργκ και Καμπάκοφ.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παραδέχτηκε σύμφωνα με πληροφορίες πως τις έγραψε ο ίδιος και τις δύο και ήταν λάθος που δεν είχαν το όνομά του, παρότι το είχε ζητήσει, αλλά “εκ παραδρομής δεν μπήκε” όπως ανέφερε.

«Οι ανακοινώσεις δεν είχαν την υπογραφή του προέδρου. Ήταν unfair. Είναι απαράδεκτο να βγαίνουν ανακοινώσεις χωρίς να ενημερώνεται κανείς. Έστω διά περιφοράς», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ, Γιώργος Κοσμάς, ζητώντας να αλλάξει το καταστατικό.

Ο Β.Μαρινάκης του απάντησε πως το καταστατικό δεν απαγόρευσε κάτι σχετικό κι αν επιθυμεί οποιαδήποτε αλλαγή του καταστατικού, να την καταθέσει εγγράφως για να συζητηθεί σε επόμενο Δ.Σ.

Με τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της “κιτρινόμαυρης” ΠΑΕ μάλιστα τάχθηκαν τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και ο Παναθηναϊκός. Μάκης Γκαγκάτσης και Λεωνίδας Μπουτσικάρης τόνισαν πως δεν μπορεί η Λίγκα να στρέφεται κατά ενός μέλους της χωρίς προηγουμένως να έχει πραγματοποιηθεί διοικητικό συμβούλιο.

Ακολούθως ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και της Super League ανέφερε πως o synetairism;ow έχει υποχρέωση να προφυλάξει τους συνεργάτες της (σ.σ. Κλάτενμπεργκ) και τις ομάδες που θα αγωνιστούν μελλοντικά με τους ξένους διαιτητές που κατηγόρησε η ΠΑΕ ΑΕΚ και γι’ αυτό τον λόγο έγινε και η τοποθέτηση. Κάλεσε δε την ΑΕΚ να παράσχει στοιχεία για τις κατηγορίες που εξαπέλυσε και να ονομάσει τους ξένους διαιτητές στους οποίους αναφερόταν.

«Η ΑΕΚ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν εμπιστεύεται τον Κλάτενμπεργκ. Δεν θα δώσει ούτε ένα ευρώ. Δεν χρειάζεται γραφείο Τύπου ο Κλάτενμπεργκ. Ας βγει η ομοσπονδία της Αιγύπτου να τον υπερασπιστεί», απάντησε ο Γιώργος Κοσμάς.

Ο Β.Μαρινάκης ζήτησε εξουσιοδότηση να συναντήσει τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Στίβεν Μπένετ με την ιδιότητα του προέδρου της Super League. Σε αυτό διαφώνησε κάθετα ο ΠΑΟΚ μέσω του Μάκη Γκαγκάτση, ο οποίος ξεκαθάρισε πως αν ήθελε να δει από κοντά τον Στιβ Μπένετ, αυτό θα έπρεπε να το κάνει ως πρόεδρος του Ολυμπιακού. Εν τέλει μετά από αρκετές αντεγκλήσεις, αποφασίστηκε να προσκληθεί ο Άγγλος αρχιδιαιτητής σε επόμενο Δ.Σ. του συνεταιρισμού.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή