Η διατύπωση του ΚΑΠ αποδομεί το επιχείρημα του Άρη για τη μη παραλαβή των μεταλλίων στο τελετουργικό

Print Friendly, PDF & Email

 

Η μη συμμετοχή του Αρη στο τελετουργικό για την παραλαβή των μεταλλίων, μετά το τέλος του τελικού Κυπέλλου, οδήγησε σε κλήση σε απολογία από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ.

 Η δικαιολογία που προβλήθηκε από την πλευρά του Άρη είναι ότι οι ποδοσφαιριστές δεν κλήθηκαν να παραλάβουν τα μετάλλιά τους, κάτι που έγινε αργότερα στα αποδυτήρια.

Ωστόσο το άρθρο 46 του ΚΑΠ είναι ξεκάθαρο:

 

«Το έπαθλο του Κυπέλλου Ελλάδος είναι κύπελλο, το οποίο απονέμεται στη νικήτρια ομάδα του Τελικού αγώνα, αμέσως μετά τη λήξη του, μαζί με μετάλλια για την αποστολή.

 

Στην ηττημένη ομάδα του Τελικού αγώνα απονέμονται μετάλλια, αμέσως μετά τη λήξη του.

 

 Στο διαιτητή και τους βοηθούς διαιτητές, απονέμονται, από μία στον καθένα, τιμητική πλακέτα.

 

 Όλοι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στον Τελικό αγώνα, οι αναπληρωματικοί και οι προπονητές οφείλουν να προσέλθουν και να παραλάβουν τα έπαθλα και τα μετάλλια, σύμφωνα με το τελετουργικό της διοργανώτριας.

 

 Οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές που δεν πειθαρχούν σ’ αυτή τους την υποχρέωση, τιμωρούνται με ποινή αποκλεισμού δύο (2) αγωνιστικών ημερών από το πρωτάθλημα και χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000) ο καθένας εφόσον είναι επαγγελματίες και 500,00 Ευρώ (…)

 

Στην ομάδα που δεν συμμορφώνεται με το τελετουργικό της απονομής και προβεί σε ενέργειες που προσβάλλουν το φίλαθλο πνεύμα επιβάλλεται χρηματική ποινή εκατό χιλιάδων (100.000,00) ευρώ, αν είναι ΠΑΕ και τριών χιλιάδων (3.000,00) Ευρώ αν είναι σωματείο.»

 

Επομένως, ο Άρης γνώριζε τί όφειλαν να κάνουν οι ποδοσφαιριστές του μετά τη λήξη του τελικού και ποιες είναι οι προβλεπόμενες ποινές, εφόσον αρνηθούν να παραστούν στο τελετουργικό.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή