Η Ένωση Διαιτητών, η εμπλοκή με το καταστατικό της ΕΠΟ και το ενδεχόμενο νέων δικαστηρίων πριν και μετά τις εκλογές!

Η είσοδος των γραφείων της ΕΠΟ
Print Friendly, PDF & Email

Όπως είναι γνωστό υπάρχει ανοιχτή δικαστική διαμάχη ανάμεσα στην Ένωση Διαιτητών (ΕΔΠΕ/ΟΔΠΕ) και την ΕΠΟ. Η πρώτη έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη επειδή η ΕΠΟ δεν την έχει εγγράψει ως μέλος της.

Το θέμα θα μας απασχολήσει αναγκαστικά εκ νέου ενόψει της τακτικής ΓΣ της ΕΠΟ τον προσεχή Ιούνιο.

Αν δεν υπάρξει ως θέμα ημερήσιας διάταξης η εγγραφή της Ένωσης Διαιτητών, πιθανολογείται σφόδρα η εκ νέου προσφυγή της (της Ένωσης Διαιτητών) στη δικαιοσύνη κατά της ΕΠΟ με σκοπό να υποχρεωθεί η ΕΠΟ να την εντάξει ως μέλος της.

Ωστόσο, ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη νέας Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, που θα γίνουν επίσης το ερχόμενο καλοκαίρι (Ιούνιος ή Ιούλιος) ενδέχεται να παρουσιαστεί νέα εμπλοκή, αν η ΕΠΟ δεν αναγνωρίσει την Ένωση Διαιτητών ως μέλος της.

Συγκεκριμένα στο καταστατικό της ΕΠΟ προβλέπεται ρητά ότι ο πρόεδρος της Ένωσης Διαιτητών παίρνει αυτοδίκαια μια θέση, από τις συνολικά 17, στην Εκτελεστική Επιτροπή.

Αν συγκροτηθεί η νέα ΕΕ χωρίς τον πρόεδρο της Ένωσης Διαιτητών, εκτιμάται ότι θα υπάρξει ξανά πρόσφορο έδαφος για προσφυγή στη Δικαιοσύνη, που θα έχει να κάνει με τη νομιμότητα της νέα ΕΕ.

Προς το παρόν η ΕΠΟ δεν αναγνωρίζει την Ένωση Διαιτητών επειδή, όπως υποστηρίζει, οι εν ενεργεία διαιτητές δεν ψήφισαν για την εκλογή της διοίκησής της.

Αυτό που θέλει η ΕΠΟ είναι η νυν διοίκηση να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές με τη συμμετοχή των εν ενεργεία διαιτητών, κάτι που από την πλευρά της διοίκησης ΕΔΠΕ/ΟΠΔΠΕ, απορρίπτεται.

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή