Αυτοαναιρέθηκε η ΕΠΟ και συντάχθηκε με την ερμηνεία του Ολυμπιακού – Δεν έπρεπε ν’ αποφασίσει η ΕΠΟ σύμφωνα με τη νομική της διεύθυνση!

Η είσοδος των γραφείων της ΕΠΟ
Print Friendly, PDF & Email

Με την παρουσία φιλάθλων θα γίνει ο αγώνα Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ μετά και την απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, η οποία η συγκλήθηκε μετά από αίτημα του ΠΑΟΚ, βάσει του άρθρου 28 του πειθαρχικού κώδικα, για να γνωμοδοτήσει, αφού εντοπίστηκε ασάφεια σχετικά στην ερμηνεία των διατάξεων σχετικά με το αν ο εν λόγω αγώνας θα μπορούσε να γίνει παρουσία φιλάθλων επειδή ο Ολυμπιακός είναι σε πρώτο βαθμό τιμωρημένος και εκκρεμεί η απόφαση επί της έφεσής του.

Κόντρα σε ότι ίσχυε έως τώρα – η ποινή τιμωρίας έδρας χωρίς θεατές επιβαλλόταν μετά την πρωτόδική ποινή ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της έφεσης – η ΕΠΟ, σα να βρισκόταν σε άλλο πλανήτη, αποφάνθηκε, αφού δέχθηκε την εισήγηση της νομικής διεύθυνσης, ότι τα προηγούμενα χρόνια ο κανονισμός της εφαρμοζόταν λανθασμένα και ότι η σωστή ερμηνεία είναι αυτή της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Εντύπωση προκαλεί η εισήγηση της νομικής διεύθυνσης ότι “η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ δε χρειάζεται να αποφανθεί επειδή εκφράστηκαν μέλη της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ”, ενώ μέχρι τώρα οι ποινές για αγώνες χωρίς θεατές εφαρμόζονταν και από την ΕΠΟ και από τη Super League μετά την πρωτόδικη απόφαση με την προϋπόθεση να μεσομαβούν πέντε ημέρες μεταξύ της απόφασης και της ημέρας του αγώνα.

Η θέση αυτή έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 28 του πειθαρχικού κώδικα το οποίο φέρει τον τίτλο “ερμηνεία” και αναφέρει τα εξής:“Η ερμηνεία του παρόντος Κώδικα γίνεται από τα Δικαστικά Όργανα που τον εφαρμόζουν. Τυχόν ασαφείς ή αντικρουόμενες μεταξύ τους διατάξεις του παρόντος Κώδικα ή τυχόν αντικρουόμενες με τον παρόντα Κώδικα διατάξεις άλλων Κανονισμών της Ε.Π.Ο., εάν αυτό κρίνεται αναγκαίο, ερμηνεύονται μετά από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Η ερμηνεία αυτή, εφόσον γίνει νομότυπα, δεσμεύει τα αρμόδια Δικαστικά Όργανα (ή Επιτροπές).”

Άρα με βάση την εισήγηση της νομικής διεύθυνσης δεν έπρεπε να συγκληθεί η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων και ν’ αποφασίσει επί του θέματος!

 

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ: 

“Συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ε.Π.Ο. ως προς τη διεξαγωγή του αγώνα Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ με ή χωρίς θεατές.

Η Επιτροπή δέχτηκε κατά πλειοψηφία την εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με την οποία η Επιτροπή δεν χρειάζεται να αποφανθεί επί του θέματος, αφού σχετικά έχουν ήδη εκφραστεί μέλη της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο.

Σύμφωνα δε με την παραπάνω εκτίμηση, οι αποφάσεις που αφορούν σε διεξαγωγή αγώνων χωρίς θεατές, εκτελούνται μετά την έκδοση της δευτεροβάθμιας απόφασης, αφού στην αντίθετη περίπτωση, μπορεί μια ομάδα να εκτίσει πρώτα την ποινή της και να αθωωθεί μετά, άρα η αθώωσή της να είναι άνευ σημασίας.

Η ΕΠΟ τέλος καλεί τη SL1 να εφαρμόζει σωστά τον κανονισμό αυτόν, αντίθετα με όσα έχει πράξει στο παρελθόν.”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή