Η ΕΠΟ, η Super League 2 και το κίνημα “δεν πληρώνω τους διαιτητές”!

Print Friendly, PDF & Email

Κάθε χρόνο το θέμα των αξιωματούχων διαιτησίας  που ενώ παρέχουν υπηρεσίες οριζόμενοι στους αγώνες της Super League 2 παραμένουν απλήρωτοι επί μακρόν, έρχεται με διάφορες αφορμές στην επιφάνεια.

Πριν από λίγα χρόνια το πρόβλημα υπήρχε και στη Super League 1, όμως λύθηκε και οι διαμαρτυρίες έπαψαν.

Στη Super League 2, όμως, παραμένει…

Στο ερώτημα «τι φταίει», η απάντηση περιλαμβάνεται στο κλισέ “νόμοι υπάρχουν αλλά δεν εφαρμόζονται”.

Με άλλα λόγια, τόσο η ΕΠΟ, όσο και η Super League 2, παρότι με μεγάλη ευκολία νομοθετούν, με ακόμη περισσότερη δεν εφαρμόζούν όσα έχουν θεσπίσει.

Πριν ένα χρόνο η ΕΠΟ, προκειμένου να “στριμώξει” τη Super League 2 και τις ομάδες της που δεν κατέβαλαν τα έξοδα διαιτησίας και τις αμοιβές διαιτητών, πέρασε διάταξη στον ΚΑΠ σύμφωνα με την οποία αν η γηπεδούχος ομάδα δεν καταβάλει στην ΕΠΟ πριν την έναρξη του αγώνα τις αμοιβές και τα έξοδα διαιτησίας και δεν το πράξει έως και τέσσερις ημέρες πριν την έναρξη του επόμενου αγώνα, τότε ο επόμενος αγώνας δεν θα ορίζεται με υπαιτιότητά της (της ομάδας).

Ενώ όμως οι διαιτητές της Super League 2 παραμένουν απλήρωτοι, όπως “συνομολογείται” και από την ίδια την “μικρή λίγκα”, ουδείς αγώνας δεν ορίστηκε λόγω οφειλών!

Με άλλα λόγια η Super League 2 δεν εφάρμοσε τον ΚΑΠ και η ΕΠΟ δεν προχώρησε σε κάμια κύρωση σε βάρος της, ούτε άσκησε εποπτικό ρόλο.

Αντιθέτως προκειμένου να δώσει λύση στο πρόβλημα, ο προέδρός της, Π. Μπαλτάκος, ζήτησε από τη FIFA 800.000 για να πληρωθούν τα χρωστούμενα.

Τώρα συζητείται εκ νέου η θέσπιση κανονισμών που θα λύνουν το πρόβλημα.

Όμως το αρχικό πρόβλημα είναι η έλλειψη βούλησης. Τα υπόλοιπα έπονται…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή