Η ΕΠΟ προηγείται με 1-0 της Ένωσης Διαιτητών / ΟΔΠΕ αλλά ο αγώνας δεν έχει τελειώσει…

Print Friendly, PDF & Email

Γράφει ο   Ι. Τσίγκας –

Σήμερα αποφάσισα να γράψω το κείμενο με όρους ποδοσφαιρικής προσέγγισης, για την προσπάθεια της ΄Ενωσης  Διαιτητων/ΟΔΠΕ να γίνει μέλος της ΕΠΟ. Με την εργασία μου αυτή επιδιώκω με απλό και κατανοητό τρόπο να βοηθήσω με κάποιους κανόνες του «ματς» στην επιτυχία του εγχειρήματος της εγγραφής της Ενωσης Διαιτητών/ΟΔΠΕ στην Ομοσπονδία του αθλήματος.

Η αναμέτρηση της εγγραφής ή μη βρίσκεται πλέον στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα. Αυτό γίνεται διότι η Ομοσπονδία του αθλήματος αρνήθηκε πεισματικά, αδικαιολόγητα και αδιανόητα 3 φορές να αποδεχθεί και να εισάγει την αίτηση εγγραφής στην Γ.Σ. της ΕΠΟ για έγκριση.

Με την τακτική αυτή η ΕΠΟ για την ώρα προηγείται στο σκoρ με 1–0 . Το γεγονός αυτό έφερε στην Ανεξάρτητη Διαιτησία αρρυθμίες και μεγάλη στενοχώρια διότι για μεγάλη χρονική διάρκεια την κορoοίδευε η ΕΠΟ. Ετσι η Ενωση Διαιτητών/ΟΔΠΕ αποφάσισε και έκανε προσφυγή στα Δικαστήρια για να λήξει δια παντός το θέμα.

Η κίνηση αυτή έγινε προκειμένου να δικαιωθεί η Διαιτησία δικαστικά, αφού τώρα η εγγραφή θα γίνει αυτοδίκαια όπως προβλέπεται από το Νόμο και τον Αστικό Κώδικα.  Σε αυτήν την προσπάθεια η ΄Ενωση Διαιτητών πρέπει να χρησιμοποιήσει τα πάντα, όλα τα νόμιμα μέσα και να πάρει κάθε βοήθεια από τους πάντες. Αυτό πρέπει να γίνει διότι τα τελευταία λεπτά του αγώνα είναι τα πιο κρίσιμα προκειμένου να πετύχει το στόχο και να μη φάει « γκολ ».

Ευτυχώς η παρούσα διοίκηση της Ενωσης Διαιτητών απαρτίζεται από σωστά και σοβαρά άτομα αποφασισμένα να μην ενδώσουν σε πιέσεις και να μη δεχθούν για την ώρα «γκολ» με δική τους υπαιτιότητα που θα άλλαζε τη πορεία του αγώνα.

Η προσφυγή είναι σωστή και ενδεδειγμένη κίνηση για δικαίωση της ανεξάρτητης διαιτησίας, γι’ αυτό θέλει προσοχή, καθόσον δεν έχει δικαίωμα άλλης επιλογής για τον αγώνα και βεβαίως αφού έχει κάνει όλες τις αλλαγές, που είχε δικαίωμα κατά τη διάρκεια του «ματς».

Πέρα όμως από όσα αναφέρθηκαν, η εξέδρα είναι λίγο σε ένταση περιμένοντας το αποτέλεσμα του Δικαστηρίου, καθώς διαβλέπει την αντίπαλο της Διαιτησίας να μετέρχεται διάφορα κόλπα, άλλα μέσα και κάποιες μεθόδους, προκειμένου να αποφύγει το πικρό ποτήρι και να αποτρέψει το τυχόν εις βάρος της αποτέλεσμα.

Εάν αυτό συμβεί τότε ίσως θα πάει το ματς σε διακοπή, κάνοντας ντρίπλα μην εφαρμόζοντας την δικαστική απόφαση, ώστε να μη γίνει η εγγραφή της Ανεξάρτητης Διαιτησίας, γι΄ αυτό και δεν πρέπει να χαθεί η μπάλα από λανθασμένους χειρισμούς και κανένας να μην εφησυχάζει μέχρι την έκδοση της Δικαστικής απόφασης.

Το κείμενο επιμελήθηκε ο Ιωάννης Τσίγκας παλαίμαχος Διαιτητής του Συνδέσμου Διαιτητών  Αργολίδας.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή