“Η ΕΠΣ Ηρακλείου οφείλει να αναρτήσει νέο εκλογικό κατάλογο, άλλως ελλοχεύει ο κίνδυνος να κηρυχθούν οι εκλογές άκυρες”

ΕΠΣ Ηρακλείου
Print Friendly, PDF & Email

Την Κυριακή 15/5 είναι προγραμματισμένες οι εκλογές της ΕΠΣ Ηρακλείου. Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, στο οποίο προσέφγαν δύο σωματεία της ΕΠΣ επειδή δεν περιλαμβάνονταν στον εκλογικό κατάλογο της ΓΓΑ, ακύρωσε την απόφαση της ΕΠΣ Ηρακλείου για την αποδοχή του εκλογικού καταλογόυ της ΓΓΑ.

Ωστόσο η ΕΠΣ Ηρακλείου δεν έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της νέο εκλογικό κατάλογο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει αποφασίστει να ψηφίσουν όλα τα σωματεία, χωρίς, όμως, να υπάρχει επίσημη ενημέρωση, γεγονός που δημιουργεί αλαλόυμ.

Από την παράταξη του αντιπάλου του Ν. Τζώρτζογλου, Ι. Ασσαργιωτάκη, εστάλη στην ΕΠΣ Ηρακλείου το εξής:

“Με αφορμή την ανάρτηση της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο. στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, όπου αναφέρεται ξεκάθαρα ότι, «Ακυρώνει την υπ’ αριθμ. 107/26.4.2022 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του καθ’ ου δευτεροβάθμιου σωματείου με την επωνυμία «Ε.Π.Σ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ», η Εκτελεστική Επιτροπή όφειλε να προχωρήσει άμεσα σε νέα ανάρτηση καταλόγου των Σωματείων μελών της που δικαιούνται να συμμετέχουν και έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στην Γενική Συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 15 Μαΐου 2022.

Σε ενδεχόμενη διεύρυνση του εκλογικού σώματος που ακούγεται ότι ενδέχεται να προκύψει, οφείλω να σημειώσω ότι ουσιαστικά θα είναι ως μη γενόμενη διότι οι προβλεπόμενες προθεσμίες εκ του Νόμου και των καταστατικών Ε.Π.Ο. και Ε.Π.Σ.Η. έχουν παρέλθει και τα σωματεία που θα κληθούν να συμμετέχουν πέραν αυτών του καταλόγου της υπ’ αριθμ. 107/26-4-2022 απόφασης της Ε.Ε. της Ε.Π.Σ.Η. δεν έχουν το χρονικό περιθώριο να υποβάλλουν τα διαβιβαστικά έγγραφα ή αν ήδη έχουν υποβάλλει κάποιοι – πέραν των 26 – είναι ξεκάθαρα επιλήψιμο διότι δεν υπάρχει ανάλογη επίσημη ανακοίνωση, ούτε και έχει αναρτηθεί ένας νέος εκλογικός κατάλογος για να δικαιολογεί μια τέτοια ενέργεια από μέρους τους.

Επειδή, λοιπόν, τρεις μέρες πριν τις αρχαιρεσίες βρισκόμαστε σε μια έωλη κατάσταση ως προς τους εκλογικούς καταλόγους οφείλει η Ε.Ε. άμεσα να αναρτήσει νέο κατάλογο με νέα της απόφαση των εκλογέων.

Άλλως ελλοχεύει ο κίνδυνος να κηρύξει ο οποιοσδήποτε τις εκλογές άκυρες, λόγω της απουσίας επικυρωμένου καταλόγου εκλογέων κάτι που φαντάζομαι δεν επιθυμεί η Εκτελεστική Επιτροπή.

Άλλωστε η εν λόγω απόφαση ακυρώνει απόφαση της Ε.Ε. της Ε.Π.Σ.Η. και δεν διατάσσει τη διεύρυνση του εκλογικού καταλόγου διότι εσφαλμένα η Ε.Π.Σ.Η. ανήρτησε τον κατάλογο της 107/26-4-2022 και ανέφερε «κατάλογος σωματείων που δικαιούνται να συμμετέχουν και να ψηφίζουν στη Γενική Συνέλευση…» ενώ όφειλε να συμπεριλάβει όλα τα σωματεία μέλη της σε ένα κατάλογο με δικαίωμα συμμετοχής (με λόγο, και όχι ψήφο) και ένα χωριστό κατάλογο σωματείων που έχουν δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Όπως έχει προκύψει και από το σκεπτικό του ίδιου του Διαιτητικού Δικαστηρίου πέρυσι για την ανάλογη υπόθεση της Δωδεκανήσου, έδωσε δικαίωμα στα προσφεύγοντα σωματεία συμμετοχής και όχι ψήφου.”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή