Η εβδομάδα της κρίσης για τη Super League 2 – Πώς επηρεάζονται το Κύπελλο, η Super League 1 και η… οικονομία

Print Friendly, PDF & Email

H βδομάδα που αρχίζει, μπορεί να ονομαστεί και «εβδομάδα της κρίσης» για τη Super League 2 κατ’ αρχάς, αλλά κατ’ επέκταση και για τη Football League.

Aς μείνουμε, όμως, στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία. Παρότι δεν έχει ανακοινωθεί συμφωνία για την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων με την ΕΡΤ, με την οποία υπάρχει διαφορά στο αντίτιμο, το πρόβλημα αυτό, που «μέχρι χθες» ήταν ο μόνο λόγος για τη μη έναρξη του πρωταθλήματος, περνά σε δεύτερη μοίρα.

Πλέον πρέπει να καμφθούν οι αντιρρήσεις της Επιτροπής Λοιμοξιολόγων, που αρνούνται να ανάψουν το «πράσινος φως» για την έναρξη του πρωταθλήματος, παρότι η SL2 δηλώνει ότι θα ακολουθήσει το υγειονομικό πρωτόκολλο της SL1.

Ωστόσο, από την πλευρά των λοιμοξιολόγων και ίσως όχι μόνο αυτών, τίθεται θέμα φερεγγυότητας, όσον αφορά την τήρηση των υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Στην εξίσωση μπαίνει και ο υφυπουργός Αθλητισμού, στον οποίο από τη Δευτέρα 16/11 θα μεταφερθεί η πίεση. Από την πλευρά του κ. Αυγενάκη λέγεται ότι υπάρχει θετική εισήγηση, ωστόσο η τελευταία λέξη ανήκει στους λοιμοξιολόγους.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα συμβεί αν οι λοιμοξιολόγοι, λόγω και της γενικότερης κατάστασης που υπάρχει στη χώρα με τον COVID-19 διατηρήσουν την αρνητική τους στάση.

Οι ΠΑΕ προειδοποιούν ότι θα υπάρξουν διακοπές συμβολαίων με τους ποδοσφαιριστές και ότι το πρωτάθλημα δεν θα διεξαχθεί, κάτι που αν συμβεί θα δημιουργήσει ντόμινο εξελίξεων: Θα υπάρξει επίπτωση στο Κύπελλο, όπου συμμετέχουν οι ομάδες και των δύο μικρότερων επαγγελματικών κατηγοριών, στα πλέι άουτ της Super League 1 αλλά και γενικότερα στο ενδιαφέρον του πρωταθλήματος της αφού όσες ομάδες δεν έχουν στόχο τα πλέι οφ θα είναι βαθμολογικά αδιάφορες, ενώ θα δημιουργηθεί «στρατιά» άνεργων ποδοσφαιριστών, προπονητών και λοιπών εργαζόμενων στις ΠΑΕ.

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή