“Η εξαρτημένη διαιτησία υπηρετεί τα συμφέροντα των παραγόντων του ποδοσφαίρου”

Print Friendly, PDF & Email

Γράφει: Ο Ι. Τσίγκας – 

Σε οποιοδήποτε στρώμα της κοινωνίας εάν θα ψάξεις, είτε αυτό είναι πολιτικό είτε κοινωνικό, είτε αθλητικό, θα διαπιστώσεις δύο είδη ηλιθίων: Αυτοί που δεν αμφιβάλουν για τίποτα και εκείνοι που αμφιβάλουν για όλα.

Όμως μη σκύψετε και πολύ και μου πάθετε μετατόπιση σπονδύλου και θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε το όνειρο. Αμφότερα τα πιο πάνω είδη ηλιθίων είναι δεδομένο ότι είναι αμφίσημες διαπιστώσεις αφού οι μεν αποδέχονται θετικά την όποια ενέργεια τους σερβίρουν και χωρίς κανέναν ενδοιασμό, και οι άλλοι απορρίπτουν χωρίς άλλη σκέψη αυτά που τους λένε.

Διότι είναι άπιστοι Θωμάδες και επιζητούν τεκμηριωμένα στοιχεία. Δυστυχώς και τα δύο είδη των ηλιθίων έχουν βρει πρόσφορο έδαφος, στο θερμοκήπιο του Ελληνικού Ποδοσφαιρικού παραδόξου και αναπτύσσονται εντυπωσιακά, ανάλογα τα συμφέροντα.

Βγαίνει ένας πρόεδρος μιας ομάδας και προτείνει για τους διαιτητές τα εξής: “να τελειώσουν οι ανίκανοι και χιλιοτραγουδισμένοι διαιτητές”, “τελειώστε τους!”, διότι προκαλούν το κοινό αίσθημα και αδικούν την ομάδα μου. Θα τολμήσουμε απαντάνε οι αρμόδιοι της Διαιτησίας.

Η κοινή γνώμη θα μας δικαιώσει και θα είναι μαζί μας. Ξεχνάνε όμως ότι κατά την σύνταξη των πινάκων διαιτησίας ήταν αυτοί που έφτιαξαν και συμπεριέλαβαν τους ανίκανους στη λίστα διαιτητές που θα διεύθυναν αγώνες της ανώτατης κατηγορίας πρωταθλημάτων.

Έτσι αυτά που λέει και κάνει έρχονται σε σύγκρουση και έτσι δεν πείθει κανέναν ούτε και κάποιους που θα μπορούσε να το αποδεχτούν θετικά. Εκτός και εάν νομίζει ότι είμαστε όλοι και στα δύο είδη κουτών και ηλιθίων.

Όχι κ. πρόεδρε είμαστε άτομα που διαθέτουμε το μυαλό του κοινού ανθρώπου. Ξέρουμε να ακούμε και να κρίνουμε. Βλέπουμε και σχολιάζουμε καλοπροαίρετα, τους πάντες και τα πάντα, χωρίς παρωπίδες και χωρίς να θεωρούμε τον εαυτόν μας ειδικό του ποδοσφαίρου.

Απλά είμαστε απλοί θεατές του αθλήματος, παρα-μένουμε εραστές της ανεξάρτητης διαιτησίας, η οποία είναι για εμάς τους ανίκητους το Α και το Ω της σωστής και τίμιας μεταχείρισης των διαιτητών και δεν είμαστε παραβάτες της νομοθεσίας, όπως ενδέχεται να είσαστε εσείς, και έχετε το θράσος και τον κυνισμό να μας λέτε κουταμάρες.

Σας λέμε ότι ο κυνισμός είναι μια αντίληψη κατά την οποία ουδείς είναι υποχρεωμένος να ενδιαφέρεται για την κακή κατάσταση του άλλου. Ο κυνισμός αδιαφορεί και δεν ρωτάει για τα παθήματα των άλλων παρά μόνο κρίνει δικαιολογημένα και ίσως σκληρά κάποιες φορές, τα πολλά και αδικαιολόγητα λάθη των εξαρτημένων διαιτητών.

Η εξαρτημένη διαιτησία στη χώρα μας έχει πολλές ευθύνες και αποτελεί κλασικό παράδειγμα κυνισμού. Αυτό το χρεώνεται διότι πούλησε την οργανωμένη και ανεξάρτητη διαιτησία και με κυνισμό υπηρετεί τα συμφέροντα των παραγόντων του ποδοσφαίρου.

Με τις πράξεις και τις δηλώσεις του οποιουδήποτε κ. Προέδρου και αθλητικής αρχής αποδεικνύεται ότι βάζουν όχι μόνο το δακτυλάκι τους αλλά ολόκληρη την παλάμη τους για τα παθήματα της εξαρτημένης διαιτησίας, η οποία είναι ανυπεράσπιστη και θα διασύρεται από τον κάθε κ. Πρόεδρο.

Καλά να πάθουν οι κολοτούμπες. Τώρα ποιες είναι οι ενέργειες της ηγεσίας του αθλήματος για να γίνει η Διαιτησία μέλος της ΕΠΟ;

Δρομολογήθηκε μια ενέργεια που σκοπό είχε να προκαλέσει, ρήγμα στους Έλληνες διαιτητές και μάλιστα κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας.

Εφαρμόζουν το σύστημα διαίρει και βασίλευε και νομίζουν ότι είναι ένας καλός τρόπος να χειραγωγήσουν της ανίκητη διαιτησία. Επί του παρόντος πέτυχαν κάτι λίγο εξ αιτίας των επίορκων διαιτητών.

Με ιδιωτικούς κανονισμούς άρπαξαν της αρμοδιότητες των θεσμικών φορέων, τις οποίες εφαρμόζει η διοργανώτρια με το έτσι θέλω, χωρίς να υπολογίζει δυστυχώς τους νόμους και την Ελληνική πολιτεία.

Εμείς όμως που είμαστε διαιτητές της ανεξάρτητης διαιτησίας, τους λέμε ότι διαχρονικά και στο διηνεκές θα είμαστε ανίκητοι. Η υποδούλωση της υπερήφανης διαιτησίας δεν θα περάσει, διότι οι σωστοί διαιτητές εκτός των άλλων προσόντων είναι και ανίκητοι.

Το κείμενο επιμελήθηκε ο Ι. Τσίγκας – Μη εν ενεργεία διαιτητής του Σ.Δ.Π. Αργολίδας.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή