Η μοναξιά του προέδρου

Print Friendly, PDF & Email

Αυτός που βιώνει, το τελευταίο διάστημα, μια ιδιότυπη μοναξιά στο ποδόσφαιρο, δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο της ΕΠΟ.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τον υφυπουργό Αθλητισμού, παρουσία των FIFA/UEFA, o πρόεδρος της ΕΠΟ, πήρε το λόγο και είπε ότι αυτά θέματα θα μπορούσαμε να τα λύσουμε μόνοι μας χωρίς την παρουσία των ξένων.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, σύμφωνα με τους παριστάμενους, θίχθηκε. Πήρε το λόγο και είπε ότι «αυτό αποτελεί μομφή και πρέπει να απαντήσει». Και απάντησε λέγοντας ότι δεν εμπιστεύεται την ομοσπονδία.

Λίγο αργότερα, στην ίδια συζήτηση, ο πρόεδρος της ΕΠΟ αναφερόμενος στην ολιστική μελέτη είπε ότι συμφωνεί στο 99% όσων περιλαμβάνει και πρόσθεσε ότι για τα θέματα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου θα μιλήσουν οι κ.κ. Δημητρίου και Αντωνίου επειδή τα γνωρίζουν καλύτερα. Η πάσα δεν άρεσε στον υφυπουργό Αθλητισμού, ο οποίος φέρεται να αναρωτήθηκε: Δηλαδή ο Δημητρίου είναι ο πρόεδρος;

Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση ο πρόεδρος της ΕΠΟ εξέφρασε την αντίθεσή του για την αναβολή της λήψης απόφασης για την ψήφιση του καταστατικού. Αυτό που δεν είπε και που αποτελούσε θέση του ήταν ότι επιθυμούσε τη λύση που είχαν προτείνει οι FIFA/UEFA. Nα ψηφιζόταν από τη Γενική Συνέλευση η ολιστική μελέτη με την προϋπόθεση ότι θα επέρχονταν σύγκλιση με τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής, χωρίς να μπαίνει ως προαπαιτούμενο η αλλαγή του αθλητικού νόμου. Όμως η άποψη του προέδρου ήταν αντιδιαμετρικά αντίθετη με την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ενώσεων.

Aλλά και στο βαθύ κράτος του πάρκου -για να θυμηθούμε χαρακτηρισμούς που ξεκίνησαν από εδώ και διαχύθηκαν παντού- η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Στην πρώτη Εκτελεστική Επιτροπή του Ιουλίου, για παράδειγμα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ φάνηκε να πέφτει από τα σύννεφα όταν πληροφορήθηκε ότι δεν έχει ακόμα συσταθεί η επιτροπή που θα διαβιβάζει στους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς τις δυσφημιστικές δηλώσεις με αποτέλεσμα να ρωτήσει: Είναι δυνατόν να παίρνουμε αποφάσεις και να μην εκτελούνται;

Τότε μια φωνή από το βάθος, κάνοντας χιούμορ, του απάντησε: Κάπου θα παρέπεσε η απόφαση…

Το να μπορείς να αντέχεις τη μοναξιά και, επιπλέον, να την απολαμβάνεις, είναι μεγάλο προσόν, είχε πει Τζωρτζ Μπέρναντ Σω.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ προς το παρόν την αντέχει, αλλά σίγουρα δεν την απολαμβάνει.

Υγ. Σαν ηφαίστειο που ξυπνά, τρία χρόνια μετά…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή