Η πραγματική αιτία της κρίσης στη συμμαχία “ΑΕΚ-ΠΑΟΚ” και η κατανομή των θέσεων στην ΕΠΟ

Η είσοδος των γραφείων της ΕΠΟ
Print Friendly, PDF & Email

Όσοι πιστεύουν ότι η κρίση στη συμμαχία «ΑΕΚ – ΠΑΟΚ» που έχει ως επίκεντρο την ΕΠΟ, ξέσπασε με αφορμή το επεισόδιο Γκαγκάτση – Αλμέιδα, στον μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα στο γήπεδο της Τούμπας, πλανώνται πλάνη οικτρά.

Άλλωστε, λίγες ημέρες πριν, είχε καταγραφεί η μήνυση που υπέβαλε στις 15 Απριλίου ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας και κουμπάρος του Μ. Γκαγκάτση, Ι. Διαμαντίδης, κατά του Δ. Μελισσανίδη και Ι. Παπαδόπουλου για «φραστικές απειλές κατά της ζωής και της σωματικής του ακεραιότητας μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας».

Νωρίτερα, ο ΠΑΟΚ είχε πάρει επίσημη θέση κατά της συναινετικής επιλογής, απόρροια της ομοθυμίας των δύο ομάδων, για ορισμό Ελλήνων διαιτητών στους αγώνες ΑΕΚ – Άρη, ταυτιζόμενος με τη θέση Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού περί παραβίασης της συμφωνίας για ορισμό αλλοδαπών διαιτητών στους αγώνες μεταξύ των ομάδων των «Βig-5».

Το επεισόδιο Γκαγκάτση – Αλμέιδα, η διαχείρισή του θα μπορούσε να είναι εντελώς διαφορετική, προστέθηκε στα προαναφερόμενα, κλιμάκωσε την ένταση που σοβούσε και οδήγησε στο ανέβασμα των τόνων ένθεν κακείθεν.

Ωστόσο οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι το επεισόδιο αυτό ήταν η αφορμή. Η αιτία για την κρίση στις σχέσεις των δύο συμμάχων είναι οι επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ και συνάμα το πώς η ομοσπονδία θα πορευτεί την επόμενη ημέρα.

Βάσει μιας άτυπης συμφωνίας, που φέρεται να έχει γίνει περί «αλλαγής σκυτάλης» με τη λήξη της θητείας κάθε διοίκησης, η επονομαζόμενη «πλευρά του ΠΑΟΚ», πρέπει κατ’ αναλογία να πάρει τις θέσεις που αυτή τη στιγμή κατέχει η επονομαζόμενη «πλευρά της ΑΕΚ».

Συγκεκριμένα από τις εκλογές του Μαρτίου του 2021 η «πλευρά της ΑΕΚ»:

-επέλεξε το πρόσωπο του προέδρου της ΕΠΟ, του αναπληρωτή προέδρου και του ταμία, που σημαίνει πλειοψηφία την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων

-επέλεξε το πρόσωπο του εκτελεστικού γραμματέα, οι αρμοδιότητες του οποίου είναι εφάμιλλες του προέδρου της ΕΠΟ

-έχει στην Εκτελεστική Επιτροπή επιρροή στα οκτώ από τα υπόλοιπα 16 μέλη (με τον πρόεδρο 17), που θεωρητικά της δίνει πλειοψηφία

-έχει την προεδρία και την πλειοψηφία στο σύνολο σχεδόν επιτροπών της ΕΠΟ (εθνικών ομάδων, ιδιότητας ποδοσφαιριστών, οικονομικών, διοργανώσεων, τεχνική, γυναικών)

Στον αντίποδα η «πλευρά του ΠΑΟΚ»…

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου του Θάνου Μπλούνα στο monobala.gr ΕΔΩ

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή