Η UEFA ερευνά πιθανά περιστατικά διακρίσεων στον αγώνα Ουγγαρία – Γερμανία

Πηγή: Youtube
Print Friendly, PDF & Email

Η UEFA γνωστοποίησε ότι διεξάγει έρευνα για πιθανά περιστατικά διακρίσεων, που έλαβαν χώρα στο Μόναχο, κατά την αναμέτρηση της Γερμανίας με την Ουγγαρία στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων, στο Euro.

Η UEFA δεν έκανε γνωστό σε ποια κατεύθυνση στρέφεται η έρευνα, πιθανότατα όμως, αφορά ομοφοβικά συνθήματα, που ακούστηκαν από την εξέδρα, που φιλοξενήθηκαν οι Ούγγροι φίλαθλοι.

Υπενθυμίζεται ότι η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία έχει ανοίξει αντίστοιχο φάκελο και για τα άλλα δύο παιχνίδια της Ουγγαρίας στη διοργάνωση, απέναντι σε Πορτογαλία και Γαλλία, τα οποία έγιναν στη Βουδαπέστη.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της Ουγγαρίας έχει βρεθεί στο στόχαστρο μετά την ψήφιση νόμου «κατά της προώθησης της ομοφυλοφιλίας». Ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ο δήμαρχος του Μονάχου Ντίτερ Ράιτερ, ήθελε να φωτίσει το στάδιο με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, αλλά αυτό απαγορεύθηκε από την UEFA.

Ο αρχηγός της εθνικής Γερμανίας, Μάνουελ Νόιερ, φόρεσε περιβραχιόνιο με τα χρώματα του ουράνιου τόξου και στο πρώτο ημίχρονο, όπου είχε πίσω του τους Ούγγρους φιλάθλους άκουσε διάφορα… Επιπροσθέτως πολλοί Γερμανοί φίλαθλοι πήγαν στο γήπεδο με ανάλογες σημαίες της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και ένας εξ αυτών εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή