“Οι ξένοι διαιτητές δεν γίνεται να έρθουν, με Ελληνες αν ξαναρχίσει το πρωτάθλημα”

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών της Αθήνας, Παναγιώτης Βαρούχας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό FOCUS 103,6 για το τι πρέπει να περιμένουμε στη διαιτησία αν επιστρέψει η αγωνιστική δράση στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά:

Για το αν θα κάνουν οι διαιτητές τεστ: «Αν ξαναρχίσει το πρωτάθλημα θα είναι Έλληνες διαιτητές. Δεν γίνεται να έρθουν ξένοι γιατί χρειάζεται να μπουν 14 μέρες στην καραντίνα. Έχουν δώσει δικαιώματα οι Έλληνες διαιτητές. Πρέπει να δείξουν οι Έλληνες διαιτητές ότι αξίζουν να σφυρίζουν σε σοβαρά παιχνίδια. Οι διαιτητές είναι απλήρωτοι και δεν έχουν ενημερωθεί για να πουν την γνώμη τους για τη συνέχεια. Δεν μπορείς να τους έχεις… πεταμένους τους διαιτητές, πρέπει να τους αντιμετωπίζεις πιο σοβαρά.

Οι διαιτητές πού γυμνάζονται αυτή την περίοδο; Πήρε κανείς μια απόφαση για αυτούς; Δηλαδή δεν γίνεται στα λάθη να δέχεται την κριτική και σωστά, αλλά στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να δείξουμε έναν σεβασμό. Για να μπορέσεις μετά να πεις ότι τους έδωσες τα εχέγγυα για να παίξουν. Αν τον έχεις… πεταμένο τον διαιτητή, δεν του ανεβάσεις το ηθικό για να παίξει. Αν δεν τον εξετάσεις τον διαιτητή, πως θα παίξουμε; Ο διαιτητής μιλάει με τον παίκτη, με τους συνεργάτες του κατά τη διάρκεια του αγώνα και πριν από αυτόν. Όταν θέλεις να έχεις απαιτήσεις από τους διαιτητές, πρέπει να τους προσέχεις. Οι ξένοι διαιτητές δεν γίνεται να έρθουν, οπότε θα πάμε με Έλληνες αν ξαναρχίσει το πρωτάθλημα”.

Σε ότι αφορά το VAR : “Το VAR είναι απαραίτητο για να παίξουμε ξανά. Θα βάλεις ένα πλέξι γκλας στην μέση ανάμεσα στα τρία άτομα που θα είναι ιατρικά ελεγμένα και η απόσταση θα είναι κανονική. Μια χαρά μπορούμε να έχουμε VAR. Για την χρήση του, θα πρέπει να μην καθυστερούν οι διαιτητές στο να πάρουν μια απόφαση”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή