Ηρόδοτος, ΟΦΙεράπετρας και Παναχαϊκή στο στόχαστρο για “χειραγώγηση αγώνων” – “Παρακολουθούνταν τηλέφωνα υπόπτων”

Print Friendly, PDF & Email

Ηρόδοτος, ΟΦΙεράπετρας και Παναχαϊκή φέρονται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να είναι οι τρεις ομάδες που βρίσκονται στο στόχαστρο της Ιντερπόλ και της ελληνικής οικονομικής αστυνομίας, στο πλαίσιο έρευνας για χειραγώγηση ποδοσφαιρικών αγώνων για στοιχηματικούς λόγους.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η έρευνα δεν θα επεκταθεί ή δεν έχει επεκταθεί και σε άλλες ομάδες της Super League 2 που εμφανίζονταν συχνά στις εκθέσεις που διαβίβαζε η sportradar για λογαριασμό της UEFA.

Η έρευνα στην Κρήτη

Εξαμελές κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας από την Αθήνα συναντήθηκε με την πρώην πρόεδρο του Ηροδότου, η οποία και έδωσε στοιχεία που της ζητήθηκαν.

Η κα Τσαντηράκη μιλώντας στο Creta24 ανέφερε ότι αστυνομικοί την προηγούμενη Πέμπτη βρέθηκαν στο χώρο εργασίας της και ζήτησαν τα έγγραφα για τη σύσταση της κρητικής ομάδας. «Έμειναν για λίγα λεπτά στο χώρο, σε στικάκι πήραν τα στοιχεία που μας ζήτησαν και αποχώρησαν» αναφέρει η ίδια και προσθέτει: «Προσωπικά δεν έχω να κρύψω κάτι, ούτε φοβάμαι για κάτι, καθώς ότι έκανα εγώ και οι συνεργάτες μου από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου ήταν νόμιμα. Ζητώ ο έλεγχος να συνεχιστεί σε βάθος και εάν κάποιοι ευθύνονται για οτιδήποτε να βρεθούν».

Την περασμένη Παρασκευή, αστυνομικοί της υπηρεσίας πραγματοποίησαν έρευνες σε 20 σπίτια και επαγγελματικούς χώρους υπόπτων. Μεταξύ αυτών βρίσκονται και τα δυο άτομα που φέρονται να μετέχουν στην διοίκηση των δύο ομάδων της Β’ Εθνικής όπως και άτομα που φέρονται να συμμετείχαν σε δίκτυο παράνομου στοιχηματισμού.

Στο πλαίσιο της έρευνας, κατασχέθηκαν υπολογιστές, έγγραφα, και αλλά πειστήρια από την επεξεργασία των οποίων εκτιμάται ότι θα προκύψουν απαντήσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει συγκροτηθεί κοινή ομάδα έρευνας (Joint Investigation Team) μέσω της ευρωπαϊκής Eurojust, ενώ έχει κατασχεθεί τεράστιος όγκος ψηφιακών πειστηρίων.

Ειδικότερα, αφορά στα αδικήματα της χειραγώγησης, ξεπλύματος κ.α. καθώς και στο στήσιμο αγώνων και τον παράνομο στοιχηματισμό μέσω νόμιμων εταιρειών αλλά ενδεχομένως και κλειστού δικτύου.

Παρακολουθούνταν τηλέφωνα, καταγράφονταν συνομιλίες

Οι έρευνες έγιναν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκης, Ηράκλειο, Πάτρα και Βόλο. Σύμφωνα με τον “Ταχυδρόμο της Μαγνησίας” “η έρευνα, που έγινε και στον Βόλο, έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου τέσσερις μήνες και από τις συνομιλίες των εμπλεκομένων, που παρακολουθούνταν και καταγράφονταν, μετά από έρευνα του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα και του Διευθυντή της Οικονομικής Αστυνομίας Δημήτρη Λουκόπουλου, προκύπτουν στοιχεία που ενδέχεται να «δέσουν» την υπόθεση, προκειμένου οι πρωταγωνιστές της να βρεθούν κατηγορούμενοι.

Το τελευταίο τριήμερο έχουν γίνει έφοδοι από την Οικονομική Αστυνομία σε περίπου 30 σπίτια και γραφεία ατόμων, που φέρονται να σχετίζονται με τα στημένα παιχνίδια, ενώ έχουν κατασχεθεί κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλα στοιχεία.

Οι έρευνες έγιναν σε πέντε πόλεις της Ελλάδας, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο, την Πάτρα και το Ηράκλειο, όπου έχουν έδρα και ομάδες της ΣΛ2, η οποία έχει χαρακτηριστεί από τις FIFA – UEFA ως το πιο διεφθαρμένο πρωτάθλημα στην Ευρώπη.

Η έρευνα στην Ελλάδα είναι ένα «κομμάτι» μίας ευρύτερης επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη σε άλλες τέσσερις χώρες της Ευρώπης, την Σουηδία, την Σλοβενία, την Σλοβακία και την Τσεχία.

Στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής είχε γίνει συνάντηση των Εισαγγελέων των χωρών, που είχαν εμπλεκόμενες ομάδες στο παράνομο στοίχημα. Η συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί στη Χάγη, όπου συμμετείχε και ο Ελληνας εισαγγελέας.

Τα κινητά τηλέφωνα και οι υπολογιστές που κατασχέθηκαν την περασμένη Παρασκευή θα μεταφερθούν για εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, όπου υπάρχει δυνατότητα ακόμα και ανάκτησης δεδομένων που έχουν διαγραφεί. Καταθέσεις έχουν δώσει αρκετά άτομα, ωστόσο δεν έχουν γίνει συλλήψεις ακόμη. Η έρευνα θα συνεχιστεί, προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις από τον Εισαγγελέα.”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή