Καληνύχτα και καλή τύχη…

Print Friendly, PDF & Email

Εμπρός στο δίλημμα “αλλάζουμε ή βουλιάζουμε”, το μόνο βέβαιο είναι ότι η ΕΠΟ δεν προτίμησε την αλλαγή.

Ο Φιλιππούσης…. επιβλήθηκε, για να επιβεβαιωθεί σε ποιόν “ανήκει το μαγαζί” και ως εκ τούτου με αυτόν ως “acting CEO”, στη δεύτερη πιο σημαντική θέση της ομοσπονδίας μετά από αυτήν του προέδρου, θα πορευθεί η ΕΠΟ, έως το καλοκαίρι του 2024.

Δεν έχει σημασία αυτή τη στιγμή να απαριθμήσουμε τι έχει γίνει από τον Απρίλιο του 2021, οπότε ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα. Θα μας δοθούν πολλές ευκαιρίες στο εγγύς μέλλον – είναι βέβαιο.

Απλά και μόνο για την πληρότητα του ρεπορτάζ θα αναφέρουμε ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρξε έντονο “μασάζ” ώστε να καμφθούν οι εσωτερικές αντιδράσεις που υπήρξαν και ήταν πολλές και μεγάλες.

Το “μασάζ” λείανε στις αντιδράσεις, καταλάγιασε τα παράπονα και φέρεται να οδήγησε σε μια γενικότερη συμφωνία ώστε η εκλογή του περί ου ο λόγος να μην έναι με 8-7 αλλά με 14-2.

Μέχρι και επιστολή φέρεται να εστάλη στις FIFA/UEFA σχετικά με τη διαδικασία που θα προηγούνταν της επιλογής, μετά τις αντιδράσεις Μαρινάκη.

FIFA και UEFA, που είχαν συστήσει “διεθνή διαγωνισμό” για τη συγκεκριμένη θέση, δεν απάντησαν και με “δεκανίκι” την εισήγηση της πρόεδρου της Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης, εφαρμόστηκαν οι προβλέψεις του καταστατικού. Δηλαδή ο πρόεδρος τον πρότεινε και οι υπόλοιποι τον ψήφισαν.

Μειοψήφισαν οι Ευ. Μαρινάκης και Π. Αγραφιώτης.

 Ως κατακλειδα μια φράση από ένα παλαιότερο άρθρο στην Καθημερινή, του καθηγητή πολιτικής επιστήμης, Στ. Καλύβα: “Οταν φθάσει η στιγμή του λογαριασμού, όταν βουλιάξουμε, θα ρίχνουμε τις ευθύνες πάνω σε κάποιους φανταστικούς εχθρούς και θα τσακωνόμαστε μεταξύ μας…”.

Κανείς, όμως, δεν θα δικαιούται να πει ότι δεν ήξερε…

Διαβάστε ακόμα: 

Έργα και ημέρες του Φιλιππούση στην ΕΠΟ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή