Καταγγελία κατά της ΕΠΣ Κυκλάδων στον Αυγενάκη για παράνομη συμμετοχή πέντε σωματείων στο πρωτάθλημα!

Print Friendly, PDF & Email

Δύο σωματεία, η ΑΕ Πάρου και ο Νηρέας Πάρου κατήγγειλαν στη ΓΓΑ την ΕΠΣ Κυκλάδων επειδή, όπως υποσρηρίζουν, παρανομεί ορίζοντας αγώνες πέντε σωματείων, που δεν έχουν υποβάλει αίτηση εγγραφής στο μητρώο της ΓΓΑ.

Μετά την καταγγελία η ΕΠΣ Κυκλάδων αποφάσισε να παύσει τον ορισμό των αγώνων των ομάδων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου.

Όπως ανακοινώθηκε: “το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων μετά από καταγγελία που έγινε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για αντικανονική χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων – γηπέδων – και συμμετοχή σε αγώνες Πρωταθλημάτων μας από σωματεία της δύναμης μας τα οποία δεν «κατόρθωσαν» να εγγραφούν ή να πάρουν αριθμό πρωτοκόλλου για την εγγραφή τους στο Αθλητικό Μητρώο της Γ.Γ.Α. και κατόπιν αυστηρών οδηγιών και συστάσεων της Γ.Γ.Α., βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να μην επιτρέψει πλέον στην Επιτροπή Πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ.Κ. τον ορισμό αγώνων των πιο κάτω σωματείων στις διοργανώσεις της Ένωσης.

1) Α.Ο. ΠΥΡΓΟΣ: Το σωματείο έχει λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση αλλά δεν πρόλαβε να πάρει πρωτόκολλο για την εγγραφή του στο Αθλητικό Μητρώο.

 

 

2) Α.Σ. ΙΟΥ: Το σωματείο έχει εγγραφεί στο Αθλητικό Μητρώο για το άθλημα της Πετοσφαίρισης και δεν πρόλαβε να κάνει την εγγραφή του για το άθλημα του ποδοσφαίρου.

3) Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΑΓΑΙΑΣ: Το σωματείο έχει ήδη λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση αλλά δεν μπόρεσε να πάρει πρωτόκολλο για το Αθλητικό Μητρώο.

4) Α.Ο. ΣΕΡΙΦΟΥ και
5) Α.Σ. ΠΑΝΣΙΦΝΑΙΚΟΣ: Και τα δύο σωματεία βρίσκονται στο τελικό στάδιο εναρμόνισης του Καταστατικούς τους για την ειδική αθλητική αναγνώριση.

Σε περίπτωση που η Γ.Γ.Α. επιτρέψει με «οποιονδήποτε» τρόπο την συμμετοχή των ανωτέρω σωματείων στις επίσημες διοργανώσεις της Ένωσης πριν την 31/12/2022, τα πιο πάνω σωματεία θα συνεχίσουν ν’ αγωνίζονται κανονικά στις αντίστοιχες διοργανώσεις που συμμετείχαν. Σε αντίθετη περίπτωση οι αγώνες που έχουν ήδη διεξαχθεί δεν θα ληφθούν υπόψη στον βαθμολογικό πίνακα.

Παρόλα αυτά η Ένωση θα συνεχίσει την πίεση προς τους αρμόδιους φορείς όπως ήδη έχει κάνει σύμφωνα με το συνημμένο έγγραφο.

Ελπίζουμε σύντομα να λυθεί το πρωτοφανές πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και τα σωματεία μας να επιστρέψουν στις αθλητικές τους δραστηριότητες. Μέχρι τότε ευελπιστούμε οι Δήμοι να επιτρέπουν την είσοδο αυτών των πέντε σωματείων στους αθλητικούς τους χώρους ώστε οι αθλητές τους να μπορούν τουλάχιστον να αθλούνται».

Τα πέντε καταγγελόμενα σωματεία προσέφυγαν κατά των δύο σωματείων της Πάρου ζητώντας να τους επιβληθεί ποινή αφαίρεσης δέκα βαθμών και να τιμωρηθούν οι πρόεδροί του με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους από ένα έως τρία χρόνια και πρόστιμο 3.000 ευρώ.

“Πιάστηκα στη φάκα της διαμάχης ΓΓΑ – ΕΠΟ”

Ο πρόεδρος του Νηρέα Πάρου αναγκάστηκε να παραιτηθεί αφού τα μέλη του ΔΣ διαφώνησαν με την καταγγελίας.

Με ανάρτηση στο facebook υποστηρίζει τα εξής:

“Έπειτα από 8 πολύ δύσκολες ημέρες για μένα ήρθε η ώρα να εξηγήσω την κατάσταση, σχετικά με το θέμα που προέκυψε από την καταγγελία που έγινε στην ΓΓΑ. Όπως παραδέχθηκα και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ήταν μια ενέργεια πιθανότατα λανθασμένη, αλλά σύμφωνη με τις προσωπικές μου αρχές που έμαθα από την οικογένεια μου. Η αλήθεια είναι ότι τώρα που βλέπω τις καταστάσεις εκ των υστέρων, νιώθω ότι πιάστηκα στη φάκα της διαμάχης ΓΓΑ – ΕΠΟ καθώς οι 2 πλευρές βρίσκονται σε ψυχρό πόλεμο για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί. Και ψάχνανε κάποιους να ανάψουν το φιτίλι. Και αυτό συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα με τις καταγγελίες. Παρόλα αυτά ένα είναι το δεδομένο.
Η νομιμότητα δεν διαπραγματεύεται , είτε την τηρείς, είτε όχι.

Στον σύλλογο που μέχρι πριν 2 ημέρες εκπροσωπούσα, δώσαμε μεγάλη μάχη , όπως φαντάζομαι και τα υπόλοιπα σωματεία, για να διορθώσουμε ότι μας ζητούσε η Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε, όμως ασχοληθήκαμε και τα καταφέραμε. Σε όλη αυτή την διάρκεια επικοινωνούσα συνεχώς και με τον πρόεδρο της ΕΠΣ άλλα και με φίλους από τα άλλα σωματεία. Νίκο πάρε από τον Έπαρχο την βεβαίωση για τα βιβλία, Κωστή κάνε μεταχρονολογημένο συμφωνητικό για τον προπονητή πες του λογιστή σου, Δημήτρη μην ακούς τον προπονητή σου και κάνε του πρόσληψη, θα έχεις πρόβλημα με το Μητρώο, Ιωσήφ και Άγγελε πείτε στον Μιχάλη στην ΕΠΣ να στείλει τροποποιητική λίστα προπονητών. Μερικές από τις ατάκες που θυμάμαι να έχω πει σε κάποιους για να τους βοηθήσω. Κάποιοι ασχολήθηκαν και τα έκαναν , κάποιοι δεν ασχολήθηκαν καθόλου και κάποιοι κρεμάστηκαν στις διαρροές της ΕΠΟ ότι δεν θα εφαρμοστεί ο νόμος γιατί έρχονται εκλογές κλπ., θα δοθεί παράταση ως συνήθως κλπ…

Και ως δια μαγείας ο κ. Αυγενάκης δίνει ακόμα μια τελευταία και τελεσίδικη παράταση με τις πιέσεις αρκετών εξ ημών μέχρι 23 Οκτωβρίου, με ακόμα καλύτερους όρους για τις ομάδες. Βάλτε τον 4ψηφιο κωδικό σας , που σημαίνει ότι έχετε Ειδική Αθλητική Αναγνώριση ( χωρίς αυτήν δεν υπάρχει σύλλογος) και μετά περάστε και μια αίτηση στο Μητρώο απλά για να πάρετε πρωτόκολλο. Αν το καταφέρετε σας αφήνω μέχρι 31/7/23 να παίζετε κανονικά και μετά βλέπουμε. Και μαντέψτε τι έγινε. Μόλις 2 από τα 7 σωματεία της ΕΠΣ που δεν είχαν μπει πριν, τα κατάφεραν. Οι άλλοι;;;;; Δεν πρόλαβαν;;;;; Δεν ήταν έτοιμοι;;;;; Δεν ασχολήθηκαν;;;;

Δυστυχώς δικαιώνεται το ρητό που λέει όταν με τσούξει τρέχω…… Μόλις έφτασε η καταγγελία, σπάσανε τα τηλέφωνα, τρελαθήκαμε στις ανακοινώσεις. Στο στόχαστρο ο Νηρέας , η ΑΕ Πάρου και ο ρουφιάνος ο Σιφναίος. Καλά τα λέτε. Αλλά ξέρετε τι έκανε φίλοι ο ρουφιάνος ο Σιφναίος; Μάζεψα τα κομμάτια μου από τα χτυπήματα σας, πήρα τα μούτρα μου και επικοινώνησα με τον φίλο μου τον Φρέρη, ο οποίος με ξέβρισε γιατί τον εξέθεσα, αλλά βάλαμε μαζί ένα στόχο. Να κινήσουμε γη και ουρανό για να ξανανοίξει το μητρώο. Και ξέρετε κάτι, είμαστε ένα βήμα πριν.

Από το να ασχοληθώ με ανούσιες ανακοινώσεις κλαίγοντας πάνω από το χυμένο γάλα, έβαλα το κεφάλι κάτω και πάλεψα για εσάς.

Κι ας έχει παγώσει η καρδιά μου για μερικούς από εσάς που ξεχνάτε. Ξεχνάτε την διαδρομή ενός ανθρώπου που σας βοήθησε να μπείτε στον ποδοσφαιρικό και όχι μόνο χάρτη. Ποιος ήρθε ρε Νίκο πρώτη φορά στη Σέριφο το 2014 με παιδάκια να παίξουν τα δικά σου;;;;

Θυμάσαι τι αντικρίσαμε εκεί; Παιδάκια με τις φανέλες τους να μας περιμένουν στο λιμάνι για να πιστέψουν ότι θα υπάρξει όντως αντίπαλος για να αγωνιστούν. Μαζί δακρύσαμε. Το πρώτο φιλικό των ακαδημιών του ΑΟ Σερίφου στην Σέριφο.

Ξεχνάς Γιάννη το 2016 τι ζήσανε τα παιδιά σας στο Πανκυκλαδικό της Πάρου που τρέχαμε 2 μήνες για να μην λείψει τίποτα σε κανένα; Μαζί διασκεδάσαμε.

Ναι φίλοι μου αυτός ο αλήτης είμαι που πετάει τα παιδιά εκτός γηπέδων. Ενώ αυτοί που δεν έκαναν μια απλή αίτηση, κουνάνε μόνο το δάκτυλο.

Σε όλη αυτή την υπόθεση, το πιο βαρύ λάθος που έκανα ήταν η απογοήτευση που έδωσα στα παιδιά και από αυτές τις γραμμές τους υπόσχομαι ότι πολύ σύντομα θα είναι σε θέση ξανά να κάνουν αυτό που αγαπούν, αρκεί οι άνθρωποι στους οποίους τους εμπιστεύονται οι γονείς τους να σταθούν αυτή τη φορά στο ύψος των περιστάσεων.
Επίσης θα ήθελα να ζητήσω για ακόμη μια φορά ΣΥΓΓΝΩΜΗ από όλη την οικογένεια του Νηρέα που πρόδωσα την εμπιστοσύνη τους βάζοντας τους να ασχολούνται με κάτι που δεν ήθελαν. Ακόμα περισσότερο την γραμματέα του συλλόγου που με εμπιστευόταν τυφλά και έστειλε την καταγγελία με λάθος κείμενο που της έδωσα.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω σε όσους δεν με γνωρίζουν, ότι ξεχνάω εύκολα όταν κάποιος με πληγώνει και ξαναγέρνω το κεφάλι για να στηρίξω. Όσοι με γνωρίζουν με λένε θύμα, εγώ νιώθω υπερήφανος.

Είμαι στη διάθεση όποιου μπορώ να βοηθήσω.
Καλή αντάμωση στα γήπεδα.
Με εκτίμηση,
Σιφναίος Μανώλης”

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή