Μαρινάκης: Δεν ήξερα ότι το τηλέφωνο είναι πακιστανικό – Ο Σαρρής ήταν καταλληλότερη επιλογή από τον Γκαγκάτση

Print Friendly, PDF & Email

Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε σήμερα (13/10) κανονικά το “παρών” στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και κατέθεσε για την επονομαζόμενη υπόθεση της «συμμορίας» του ποδοσφαίρου, με 28 κατηγορούμενους, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων σε βαθμό κακουργήματος και οχτώ από αυτούς για σύσταση συμμορίας σε βαθμό πλημμελήματος, για την περίοδο 2012 – 2015.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι εκ των βασικών κατηγορούμενων στη συγκεκριμένη υπόθεση και μέσω του νομικού εκπροσώπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε επιφυλαχθεί να παραστεί αυτοπροσώπως στο δικαστήριο για δύο λόγους. Πρώτον διότι η παρουσία του σε χώρο δικαστηρίου παράγει δημοσιεύματα και φωτογραφίες, που τον ζημιώνουν οικονομικά και τον αναγκάζουν να λογοδοτεί στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σε τράπεζες και ανταγωνιστές. Δεύτερον γιατί πρόσφατα νόσησε με κορωνοϊό.

Παρόλα αυτά, ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού αποφάσισε τελικά την Τρίτη (13/10) να παραστεί στο Εφετείο και απολογήθηκε κανονικά για την πολύκροτη υπόθεση.

Επισημαίνεται ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει απαλλαγεί για την υπόθεση από την Επιτροπή Δεοντολογίας, αλλά εκκρεμεί ακόμη το ποινικό σκέλος.

Η απολογία Μαρινάκη

Κατά την απολογία του ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός ΣΦΠ υποστήριξε ότι το πακιστανικό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε στις συνομιλίες του με ποδοσφαιρικούς παράγοντες δεν γνώριζε ότι είναι πακιστανικό και ότι το χρησιμοποιούσε και για τις δουλειές του στη ναυτιλία, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της επιλογής του συγκατηγορουμένου του Γιώργου Σαρρή στη θέση του προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ανέφερε:

«Εμένα δεν με ενδιέφερε, γιατί να με ενδιέφερε; Αν θέλαμε την ΕΠΟ να είναι κοντά μας, θα ήταν εύκολο να υποστηρίξω την υποψηφιότητα του κ. Γκαγκάτση. Είχε δείξει μια πολύ καλή συνεργασία με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και να συνεχίσουμε τη συνεργασία.

Τον κ. Σαρρή τον γνώριζα όταν ανέλαβα τον Ολυμπιακό. Ήταν αντιπρόεδρος της ΕΠΟ. Ξεκινώντας στον Ολυμπιακό ήθελα να έρθουν νέοι άνθρωποι».

Η θέση του προέδρου της ΕΠΟ είναι κάτι σημαντικό. Αν δείτε στα τελευταία πέντε χρόνια πρωτοσέλιδα, φωτογραφίες, συνεντεύξεις, θα δείτε πως όλα αυτά τα χρόνια διαφημίζουν τις σχέσεις τους οι παράγοντες της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ με τον πρόεδρο της ΕΠΟ ότι έχουν μεγαλύτερη δύναμη».

Για Αλέξη Κούγια: “Ο Κούγιας είχε πολλά παράπονα από ομάδες που είχαν παίξει μαζί του. Υπήρχαν άνθρωποι που τον κάλεσαν στο γραφείο τους, και του έδειξαν διαλόγους που είχαν αφαιρέσει τα ονόματα τους. Τον κορόιδεψαν. Ο βασικός παράγοντας που ξεκίνησε η ιστορία αυτή ήταν ο Κούγιας. Ο βασικότατος. Το κατηγορητήριο αυτό έχει γραφτεί από συγκεκριμένες δηλώσεις του κυρίου Κούγια και καταθέσεις”.

Για όσα ακούστηκαν ότι φέρεται να πλήρωσε το μισό συμβόλαιο του Δημήτρη Ελευθερόπουλου για να αναλάβει προπονητής στον Πανιώνιο: “Ο Ελευθερόπουλος ήταν παίκτης του Ολυμπιακού για πολλά χρόνια. Στην Κ17 ήταν ο Μαυρογεννίδης. Για εμάς θα ήταν καλό ο Ελευθερόπουλος να πάει στον Πανιώνιο ή σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα, για να αποκτήσει εμπειρίες για να έρθει κάποια στιγμή στον Ολυμπιακό. Δεν είπα ότι το μισό συμβόλαιο θα το πληρώσει ο Ολυμπιακός, είπα ότι το μισό συμβόλαιο το πληρώνει ο μάνατζερ του”.

Για τον φούρνο του Κωνσταντινέα: Πολλοί μπορούν να πιστεύουν ότι έχω σχέση με αυτό. Ο κύριος Κωνσταντινέας έκανε καριέρα πάνω σε αυτό. Εδώ υπάρχει μια πολύ μεγάλη αδικία. Δεν είχα καμιά δουλειά εγώ με αυτή την υπόθεση. Σας λέω πως νιώθω μετά από τόσα χρόνια. Όλος ο κόσμος πιστεύει ότι εγώ έκαψα τον φούρνο”.

Εν συνεχεία ο Βαγγέλης Μαρινάκης ισχυρίστηκε πως βαλλόταν από την προηγούμενη κυβέρνηση και πως νιώθει αδικημένος:

«Όχι πληρώναμε πρόστιμα. Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει το κράτος για να κάνουμε διακανονισμούς. Για ένα πολύ μεγάλο διάστημα υποφέραμε. Πληρώσαμε πάρα πολλά πρόστιμα. Είναι πολύ δύσκολο να βάλλεσαι από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Θεωρώ τον εαυτό μου αδικημένο από το ελληνικό κράτος, αυτά που συζητάμε τώρα έχουν γίνει το 2012. Μου έχουν κάνει τεράστια ζημιά, την έχουμε βιώσει σε όλο το μεγαλείο την αδικία, αισθάνομαι περήφανος γιατί παρόλο τους ελέγχους που μου έχουν κάνει, δεν έχει βρεθεί τίποτα».

Για τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο: “Ήταν ένας καλός πρόεδρος. Τον γνώρισα σε συμβούλιο της ΕΠΟ ενώ εγώ ήμουν πρόεδρος της Λίγκας και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ. Ήταν φιλικά προσκείμενος στον Παναθηναϊκό, που είχε πάρει το πρωτάθλημα και με είχε προβληματίσει. Όταν ανέλαβα τον Ολυμπιακό δεν ήξερα κανέναν. Το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν πολύ διαφορετικό. Εγώ ήμουν μόνιμος κάτοικος Λονδίνου, δεν ήξερα κανέναν. Πρώτη φορά πάω στο δικαστήριο, είμαι 52 ετών. Θεωρώ ότι ήταν φίλα προσκείμενος στον Πατέρα. Με αυτά που έχω δει σήμερα θεωρώ ότι ήταν καλός πρόεδρος”.

Για τον επίσης πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή: Θεώρησα ότι ήταν σωστό να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, με νέους ανθρώπους. Ο κύριος Γκαγκάτσης έχει θέματα, ήταν υπάλληλος του Ολυμπιακού, ήταν έμπειρος, πιο έμπειρος από τον Σαρρή. Θεώρησα ότι καλό είναι ένας άνθρωπος που έχει ανοικτές υποθέσεις με την ποινική δικαιοσύνη να μην είναι υποψήφιος με την ΕΠΟ και προτίμησα να μην στηριχθεί από την ομάδα μας. Δεν έκρυψα ποτέ ότι ο Γκαγκάτσης είχε θέματα.

Για τους δανεικούς: Σήμερα εχουμε τουλάχιστον 10 σε Ελλάδα κα Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ πέρσι είχε 5 παίκτες στο Βόλο. Ορισμένοι δανεικοί του Ολυμπιακού, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό έχουν παίξει τα καλύτερα τους παιχνίδια για να αποδείξουν ότι κακώς τους δώσαμε δανεικούς

Για την καταγγελία του Τάκη Φύσσα: “Αυτό που έκανε ο Φύσσας ήταν πάρα πολύ άσχημο. Έκανε ένα μεγάλο λάθος, μπορεί να πιέστηκε από την ομάδα του να κάνει κάτι που δεν ήταν σωστό. Έπρεπε να σκεφτεί την ιστορία του και τη σχέση του με του συμπαίκτες του τόσα χρόνια. Με τον Κατσουράνη ήταν μαζί στην Εθνική”

Για την επίσκεψη στον Ζωγράφο στο νοσοκομείο: “Πήγα γιατί πίστεψα ότι κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του”.

Με την κατάθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων για την υπόθεση της “Συμμορίας”, με το δικαστήριο να διακόπτει για τις 19 Νοεμβρίου, όπου θα υπάρξει η αγόρευση και η πρόταση της εισαγγελέως.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή