Σφύριξε λήξη και η Super League 2 – Ανεβαίνει ο ΠΑΣ Γιάννινα, στα μπαράζ ο Απόλλων Σμ.

Print Friendly, PDF & Email

Το κρίσιμο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2 αποφάσισε όπως αναμενόταν την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος για την τρέχουσα σεζόν, καθώς κρίθηκε ότι οι ημερομηνίες δεν επαρκούν για να ολοκληρωθεί κανονικά η αγωνιστική περίοδος (μαζί με τα μπαράζ) ως την καταληκτική ημερομηνία της 2 Αυγούστου, που έχει ορίσει η ΕΠΟ.

Παρότι η SL2 είχε αποφασίσει σε προγενέστερη συνεδρίαση της την επανέναρξη του πρωταθλήματος στις 29 Ιουνίου κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί ποτέ, αφού στην ψηφοφορία που έλαβε χώρα στο ΔΣ της Δευτέρας (22/6), η πρόταση για οριστική διακοπή πέρασε με 11-4 ψήφους.

Στο τραπέζι τέθηκαν δύο προτάσεις που αφορούσαν τη συνέχεια της σεζόν. Ο Λεβαδειακός πρότεινε να γίνουν κανονικά οι δύο τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου και τα πλέι οφ, αλλά χωρίς να γίνουν πλέι αουτ. Ο Καραϊσκάκης με τη σειρά του πρότεινε να γίνει ένας γύρος των πλέι οφ αφού ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια. Τελικά και οι δύο προτάσεις απορρίφθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπέρ της συνέχισης του πρωταθλήματος ψήφισαν οι Λεβαδειακός, Χανιά, Καραϊσκάκης και Απόλλων Λάρισας. Συγκεκριμένα ο Απόλλων Λάρισας ψήφισε υπέρ μόνο στην πρόταση του Λεβαδειακού.

Αντίθετα, υπέρ της διακοπής ψήφισαν οι ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Σμύρνης, Εργοτέλης, Παναχαϊκή, Κέρκυρα, Απόλλων Πόντου, Πλατανιάς, οι δύο εκ των τριών εκπροσώπων της Football League, Ιάλυσος και Καβάλα, όπως επίσης ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ και ο πρόεδρος της Ενωσης, Λεωνίδας Λεουτσάκος. Ο κ. Λεουτσάκος είχε εξ αρχής τονίσει ότι θα ταχθεί υπέρ της πλειοψηφίας.

Απών από τη διαδικασία ήταν η Δόξα Δράμας και από την FL τα Τρίκαλα.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη η βαθμολογία επικυρώθηκε και ως εκ τούτου πρωταθλητής ανακηρύχθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα και δευτεραθλητής ο Απόλλων Σμύρνης. Πλέον μένει να φανεί αν θα υπάρξει αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Υπενθυμίζεται ότι η SL2 έχει ήδη προτείνει την άνοδο τεσσάρων ομάδων και να μην υποβιβαστεί καμία.

”Με την απόφαση της ΕΠΟ για την ημερομηνία του μπαράζ οι ομάδες οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο”

H λίγκα στην ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ να έχει ολοκληρωθεί ο αγώνας μπαράζ μέχρι τις 2/8 έφερε τις ομάδες προ τετελεσμένου αδιεξόδου.

Aναλυτικά η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής:

«Ως γνωστόν, στις 3-6-2020 το Διοικητικό Συμβούλιο της SUPER LEAGUE 2 αποφάσισε την επανέναρξη του Πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE 2 στις 29-6-2020 και 5-7-2020. Όμως, η ΕΠΟ με απόφασή της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 6-6-2020 αποφάσισε να έχει ολοκληρωθεί ο αγώνας μπαράζ μεταξύ του 13ου της SUPER LEAGUE 1 και του 2ου της SUPER LEAGUE 2 στις 2-8-2020, το οποίο σημαίνει ότι οι αγώνες της SUPER LEAGUE 2 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την 20-7-2020.

Μετά από αυτό η απόφαση της SUPER LEAGUE 2 για συνέχιση και ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος (play off – play out) κατέστη εν τοις πράγμασι ανέφικτη, αφού για λόγους ανωτέρας βίας οι ομάδες της SUPER LEAGUE 2 βρέθηκαν προ αυτού του τετελεσμένου αδιεξόδου. Κατόπιν όλων αυτών το Διοικητικό Συμβούλιο της SUPER LEAGUE 2 αποφάσισε στη σημερινή συνεδρίασή του, την 22-6-2020, την διακοπή του Πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE 2 αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 και την επικύρωση της βαθμολογίας ως έχει, κάνοντας χρήση του δικαιώματος που τους παρέχεται από τον Ν. 4684/2020 και ΦΕΚ Α -8620200425».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή